Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κατά το πρόσφατο 20ο Ιερατικό Συνέδριο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, αποφασίσθηκε ομοφώνως από τους συμμετέχοντες Ιερείς η απονομή τιμής, συγχαρητηρίων επαίνων και ευχαριστιών, προς δύο Κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, οι οποίοι λευκάνθηκαν στην υπηρεσία της Εκκλησίας και καλλιέργησαν ιδιαιτέρως το χάρισμα της καλλιτεχνίας που τους δόθηκε από το Θεό.
Ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κωσταράς
Ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κωσταράς

Ο πρώτος είναι ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Πολύζος, συνταξιούχος εφημέριος, αυτοδίδακτος σφραγιδοεικονογράφος, που μετά πολλής φιλοτιμίας φιλοτέχνησε σφραγίδες, για τις Ιερές Μητροπόλεις, τους Ιερούς Ναούς, τις Ιερές Μονές, τα Ευαγή Ιδρύματα και τα Ιερά Προσκυνήματα της Ελληνικής Επικρατείας, αλλά και της Ξένης, δωρεάν παρέχοντας τα εξαίσια καλλιτεχνήματά του, συντελώντας και μέσω αυτής της πολύτιμης προσφοράς του στην προβολή της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Ο δεύτερος είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κωσταράς, εν ενεργεία εφημέριος του Ι. Ναού Γενεθλίου της Θεοτόκου Σκιάθου, ο οποίος κατ’ επανάληψη κατασκευάζει και διαθέτει δωρεάν σε όλες τις Ενορίες σπόγγους (μούσες), οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την τέλεση του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας. Ο π. Ιωάννης διακρίθηκε και ως φιλόκαλος φροντιστής του Ιερού Ναού και του Ιερού Βήματος και αναδείχθηκε δόκιμος εργάτης της ευταξίας, ανήκοντας στους «αγαπώντας πολύ την ευπρέπεια του Οίκου» του Κυρίου.

Τέλος, το Ιερατικό Συνέδριο ομοφώνως, κατόπιν και πάλι σχετικής προτάσεως του Σεβασμιωτάτου, αποφάσισε να τιμήσει σε Εκδήλωση τους Ιερείς εκείνους της Ι. Μητροπόλεως, οι οποίοι συμπλήρωσαν πεντηκονταετία διακονίας στον πνευματικό Αμπελώνα της Εκκλησίας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας