Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ψήφισμα της 59ης Συνόδου των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τις εξελίξεις στον Τραπεζικό Κλάδο και το μέλλον των τραπεζοϋπαλλήλων.  

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ) επιδιώκοντας την ενεργή σύνδεσή του με τους εργαζόμενους και τα όργανα θεσμικής εκπροσώπησής τους, παρακολουθεί τις εξελίξεις στον Τραπεζικό Κλάδο και θεωρεί αυτονόητο και δημοκρατικό καθήκον, την υπεράσπιση του Κοινωνικού Διαλόγου και των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας.

Στη σημερινή συγκυρία των συνεχών δομικών και διαρθρωτικών αλλαγών, ο διάλογος, οι διαπραγματεύσεις και τελικά η σύναψη κλαδικών ΣΣΕ έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι μέσα από τις συλογικές συμβάσεις εργασίας ρυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων σ΄ ένα κράτος δικαίου στο οποίο πρέπει να λειτουργούν με ευθύνη της πολιτείας οι δημοκρατικοί θεσμοί αντιπροσώπευσης, του διαλόγου και των συμφωνιών δημιουργώντας κλίμα εμπιστοσύνης και αμοιβαίου οφέλους, τόσο για κάθε κλάδο και τους εργαζόμενους σε αυτόν, όσο και για το σύνολο της οικονομίας.

Προκειμένου για τη σύναψη κλαδικής ΣΣΕ των Τραπεζών με την ΟΤΟΕ επισημαίνεται η ανάγκη όπως κάθε αρμόδιος φορέας διευκολύνει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, ασκώντας την επιρροή του προς τις Τράπεζες, που μέχρι σήμερα αρνούνται να προσέλθουν σε διάλογο, επισημαίνοντας την υποχρέωσή τους να σεβαστούν τους δημοκρατικούς θεσμούς αντιπροσώπευσης και συλογικών διαπραγματεύσεων, και να ορίσουν άμεσα τους εκπροσώπους τους για διάλογο.

Η πρακτική των Τραπεζών να μην προσέρχονται σε διάλογο, επιδιώκει την κατάργηση των συλογικών διαπραγματεύσεων, υπονομεύει τους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς και επιτρέπει σε αυτές να σκούν μια ιδιόμορφη επιρροή κοινωνικής και πολιτικής εξουσίας, η οποία δεν μπορεί να αφεθεί στο απυρόβλητο.

Οι Τράπεζες οφείλουν να συμορφωθούν με τις επιταγές του Συντάγματος, την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, αλλά και με τις αυστηρές συστάσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, να επανέλθουν στην τάξη και να ανταποκριθούν άμεσα στην Κοινωνικό Διάλογο.

Η Πολιτεία διά του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας να διασφαλίσει και να εγγυηθεί τη συνταγματική διαδικασία κατάρτησης Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Τραπεζοϋπαλλήλων, που αμφισβητείται παράνομα και καταχρηστικά από ορισμένες Τράπεζες.

 
Δημοφιλή σήμερα

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

17/4/2019
Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας ενημερώνει ότι η γέφυρα του Ευρίπου θα κλείσει ένα χρονικό διάστημα, για τις ανάγκες της ναυσιπλοΐας....
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....
Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας