Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την απάντηση του έδωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην ερώτηση του Βαγγέλη Αποστόλου με θέμα: «Συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας. Υγιεινή και ασφάλεια των κρατουμένων. Διασφάλιση των δικαιωμάτων αυτών. Συναφή ζητήματα».
Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά:

«Σε ο,τι ειδικότερα αφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας, σας γνωρίζουμε ότι σε αυτό υφίσταται χώρος κράτησης συνολικού εμβαδού 55 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος αποτελείται από 2 κρατητήρια, κοινόχρηστο χώρο, τουαλέτες και ντους, στον οποίο κρατούνται κυρίως παράνομα εισερχόμενοι στη χώρα μας αλλοδαποί για εκτέλεση αποφάσεων διοικητικής απέλασης. Σημειώνεται δε, ότι για την πραγματοποίηση εργασιών επισκευής, συντήρησης και βελτίωσης των εν λόγω χώρων κράτησης, το έτος 2012, εγκρίθηκε πίστωση 1.200 ευρώ, ενώ εντός των προσεχών ημερών θα εγκριθεί πίστωση 6.500 ευρώ για τον ίδιο σκοπό.

Περαιτέρω, σας ενημερώνουμε ότι για τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών, την 25-07-2008, υποβλήθηκε αίτημα προς την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων και Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) για ένταξη έργων ανέγερσης κτιρίων Αστυνομικών Υπηρεσιών μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν και η ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου για τη στέγαση Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας. Το αίτημα αυτό εγκρίθηκε την 01-09-2008 από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και την 27-07-2009 κατατέθηκε η εισήγηση επιτροπής διαγωνισμού, πλην όμως εκκρεμεί η κατακύρωση αποτελέσματος. Πάντως, καίτοι η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου ολοκληρώθηκε, χωρίς να έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση, το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα εξαιτίας της κατάργησης της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της μεταφοράς μέρους των αρμοδιοτήτων της στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και θα επανεξεταστεί στο άμεσο μέλλον».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας