Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμος Χαλκιδέων εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το λουκέτο στο Πολύϊατρείο του ΕΟΠΥΥ στη Χαλκίδα αλλά και σε όλη τη χώρα.
Δήμος Χαλκιδεών
Δήμος Χαλκιδεών

Η επιλογή της βίαιης σφράγισης, πριν καν μάλιστα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νέος νόμος Γεωργιάδη, συνιστά πλήγμα στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Άραγε, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθούν εν λειτουργία οι αλλαγές που προβλέπει ο νέος νόμος στο πλαίσιο της μετάβασης προς το ΠΕΔΥ; Για ποιο λόγο οι γιατροί και το λοιπό προσωπικό τίθενται σε διαθεσιμότητα ενός μηνός, όταν η κινητικότητα όλα δείχνουν πως θα καθυστερήσει (καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες μόλις τώρα αρχίζουν να καταγράφουν τα κενά και τις ανάγκες στις μονάδες υγείας της χώρας ώστε να μπορεί να μεταφερθεί το προσωπικό) αν όχι ώστε να διευκολυνθούν οι απολύσεις-αποχωρήσεις; Πως οι μονάδες θα επαναλειτουργήσουν με το νέο καθεστώς ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου σε έναν μήνα, όταν δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της κινητικότητας;

Προφανώς, τουλάχιστον για όσο διάστημα διαρκέσουν οι διαδικασίες της κινητικότητας, οι μονάδες υγείας θα είναι κλειστές. Με τη δομή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να μην υπάρχει. Και όλη την ιατρική και νοσηλευτική κίνηση να μεταφέρεται στα ήδη παραπαίοντα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, πιέζοντας και άλλο τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και το όλο οικοδόμημα του δημοσίου συστήματος υγείας στη χώρα.

Το σίριαλ που εκτυλίσσεται σήμερα, με τη μέθοδο του σοκ, από αυτούς που μόλις προ δύο ετών έστησαν τον ΕΟΠΥΥ ως ιδανική λύση την οποία τώρα ξηλώνουν, στο πλαίσιο της μνημονιακής εντολής για διαθεσιμότητες και απολύσεις, υποκρύπτει τον ενδεχόμενο κίνδυνο της οριστικής κατάργησης της πρωτοβάθμιας φροντίδας, της ουσιαστικής κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος υγείας και της εν τοις πράγμασι ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του.

Εξέλιξη που θα βρει απέναντι τόσο το Δήμο Χαλκιδέων όσο και τους γιατρούς, το λοιπό υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, τους ασφαλισμένους και το σύνολο των πολιτών σε ένα αλληλέγγυο δίκτυο προστασίας των δημοσίων δομών υγείας.

Η διαχείριση του κεφαλαίου της παροχής υπηρεσιών υγείας απαιτεί υγιές όραμα, συνεκτικό σχεδιασμό και τάξη στο σύστημα, με γνώμονα ότι η άσκηση της ιατρικής συνδέεται με τη διαχείριση ασθενών και όχι μόνο πόρων.

Οι πολίτες δεν μπορούν να θυσιαστούν για ακόμα μια φορά στο βωμό των μνημονιακών πολιτικών.

Η υγεία για όλους αποτελεί συνταγματική επιταγή.

Και οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε την καθολική και δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
Δημοφιλή σήμερα

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

15/10/2017
Φωτιά στο πανέμορφο ελατοδάσος στην περιοχή της Σέτας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017....
Στην τελική ευθεία το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Στην τελική ευθεία το Νοσοκομείο Χαλκίδας

16/10/2017
Την ένταξη των συνοδών έργων για την ολοκλήρωση κατασκευής του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφε...
Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

15/10/2017
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Ευβοιώτισα ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, Λέλα Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί τη...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας