Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμος Χαλκιδέων εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το λουκέτο στο Πολύϊατρείο του ΕΟΠΥΥ στη Χαλκίδα αλλά και σε όλη τη χώρα.
Δήμος Χαλκιδεών
Δήμος Χαλκιδεών

Η επιλογή της βίαιης σφράγισης, πριν καν μάλιστα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νέος νόμος Γεωργιάδη, συνιστά πλήγμα στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Άραγε, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθούν εν λειτουργία οι αλλαγές που προβλέπει ο νέος νόμος στο πλαίσιο της μετάβασης προς το ΠΕΔΥ; Για ποιο λόγο οι γιατροί και το λοιπό προσωπικό τίθενται σε διαθεσιμότητα ενός μηνός, όταν η κινητικότητα όλα δείχνουν πως θα καθυστερήσει (καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες μόλις τώρα αρχίζουν να καταγράφουν τα κενά και τις ανάγκες στις μονάδες υγείας της χώρας ώστε να μπορεί να μεταφερθεί το προσωπικό) αν όχι ώστε να διευκολυνθούν οι απολύσεις-αποχωρήσεις; Πως οι μονάδες θα επαναλειτουργήσουν με το νέο καθεστώς ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου σε έναν μήνα, όταν δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της κινητικότητας;

Προφανώς, τουλάχιστον για όσο διάστημα διαρκέσουν οι διαδικασίες της κινητικότητας, οι μονάδες υγείας θα είναι κλειστές. Με τη δομή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να μην υπάρχει. Και όλη την ιατρική και νοσηλευτική κίνηση να μεταφέρεται στα ήδη παραπαίοντα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, πιέζοντας και άλλο τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και το όλο οικοδόμημα του δημοσίου συστήματος υγείας στη χώρα.

Το σίριαλ που εκτυλίσσεται σήμερα, με τη μέθοδο του σοκ, από αυτούς που μόλις προ δύο ετών έστησαν τον ΕΟΠΥΥ ως ιδανική λύση την οποία τώρα ξηλώνουν, στο πλαίσιο της μνημονιακής εντολής για διαθεσιμότητες και απολύσεις, υποκρύπτει τον ενδεχόμενο κίνδυνο της οριστικής κατάργησης της πρωτοβάθμιας φροντίδας, της ουσιαστικής κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος υγείας και της εν τοις πράγμασι ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του.

Εξέλιξη που θα βρει απέναντι τόσο το Δήμο Χαλκιδέων όσο και τους γιατρούς, το λοιπό υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, τους ασφαλισμένους και το σύνολο των πολιτών σε ένα αλληλέγγυο δίκτυο προστασίας των δημοσίων δομών υγείας.

Η διαχείριση του κεφαλαίου της παροχής υπηρεσιών υγείας απαιτεί υγιές όραμα, συνεκτικό σχεδιασμό και τάξη στο σύστημα, με γνώμονα ότι η άσκηση της ιατρικής συνδέεται με τη διαχείριση ασθενών και όχι μόνο πόρων.

Οι πολίτες δεν μπορούν να θυσιαστούν για ακόμα μια φορά στο βωμό των μνημονιακών πολιτικών.

Η υγεία για όλους αποτελεί συνταγματική επιταγή.

Και οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε την καθολική και δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
Δημοφιλή σήμερα

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

10/01/2018
Όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει μια σειρ...
Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

14/01/2018
Το ΕΚΑΒ Χαλκίδας παρέλαβε νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα, για τις ανάγκες εξυπηρέτησης για όλη την Εύβοια....
Αλλαγή πορείας οχημάτων λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΧ

Αλλαγή πορείας οχημάτων λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΧ

15/01/2018
Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι από αύριο Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, θα υπάρξουν αλλαγές στην πορεία οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας