Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με την φράση - Ξεκινάμε - ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με την ΔΗΜΑΡ Κώστας Χαϊνάς, ανακοινώνει ότι διαθέτει εναλλακτική πρόταση για την περιφέρεια και προσκαλεί όλους τους πολίτες να στείλουν τις προτάσεις τους.
Κώστας Χαϊνάς
Κώστας Χαϊνάς

Ξεκινάμε !

Σε μια μεγάλη συνάντηση όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων της ευθύνης και της συνεργασίας των ενεργών πολιτών, εξελίσσεται η πρωτοβουλία διαμόρφωσης μιας άλλης εναλλακτικής πρότασης για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση της Στερεάς Ελλάδας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κώστα Χαϊνά.

Το σχέδιο διακήρυξης ήδη κυκλοφορεί προς συζήτηση και διαμόρφωση και κάθε πολίτης που επιθυμεί να συμμετάσχει στο εγχείρημα μπορεί να στέλνει τις προτάσεις και παρατηρήσεις του στο mail της πρωτοβουλίας [email protected].

 Όλες οι διαδικασίες και η συγκρότηση του ψηφοδελτίου της πρωτοβουλίας, θα είναι ανοικτές στη κοινωνία και θα διαμορφώνονται με την συμμετοχή του κάθε πολίτη που εκφράζεται από τις αρχές της διακήρυξης της κίνησης

Ήδη γίνονται συναντήσεις σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας και την επόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας θα επισκεφθεί τις πρωτεύουσες όλων των νομών και θα συναντηθεί με εκπροσώπους του τύπου, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών και οικονομικών φορέων της κάθε περιοχής.


Σχέδιο Διακήρυξης


Εμείς που υπογράφουμε την παρακάτω διακήρυξη, ως κοινό πλαίσιο αρχών, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία σύστασης μιας δημοκρατικής και ανοικτής σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες κίνηση για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Στερεάς Ελλάδας.

Απευθυνόμενοι στους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τους καλούμε να συμπορευθούν μαζί μας γιατί :

Μας ενώνουν κοινοί προβληματισμοί για την περιφέρειά μας και την πορεία της χώρας μας σε μια Ευρώπη των περιφερειών, δημοκρατικής και ενωμένης με αλληλεγγύη και συνεργασία. Ενδεχόμενες διαφορές δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στην συμπόρευση, μέσα από την διαφορετικότητά μας, σεβόμενοι τις απόψεις του καθενός μας.
Μας ενώνουν οι αγωνίες για τον τόπο μας σε μια περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης της χώρας μας. 
Μας ενώνει το ενδιαφέρον μας για την πορεία της Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που συνεχώς απαξιώνεται από την Κεντρική Εξουσία.
Μας ενώνουν οι αγωνίες για τις επιπτώσεις  της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα (27% ανεργία δίχως ορατά σημάδια ανάκαμψης), που πλήττει  βάναυσα ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.
Μας ενώνουν τα κοινά οξυμμένα προβλήματα της καθημερινότητας, η διασφάλιση των υπηρεσιών υγείας, ασφάλισης και παιδείας για όλους του πολίτες.
Μας ενώνουν οι προσπάθειες για μια Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πραγματικής αυτοκυβέρνησης της Περιφέρειας και όχι παράρτημα της κεντρικής εξουσίας. Που εφαρμόζει στην πράξη την ουσιαστική συμμετοχή του πολίτη στις σημαντικές αποφάσεις, με ουσιαστικές διαβουλεύσεις με την κοινωνία των πολιτών. Με τοπικά και περιφερειακά δημοψηφίσματα για τα σημαντικότερα θέματα της Περιφέρειας. Με περαιτέρω μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου προς όφελος της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.
Μας ενώνουν οι προσπάθειες για την συνολική αναβάθμιση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, με την ανάληψη όλων των ουσιαστικών αρμοδιοτήτων και των αντίστοιχων οικονομικών πόρων που σήμερα τους στερεί η κεντρική εξουσία.
Μας ενώνουν οι συνεχείς προσπάθειες για την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών της Περιφέρειας  Στερεάς προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Με συνεχή εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, με καλύτερη οργάνωση, αξιοκρατία και συνεχή αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση προσωπικού και υπηρεσιών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στις ανάγκες των πολιτών.

Ο υπηρεσίες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και οι λειτουργοί της υπάρχουν για να υπηρετούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, έγκαιρα και έγκυρα με απόλυτο σεβασμό στους νόμους και τους κανονισμούς της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.           
Μας ενώνουν οι προσπάθειες για την καταπολέμηση από πάσης φύσεως εξαρτήσεις από κομματικά και οικονομικά συμφέροντα. Για:
-Την καταπολέμηση της διαφθοράς
-Για την κατάργηση κάθε μορφής πελατειακής αντίληψης στις σχέσεις πολίτη-αυτοδιοίκησης.
-Για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την βιώσιμη ανάπτυξη της περιφέρειας, με στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. 
 -Για τη διατήρηση της ισορροπίας της φύσης, της βιωσιμότητας  των οικοσυστημάτων και την αειφορία.
-Για μια Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στα πλαίσια της χώρας μας και μιας ενωμένης και δημοκρατικής Ευρώπης των πολιτών.

Εκτιμώντας ότι η απερχόμενη περιφερειακή αρχή, δεν κατάφερε να υπερβεί μια στενά διαχειριστική αντίληψη των περιφερειακών προβλημάτων, δεν κατάφερε να εμπνεύσει και να συνδεθεί με τις τοπικές κοινωνίες και να προσδώσει ουσιαστικό ρόλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στους Περιφερειακούς Συμβούλους :
Καλούμε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα των πολιτικών του προτιμήσεων, που εκτιμά ότι εκφράζεται από το πλαίσιο αρχών της διακήρυξής μας, να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να συμπορευθούμε, για να ανοίξει ένας άλλος δημοκρατικός δρόμος για μια περιφερειακή αυτοδιοίκηση των πολιτών.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημοφιλή σήμερα

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

24/04/2018
Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά και τήρηση της νομιμιμότητας η θέση του ΟΛΝΕ για τα Αστέρια. ...
Ο Home Radio στηρίζει το Thessaloniki Street Food Festival 2018

Ο Home Radio στηρίζει το Thessaloniki Street Food Festival 2018

26/04/2018
Ένα Σαββατοκύριακο με πολύ φαγητό και μουσική, τρία μουσικά stages, δύο rest areas, kids corner και kitchen lab! Ο ραδιοφωνι...
Όλα έτοιμα για την Ανάβαση της Ριτσώνας

Όλα έτοιμα για την Ανάβαση της Ριτσώνας

25/04/2018
Όλα είναι έτοιμα για την Ανάβαση Ριτσώνας, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου 2018 και αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Valvoline Πρωταθλήματος Αναβάσεων....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας