Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή απέστειλε η ένωση ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ευβοίας, στην οποία περιγράφεται η πραγματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του νομού.
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ευβοίας
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ευβοίας

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης είναι το ακόλουθο:

Η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία πράγματι σήμερα βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις και σηκώνει δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη για τα οποία δεν ευθύνεται . Μέσα σε αυτό το πολύ αρνητικό κλίμα , μέσα στην γενικευμένη οικονομική κατάρρευση τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι ένας κλάδος της οικονομίας ανθεί και μάλιστα σημειώνει πρωτόγνωρα κέρδη. Παντού διαφημίζουν ότι ο κλάδος του τουρισμού προοδεύει , ότι σημειώνονται θετικά αποτελέσματα και ότι εν τέλει αποτελεί την ελπίδα για τη χώρα.

Ειλικρινά , δεν γνωρίζουμε τα γενικότερα αποτελέσματα του κλάδου του τουρισμού στην χώρα, πλην όμως γνωρίζουμε με σαφήνεια την κατάσταση στον τουρισμό της Εύβοιας και ιδιαίτερα γνωρίζουμε την κατάσταση των εργαζομένων σε ξενοδοχεία στην Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα:

  • 27 εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Malakonda Beach είναι απλήρωτοι για την εργασία τους το 2013 ενώ σε κάποιους εξ αυτών οφείλονται και δεδουλευμένα περασμένων ετών, παράλληλα, ο επιχειρηματίας που εκμεταλλευόταν το ξενοδοχείο έχει αναχωρήσει από τη χώρα και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει σχετική αγωγή και αναμένουν την εκδίκασή της.
  • 33 εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Olympic Star είναι απλήρωτοι τόσο για την εργασία τους εντός του 2013 όσο και για δεδουλευμένα κάποιων μηνών προηγουμένων ετών. Οι εργαζόμενοι είχαν υποχρεωθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, πλην όμως τα αιτήματά τους για καταβολή των δεδουλευμένων τους δεν εισακούστηκαν και έχουν προσφύγει και αυτοί στην δικαιοσύνη και αναμένουν την εκδίκαση των αγωγών τους.

Προβλήματα πληρωμών υπάρχουν και στο ξενοδοχείο Holidays in ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ όπου παρά τη συμφωνία διοίκησης εργαζομένων οι ημερομηνίες πληρωμών που έχουν ταχθεί για την εξόφληση δεδουλευμένων δεν τηρούνται.

Προβλήματα πληρωμών στους εργαζομένους υπάρχουν και σε μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες πλην όμως δεν δημοσιοποιούνται καθώς υπάρχουν πιο στενές διαπροσωπικές σχέσεις.

Τέλος όλες οι ξενοδοχειακές σχεδόν μονάδες εμφανίζουν καθυστερήσεις πληρωμών στο ΙΚΑ και στην εφορία με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να κλείσουν και να χαθούν και ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων.

Θεωρούμε ότι η κατάσταση τουλάχιστον στο νομό Ευβοίας, είναι απογοητευτική και σε τίποτα δεν συμβαδίζει με το γενικό πνεύμα ευφορίας που διαπνέει το χώρο του τουρισμού τουλάχιστον όπως θέλουν να μας το παρουσιάσουν τα ΜΜΕ . Σας καλούμε επομένως όλους σε συστράτευση για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων όλων των εργαζομένων σε ξενοδοχεία στην Εύβοια.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας