Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Γράφει ο Αμαρύνθιος Νίκος Λυσιγάκης, πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος Master of Arts with merit στην Πολιτική Στρατηγική και Επικοινωνία από το βρετανικό University of Kent (BSIS), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.
Νίκος Λυσιγάκης
Νίκος Λυσιγάκης
210.000 κάτοικοι. 80 χμ μακριά από την Αθήνα. Υπέροχα φυσικά τοπία. Τουριστικές προοπτικές απεριόριστες και μια κοινωνία βυθισμένη στην απαξίωση, την ανεργία και τη μιζέρια. Γίνεται; Κι΄όμως γίνεται. Στην Εύβοια του 2014 ζούμε περιμένοντας να έρθει η ανάπτυξη από τον ουρανό. Κλαίγοντας τη μοίρα μας κάθε που έρχονται εκλογές και σταυρώνοντας τα χέρια, το υπόλοιπο διάστημα.

Αυτός ο τόπος στα μάτια μου μοιάζει σαν καταραμένος. Εδώ και τρεις δεκαετίες ακούω τα ίδια προβλήματα, συζητάμε τις ίδιες λύσεις και τελικά τίποτα δεν αλλάζει. Λες και τα νερά του Ευρίπου μας υπνωτίζουν αντί να μας ξυπνάνε

Δυστυχώς όμως ο τόπος δεν αλλάζει περιμένοντας θαύματα. Ούτε ρίχνοντας μόνο το ανάθεμα στους πολιτικούς. Οι πολιτικοί είναι το εύκολο θύμα γιατί κάθε τέσσερα χρόνια κρίνονται και αν δε μας κάνουν, τους στέλνουμε σπίτι τους. Το ζήτημα είναι να ενεργοποιηθεί η κοινωνία. Να καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο αφήγημα και να στοχεύσει σε συγκεκριμένα πράγματα. 

Τι θέλουμε να γίνουμε; Ένα μεγάλο τουριστικό θέρετρο; Ένα μεγάλο λιβάδι με έμφαση στον πρωτογενη τομέα και την κτηνοτροφία; Ένας μεγάλος νομός που συνδιάζει πολλές μορφές ανάπτυξης; Πρέπει όμως να αποφασίσουμε να γίνουμε κάτι. Δε γίνεται να υπάρχουν εξαιρετικές ατομικές πρωτοβουλίες και να μη μπορούμε να συμφωνίσουμε σε ένα συγκροτημένο σχέδιο για την Εύβοια. 

Αν συνεχίσουμε να ζούμε με βάση τα μικροσυμφέροντα, θα γίνουμε ένα ξεπεσμένο προάστιο της Αθήνας. Δίχως ανάπτυξη, δίχως πολιτισμό και εν τέλει δίχως δική του ταυτότητα. Ο τόπος αυτός, η πατρίδα όλων μας αν το θέλετε, δεν αξίζει όμως να αφεθεί στη μοίρα της. Δε μπορεί να ζει με δύο δρόμους σε όλο το νησί που αν κάποιος κλείσει κόβεται στα δύο. Δε μπορεί να συζητά άλλο για το φάντασμα του νέου νοσοκομείου, των φυλακών στη Ριτσώνα, με την ευχή να ξαναπάρουν μπρος οι βιομηχανίες ή να μειωθεί η ανεργία.

Για να φύγει αυτή η μιζέρια, χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μη φοβηθούμε τη συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία και να τολμήσουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια να λειτουργήσουν ως τοπικές κυβερνήσεις, όπως στην πραγματικότητα πρέπει να είναι. Υπάρχουν τόσα ενεργά κύτταρα σ' αυτό τον τόπο, που αν ευθυγραμμίσουμε τα ενδιαφέροντα τους σε ένα κοινό όραμα για την Εύβοια, μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας.

Βιογραφικό Νικόλαου Λυσιγάκη:

Ο Νίκος Λυσιγάκης γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1985 στην Αμάρυνθο Ευβοίας.
Την περίοδο 2010-2013 ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ ως Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού, ενώ το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από το 2005 έως το 2008, ήταν υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παν.Μακεδονίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, ενώ τo 2009 επελέγη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην διεθνή συνάντηση νέων πολιτικών επιστημόνων που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει εργαστεί σε Αθήνα και Βρυξέλλες σε εταιρίες επικοινωνίας και eu public affairs.Δημοφιλή σήμερα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

18/04/2018
Η υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, που συνάρπασε το Αθηναϊκό κ...
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

12/04/2018
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα»...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[3]
ΜΠ. ΓΚΑΡΟΥΤΣΟΣ (25/2/2014 10:51:36 μμ)
Κύριε Λυσιγάκη , σαν Εύβοια έχουμε υπουργούς πολλές φορές από τον Νομό μας, από τον πολιτικό σας χώρο έχουμε ακόμα υπουργό και από το ΠΑΣΟΚ,τι έκαναν για εμάς όλοι αυτοί? Είναι ντροπή να λέμε ότι ο λαός είναι τεμπέλης και κλάψας , γιατί αυτό θέλετε να πείτε, λοιπόν είδατε τους δρόμους την ποιότητα ζωής σε τι επίπεδο το έχουν κάνει να είναι στον Νομό μας, ειδικά το κόμμα σας , που είχαμε μέχρι και υπουργούς Τουρισμού από την Εύβοια που τελικά υπήρξαν οι μεγαλύτεροι τουρίστες σε αξίωμα, είστε νέος άνθρωπος και νεότερός μου , απορώ τι έχετε δει και έχετε αυτήν την άποψη ειδικά για τον τόπο σας , μας έκαναν Ελλαδίτσα αυτοί που εσείς θεωρείτε ηγέτες....
Δ.Μ. (27/2/2014 5:31:36 μμ)
Αγαπητέ φίλε Νίκο μπράβο σου για την πυγμή του λόγου σου, μπράβο σου για τις σωστές παραδοσιακές αναπτυξιακές ιδέες που εκφράζεις, και μπράβο σου που μέσα από ένα πολιτικό φορέα ενεργοποιηείς αυτές τις ιδέες σου προς το κοινό συμφέρον. Ναι φίλε μου έχεις δίκιο, ΑΞΙΖΕΙ μετά από 20 περίπου χρόνια αποτυχημένης πολιτικής διακυβέρνησης του κόμματος της ΝΔ, να δώσουμε ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ στη ΝΔ και σε όλους αυτούς που σήμερα είναι στις αποφάσεις και τα προηγούμενα χρόνια πίσω από αυτές. Ναι φίλε Νίκο έχεις δίκιο, και μέσα από τον ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ και όχι προεκλογικό λόγο οδηγείς αυτόν τον ΜΙΖΕΡΟ λαό της Εύβοιας στο να ξαναβάλει στη γη του αυτόν τον μολυσμένο καρπό, γιατί εσύ ο σπουδαγμένος(ΔΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙ)
Δ.Μ. (27/2/2014 5:39:25 μμ)
(SYNEXEIA APO 1o) Λοιπόν φίλε Νίκο συνεχίζω λέγοντας ότι αυτός ο μίζερος λαός θ ακούσει εσένα τον ανοιχτόμυαλο σπουδαγμένο νέο και θα φυτέψει πάλι τον μολυσμένο αυτόν καρπό, περιμένοντας φίλε μου να ανθίσει αυτή τη φορά. Δεν τα ξέρεις καλά τα αγροτικά Νίκο, φαίνεται στην ΔΑΠ δεν σας τα έμαθαν. Το μην αυτό δεν σου το στέλνει ούτε συριζαίος, ούτε κκε, ούτε χ-αυγίτης, ούτε κάποιος που θα αποτελεί την προφανή δικαιολογία της απόρριψης του λόγου του. ΠΡΟΣΕΧΕ ΝΙΚΟ ΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΕΙΣ. # Ένας καλός φίλος #
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας