Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά, την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λυκείου Βαθέος Αυλίδας, με θέμα τις μετακινήσεις μαθητών στα σχολεία.».
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργούνται στις μετακινήσεις των μαθητών σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση (αρ. 24001/11-6-2013 ΦΕΚ 1449 Β’) αποκλείοντας μαθητές βάσει των χιλιομετρικών αποστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν πως οι μαθητές στα Γυμνάσια και Λύκεια  Φάρου Αυλίδας και Καλοχωρίου-Παντειχίου αποκλείονται από τη δωρεάν μεταφορά και δεν θα δικαιούνται ούτε ειδικό μαθητικό δελτίο για μειωμένο εισιτήριο.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι το ακόλουθο:

Προς: Βουλευτή Εύβοιας κο Αναγνωστάκη

Θέμα: «Εφαρμογή Υπουργικής απόφασης στα σχολεία, που αφορά την μετακίνηση των μαθητών»

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τα προβλήματα που θα προκύψουν στις μετακινήσεις των μαθητών του σχολείου μας, έπειτα από την εφαρμογή της Κ.Υ.Α αρ.24001/11-6-2013 (ΦΕΚ 1449 Β΄).

Αναλυτικά:

Μετακινούνται καθημερινά, δωρεάν μέχρι σήμερα, με μισθωμένα λεωφορεία 87 μαθητές Λυκείου και 123 μαθητές Γυμνασίου, από τις περιοχές  Φάρο,  Παραλία Αυλίδας (και περιοχή Μόρφας) και Καλοχώρι - Παντείχι, προς το σχολείο μας και αντίστροφα.

Σύμφωνα με τη νέα Υπουργική απόφαση ισχύουν τα κάτωθι: Οι Περιφέρειες μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων σχολείων, που κατοικούν από τη σχολική τους μονάδα σε απόσταση μεγαλύτερη από την οριζόμενη ως εξής:

Α) Με ειδικά μαθητικά δελτία  (ΕΜΔ) και ίδια μέσα:
α. 1200 μέτρα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
β. 2500 μέτρα για μαθητές Γυμνασίου
γ. 4000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

Β) Μεταφέρονται με δημόσια σύμβαση Υπηρεσιών:
α. 1200 μέτρα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
β. 3000 μέτρα για μαθητές Γυμνασίου
γ. 5000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

Έπειτα από αυτή την απόφαση, η οποία θέτει θέμα χιλιομετρικών αποστάσεων, δεν δικαιούται δωρεάν μετακίνηση οι μαθητές από το Φάρο και το Καλοχώρι-Παντείχι. Τα παιδιά του Λυκείου δεν θα δικαιούται ούτε ειδικό μαθητικό δελτίο, για μειωμένο εισιτήριο. Προφανώς θα έρθουμε αντιμέτωποι με την νέα κατάσταση από το Σεπτέμβριο, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ήδη στις πρώτες καταστάσεις που ήρθαν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, αποκλείονται από την δωρεάν μεταφορά, οι μαθητές από το Φάρο και το Καλοχώρι-Παντείχι. Τα παιδιά του Λυκείου, από Φάρο και Καλοχώρι-Παντείχι, δεν θα δικαιούται ούτε ειδικό μαθητικό δελτίο, για μειωμένο εισιτήριο.

Το πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε δεν αφορά μόνο την περιοχή μας και το δικό μας σχολικό συγκρότημα, αλλά όλη την Εύβοια.

Ενημερώσαμε με έγγραφό μας την Πρόεδρο Επιτροπής Παιδείας κα Αϊδίνη, τον Αντιδήμαρχο κο Ρήγο, τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Φάρου και Καλοχωρίου-Παντειχίου καθώς και  την  Ένωση Γονέων Σχολείων Δήμου Χαλκιδέων.

Παρακαλούμε να σταθείτε δίπλα μας και να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος των παιδιών και των οικογενειών τους. 

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος:
Ιωάννου-Λειβαδίτη  Ιωάννα
Η Γραμματέας:
Καραλή-Κουρμούτα Ελένη Δημοφιλή σήμερα

Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

20/01/2017
Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων θα προχωρήσει στην αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή στη Χαλκίδα. ...
Νέες θέσεις εργασίας στα Δικαστήρια Χαλκίδας

Νέες θέσεις εργασίας στα Δικαστήρια Χαλκίδας

19/01/2017
Τέσσερις νέες θέσεις προκηρύχθηκαν για τα Δικαστήρια της Χαλκίδας....
Κοινή Ανακοίνωση Φορέων της Εύβοιας για το θέμα των Διοδίων

Κοινή Ανακοίνωση Φορέων της Εύβοιας για το θέμα των Διοδίων

19/01/2017
Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Εύβοιας Φάνη Σπανού, σύσκεψη φορέων τ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας