Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το 26% των Ελλήνων δεν σκοπεύει να κάνει διακοπές το 2014 λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης ενώ το 54% θα πάει μεν διακοπές αλλάζοντας, όμως, τα σχέδιά του όπως αναφέρεται στη νέα έκθεση του Ευρωβαρόμετρου που δημοσιοποιήθηκε, χθες, περιλαμβάνοντας και τις ταξιδιωτικές τάσεις ανά χώρα της Ε.Ε. για τη φετινή σεζόν.
Λίμνη Ευβοίας
Λίμνη Ευβοίας

Τα συμπεράσματα της έκθεσης προέκυψαν από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, τηλεφωνικά, από τις 6 έως τις 11 Ιανουαρίου σε δείγμα 31.122 ερωτηθέντων από διαφορετικές κοινωνικές και δημογραφικές ομάδες των 28 κρατών-μελών της Ε.Ε. και άλλων 7 χωρών εκτός της Ενωσης. Ποσοστό, μόλις, 10% των Ελλήνων απάντησε ότι δεν θα μεταβάλλει τα ταξιδιωτικά του σχέδια για τη φετινή χρονιά.

Ποσοστό 39% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ξοδέψει λιγότερα χρήματα στις διακοπές του. Ενα ποσοστό που είναι το υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο όπως διαμορφώθηκε από τις απαντήσεις των κατοίκων των 28 κρατών της Ε.Ε.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Κύπριοι με ποσοστό 33% και στην τρίτη οι Σλοβένοι με ποσοστό 33%. Στον αντίποδα, μόνο, το 8% των Δανών και των Γερμανών απάντησε ότι θα μειώσει τις ταξιδιωτικές του δαπάνες το 2014. Εξάλλου, οι Αυστριακοί (ποσοστό 75%), οι Γερμανοί (74%) και οι Δανοί (72%) συγκέντρωσαν τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των κατοίκων των 28 κρατών που θα πάνε διακοπές χωρίς να αλλάξουν τα σχέδιά τους. Ποσοστό 20% των Ελλήνων δήλωσε ότι θα μειώσει τον χρόνο των διακοπών του. Επίσης, ποσοστό 30% δήλωσε ότι θα κάνει διακοπές μεταξύ 4 και 13 ημερών ενώ ποσοστό 27% ότι θα σχεδιάσει ταξίδια μικρής διάρκειας έως 3 διανυκτερεύσεων.

Οι Ελληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό προορισμό για τις διακοπές τους, καθώς διατηρούν το υψηλότερο ποσοστό (84%) μεταξύ των κατοίκων των 28 κρατών της Ε.Ε. που προτιμούν να κάνουν εσωτερικό τουρισμό. Ακολουθούν οι Κροάτες που επιλέγουν τη χώρα τους για διακοπές σε ποσοστό 80% και οι Βούλγαροι σε ποσοστό 73%. Στον αντίποδα εντός της χώρας τους επιθυμούν να κάνουν διακοπές, μόλις, το 3% των κατοίκων στο Λουξεμβούργο, το 11% της Μάλτας και το 16% του Βελγίου.

Το χαμηλότερο ποσοστό κατέχουν οι Ελληνες μεταξύ των κατοίκων των 28 κρατών σε ό,τι αφορά τη πρόθεσή τους να ταξιδέψουν τόσο εντός της Ε.Ε. όσο και εκτός. Το 21% των Ελλήνων απάντησε ότι προτίθεται να ταξιδέψει σε χώρες εντός της Ε.Ε. Επιπροσθέτως το 8% απάντησε ότι σκοπεύει να ταξιδέψει σε χώρες εκτός της Ε.Ε.

Οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου (76%), της Μάλτας (72%) και του Βελγίου (68%) συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσοστά σε ό,τι αφορά τη πρόθεση για ταξίδια εντός της Ενωσης. Σε χώρες εκτός της Ε.Ε. σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε ποσοστό 34% οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου και της Αγγλίας και σε ποσοστό 31% οι κάτοικοι της Δανίας. Από τα γενικά συμπεράσματα της έκθεσης του Ευρωβαρόμετρου προκύπτει ότι ποσοστό, μόλις, 11% των Ευρωπαίων δεν σκοπεύει να κάνει διακοπές το 2014 λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης.

Τέσσερις στους δέκα Ευρωπαίους σχεδιάζουν να περάσουν τις κύριες διακοπές τους στη χώρα τους. Τρεις στους δέκα πολίτες θα κάνουν τις κύριες διακοπές τους στην Ενωση, ενώ πάνω από τέσσερις στους δέκα προτίθενται να κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι στην Ε.Ε. το 2014. Το ένα τέταρτο των πολιτών σκοπεύει να ταξιδέψει σε χώρα εκτός Ε.Ε. αλλά μόνο το 16% θα περάσει τις κύριες διακοπές του εκτός της Ε.Ε.

Καθημερινή
Δημοφιλή σήμερα

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

10/12/2017
Σαρωτική νίκη της Βούλας Αγιοστρατίτη και οριακά αυτοδυναμία δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου Ευβ...
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

11/12/2017
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone μόνο την Πέμπτη 14 εώς και την Τετάρτη ...
Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

10/12/2017
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και λίγο μετά τις 19:00 έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο Εύβοιας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας