Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση εξέδωσε η Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας με την οποία εκφράζει την άποψη της αναφορικά με το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και στη Χαλκίδα.
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ

Η καταστροφή σε μία νύχτα του ΕΟΠΥΥ παράλληλα με την συστηματική υποβάθμιση του ΕΣΥ δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο τις συνέπειες του οποίου, αν επιτευχθεί, θα βιώσουμε το άμεσο προσεχές διάστημα και θα είναι δραματικές.

Στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας ζουν 210.815 κάτοικοι, οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν τη δυνατότητα να επισκέπτονται κάποιον από τους ομολογουμένως λίγους 167 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, που είτε υπηρετούν στις υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ, είτε είναι συμβεβλημένοι και παρέχουν υπηρεσίες σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους από τα ιατρεία τους.

Με την απόφαση του Υπουργείο Υγείας, που έσπευσε να υλοποιήσει άμεσα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντός, για άμεσο κλείσιμο των υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ (μέχρι να αποφασιστεί αν κάποιες από αυτές είναι αναγκαίο να ξαναλειτουργήσουν), οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες επιδεινώνονται δραματικά. Πέρα από την αντικοινωνική και αντεργατική πρακτική της διαθεσιμότητα των 8.500 υγειονομικών που υπηρετούν στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, η μεταρρύθμιση του Υπουργείου Υγείας δημιουργεί μία υγειονομική κατάσταση για τον πληθυσμό, η οποία κρέμεται πραγματικά από μία κλωστή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Εύβοια από τους 167 γιατρούς που παρείχαν τις υπηρεσίες τους θα μείνουν ενεργοί μόλις οι 76 συμβεβλημένοι. Αν αναλογιστούμε μάλιστα τα σημαντικά κενά που υπήρχαν σε διάφορες ειδικότητες και τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν στο ΕΣΥ, γίνεται αντιληπτό ότι θα βιώσουμε μία κατάσταση, όπου ο κάθε συμβεβλημένος θα καλείται να εξυπηρετήσει δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Στον πίνακα που ακολουθεί γίνεται μία αναλυτική καταγραφή των γιατρών ανά ειδικότητα, με χαρακτηριστική την παρουσία πολλών κενών ειδικοτήτων στη λίστα των συμβεβλημένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Εύβοια, μετά το κλείσιμο των υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει συμβεβλημένος γαστρεντερολόγος, ενδοκρινολόγος, ρευματολόγος και ΩΡΛ.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας