Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Σύλλογος Προσκόπων Ευβοίας με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα του Προσκόπου στις 22 Φεβρουαρίου, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Δραστηριότητες των Προσκόπων της Εύβοιας για την «ημέρα του  Προσκόπου» ή «Ημέρα Σκέψης»

Εθελοντικός, παγκόσμιος και ανοικτός σε όλους ο Προσκοπισμός είναι η  μεγαλύτερη κίνηση νέων στον κόσμο. Μια κίνηση με αξίες, που μαθαίνει τα παιδιά να προσφέρουν στο συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο. Κίνηση που δρα μέσα απ’ το παιχνίδι, για να προσφέρει ωφέλιμα βιώματα και  εμπειρίες στους νέους μας.

Η 22α Φεβρουαρίου (ημέρα γενεθλίων του εμπνευστή της Προσκοπικής  ιδέας) είναι για τους Προσκόπους η «Ημέρα Σκέψης». Είναι μια ημέρα που η σκέψη μας ταξιδεύει στους Προσκόπους όλου του κόσμου, αλλά κυρίως στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη!

Με αφορμή λοιπόν την ημέρα αυτή οι Πρόσκοποι τις Εύβοιας διοργανώνουν  ένα διήμερο προσφοράς, ευαισθητοποίησης αλλά και παιχνιδιού.

1. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρες 09:00 ως 13:00 καλούμε τα ενήλικα μέλη  της Προσκοπικής Κίνησης αλλά και όσους άλλους το επιθυμούν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας σε αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος «για παιδιά και νέους» που έχει ιδρύσει το κλιμάκιό μας.

2. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρες 10:00 ως 14:00 Πρόσκοποι των Ομάδων μας θα βρίσκονται στις εξόδους σούπερ μάρκετ και θα συλλέγουν τρόφιμα που θα  διαθέσει η Ι.Μ. Χαλκίδας Ιστιαίας και β. Σποράδων στα συσσίτια των  ενοριακών ναών αλλά και σε αποστολή στην Κεφαλλονιά. Το απόγευμα της  ίδια μέρας, από  15:00 ως 18:00, παίζοντας κατά μήκος της παραλίας θα συνεχίσουν να συλλέγουν τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν  ανάγκη, που θα συσκευάσουν και θα παραδώσουν στην τράπεζα τροφίμων της  Μητρόπολης.

3. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 19:30 με 21:00 στο θέατρο «Παπαδημητρίου» οι Ανιχνευτές-Πρόσκοποι των Κοινοτήτων μας θα παρουσιάσουν δραματοποιημένες αφηγήσεις.

4. Τέλος, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 12:00 με 15:00 τα Λυκόπουλά μας θα παίξουν για να γνωρίσουν την πόλη μας.

«… φορώντας το προσκοπικό  μαντήλι γίνομαι φίλος με όλους, αναζητώ την  περιπέτεια που με κρατά παιδί, χαράζω νέες πορείες στο χάρτη,  δημιουργώ, εκφράζομαι, βοηθώ όπου χρειαστεί, φορώντας το προσκοπικό  μαντήλι γίνομαι καλύτερος Άνθρωπος».

Με εκτίμηση,
Κώστας  Δερβεντζής
Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων  Ευβοίας
Δημοφιλή σήμερα

Αρχίζει η τελευταία φάση του Κτηματολογίου στη Χαλκίδα

Αρχίζει η τελευταία φάση του Κτηματολογίου στη Χαλκίδα

14/12/2017
Η τέταρτη φάση κτηματογράφησης (KTIMA 16) αφορά το 64% της έκτασης της χώρας και 16 εκατ. δικαιώματα (43%)....
Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

15/12/2017
Εκτός Nomads βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης, η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή....
Εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα Watt+Volt στη Χαλκίδα

Εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα Watt+Volt στη Χαλκίδα

15/12/2017
Το βράδυ της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της Watt+Volt πάροχος ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτρι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας