Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Χαλκίδα, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστοί γιατροί της Χαλκίδας. Σκοπός της κινητοποίησης ήταν η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, αναφορικά με το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ.
Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τον ΕΟΠΥΥ στη Χαλκίδα
Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τον ΕΟΠΥΥ στη Χαλκίδα

Στην κινητοποίηση το παρών τους έδωσαν οι γιατροί κ.κ. Γιώργος Βλαχογιώργος και Κωνσταντίνος Βρακάς, γυναικολόγος, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ιατρών του ΙΚΑ καθώς και ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις αναφορικά με τη σημερινή κινητοποίηση: «Η συγκυβέρνηση του μνημονίου οδηγείται σε μία ακόμα πρωτοφανή κίνηση: βάζει λουκέτο σε όλες τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, πριν καν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ της κυβέρνησης ο καταστροφικός νόμος Γεωργιάδη για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Θυσιάζοντας για ακόμα μία φορά τους πολίτες στο βωμό της επίτευξης των μνημονιακών πολιτικών τους, οδηγούνται στην πλήρη εξόντωση της δημόσιας και δωρεάς υγείας, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών.

Η στέρηση της δωρεάν πρόσβασης στην ιατρική περίθαλψη θα οδηγήσει σε πραγματική εξαθλίωση τόσο το λαό, όσο και τους εργαζόμενους στις μονάδες του ΕΟΠΠΥ, οι οποίοι υποχρεώνονται σε διαθεσιμότητες-απολύσεις.

Τα δραματικά αποτελέσματα που θα έχει κι αυτή η πολιτική της κυβέρνησης είναι φανερά. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στη διάλυση των ιατρείων του ΕΟΠΠΥ, μαχόμενοι για την εξασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας των πολιτών».

Ο κ. Κωνσταντίνος Βρακάς από την άλλη αρκέστηκε να δηλώσει: «Η κοινωνία οφείλει ν΄αντισταθεί. Οι εκλογές του Μαΐου είναι κοντά και ο καθένας πρέπει να κρίνει και να πράξει το σωστό».

Οι παριστάμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα στις 17:30, τη στιγμή δηλαδή που θα γίνει η παράδοση και η παραλαβή των ιατρείων.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας