Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των πολιτών, στις τριήμερες εκδηλώσεις «Κριεζώτεια 2014», που διοργανώθηκαν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή (14,15,16/2) από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και τον Φιλόμουσο οργανισμό Καρυστίας.
Τα χορευτικά συγκροτήματα που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας.
Τα χορευτικά συγκροτήματα που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Νικόλαου Κριεζώτη, ο οποίος τοποθετήθηκε στη νέα πλατεία των Κριεζών που κατασκεύασε πρόσφατα ο Δήμος και  που βρίσκεται στην είσοδο των Κριεζών, μπροστά από το καινούργιο δημαρχιακό μέγαρο.

Τα «Κριεζώτεια», τα οποία διοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά, αποτελώντας πλέον θεσμό, ξεκίνησαν στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 14/2 στην αίθουσα τελετών του Δημοτικού Σχολείου Κριεζών, με πανήγυρη παραδοσιακών χορών.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δάσκαλος Κώστας Μπαϊρακτάρης, ο οποίος είναι και εμπνευστής του θεσμού των Κριεζώτειων.

Μιλώντας στους πολίτες, οι οποίοι είχαν κατακλύσει την αίθουσα, ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, τόνισε ότι στους δύσκολους καιρούς που περνάει η πατρίδα και η κοινωνία, ο Δήμος προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να προάγει τον πολιτισμό καθώς θεωρεί πως αποτελεί προϋπόθεση για την διατήρηση της ταυτότητας των Ελλήνων.

Ο Γιάννης Κούρτης, πρόεδρος του Φιλόμουσου οργανισμού Καρυστίας, ευχαρίστησε το Δήμο για την αμέριστη συμπαράστασή του αλλά και τον δάσκαλο Κώστα Μπαϊρακτάρη για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλε για την οργάνωση του τριημέρου των εκδηλώσεων.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα:

  • Παιδική ομάδα Κριεζών
  • Χορευτική ομάδα πολιτιστικού συλλόγου Κριεζών.
  • Χορευτική ομάδα Γυναικών Αλιβερίου και Περιχώρων.
  • Χορευτική ομάδα Πνευματικού Κέντρου Αγ. Γεωργίου Αλιβερίου.
  • Χορευτική ομάδα Φιλόμουσου οργανισμού Καρυστίας.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας