Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έλαβε χώρα, με πρωτοβουλία και διοργάνωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας, ημερίδα με θέμα «και μετά τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού...τι»;

Ομιλήτριες ήταν η κα Ιωάννα Παύλου (γυναικολόγος, χειρούργος, μαιευτήρας, σεξολόγος) η κα Γιάννα Αλεβιζοπούλου (ψυχολόγος, σύμβουλος ψυχικής υγείας) και τέλος η κα Μαρία Σωτηρίου (κοινωνική λειτουργός εικαστική ψυχοθεραπεύτρια).

Την ημερίδα προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Σίμωσης ο οποίος, μεταξύ άλλων, ευστόχως ανέφερε ότι το αντικείμενο της ημερίδας αφορά όλους μας, δεδομένου ότι όλοι θέλουμε αφενός μεν το καλύτερο, αφετέρου δε την αρμονική συνύπαρξη με την γυναίκα που έχει βιώσει μια τέτοια εμπειρία, είτε αυτή είναι σύζυγος, μητέρα, αδερφή, κόρη ή φίλη.

Οι εισηγήτριες μέσα από ένα γενικό συμπέρασμα τόνισαν ότι, σήμερα οι περισσότερες γυναίκες που αρρωσταίνουν κάποια στιγμή από καρκίνο του μαστού, καταφέρνουν και ξεπερνούν το πρόβλημα υγείας τους και συνεχίζουν κανονικά την ζωή. Σκέπτονται θετικά και αξιοποιούν ουσιαστικά την κάθε μέρα. Κάνουν σχέδια για το μέλλον, ονειρεύονται τι θέλουν να πετύχουν στη ζωή τους και το πραγματοποιούν. Εν κατακλείδι η Ημερίδα παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο ως προς το θέμα αλλά και όσον αφορά την προσέγγιση του. Άγγιξε με πολύ σεβασμό τον συναισθηματικό κόσμο της γυναίκας και εξ αυτού την σχέση με τα παιδιά, το συντρόφό της, τους συγγενείς και το φιλικό της περιβάλλον. Επιπλέον αναφέρθηκαν πλαίσια δράσης και δραστηριότητες για την επαναφορά της σε μια αρμονική συνύπαρξη πρωτεύοντος με τον εαυτόν της και ακολούθως με το περιβάλλον.

Την ημερίδα που έκλεισε με την συμμετοχή του παρισταμένου κοινού - θέτοντας ερωτήματα - τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας κα Ε. Νικολοπούλου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κος Κ. Βράκας, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και ΓΓ του Επιμελητηρίου κα Β. Αγιοστρατίτη και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστών και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου κα Δ. Καραμπέτσου. Εκ μέρους του Επιμελητηρίου την Ημερίδα συντόνισε η κα Βασιλική Ρόγκα, μέλος του Δ.Σ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη Ημερίδα αποτελεί την αρχή ενός κύκλου Ημερίδων επί σχετικών εκφάνσεων του ιδίου αντικειμένου που πρόκειται να ακολουθήσει με πρωτοβουλία του Επιμελητήριου.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας