Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Άρχισε η αντίστροφή μέτρηση για τους διοικητές του ΕΣΥ, οι οποίοι την Πέμπτη θα «βαθμολογηθούν» για τις ...επιδόσεις τους από τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Η ώρα της «κρίσης» για τους διοικητές του ΕΣΥ
Η ώρα της «κρίσης» για τους διοικητές του ΕΣΥ

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας θα παρουσιάσει τα 20 καλύτερα και τα 20 χειρότερα νοσοκομεία ενώ οι διοικητές που θα είναι «κάτω από την βάση» κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ΕΣΥ. Ανάμεσα στους διοικητές συγκαταλέγονται και οι πρόσφατα διορισθέντες διοικητές των νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα, οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων θα αξιολογηθούν:

  • Για την τήρηση των προϋπολογισμών, συγκράτηση των δαπανών σε φάρμακα, υγειονομικό - ορθοπεδικό υλικό και αντιδραστήρια αλλά και μείωση των δαπανών για φύλαξη, σίτιση, καθαριότητα.
  • Για τα έσοδα και συγκεκριμένα για την είσπραξη του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και την είσπραξη των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ, τα άλλα ταμεία και τους ιδιώτες-ανασφάλιστους.
  • Για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των νοσοκομείων.
    Τις πληρωμές προμηθευτών, με έμφαση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και την εξέλιξη των διαγωνισμών.
  • Για την αύξηση της χρήσης γενοσήμων εντός των νοσοκομείων σε ποσοστό τουλάχιστον 60% του όγκου των φαρμάκων που χορηγούνται.
  • Έχτρα ...βαθμούς θα εξασφαλίσουν οι διοικητές οι οποίοι προχώρησαν άμεσα σε αντιμετώπιση βλαβών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα εντός 48 ωρών από τη στιγμή που θα προκύψουν. Και τελικά για την ικανοποίηση των ασθενών μέσω της αξιοποίησης των ειδικών ερωτηματολογίων ικανοποίησης των εξωτερικών και εσωτερικών ασθενών.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση της ελεγκτικής του ικανότητας προχώρησε στην ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ με θέμα «Μελέτη Αποτίμησης Νοσοκομειακών Μονάδων με βάση δείκτες και χρήση του ΕΣΥΝΕΤ».

Το έργο προβλέπει την ανάπτυξη δράσεων για την ενίσχυση και βελτίωση της οργανωτικής, διαχειριστικής και ελεγκτικής ικανότητας της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου. Αντικείμενο του έργου αυτού, είναι η παρακολούθηση - αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από τη λειτουργία των νοσοκομείων ΕΣΥ. Η αξιολόγηση μπορεί να γίνει με τη χρήση Δεικτών και την αξιοποίηση των στοιχείων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΥ.ΝΕΤ.

Ειδικότερα οι δείκτες που θα χρησιμοποιηθούν αφορούν:

  • Ανάλυση αξιολόγησης με κατηγοριοποίηση νοσοκομείων ανά ΥΠΕ
  • Ανάλυση αξιολόγησης με διάκριση νοσοκομείων βάσει: Αντικειμένου, μεγέθους, γεωγραφικής κατανομής και τη φαρμακευτικής δαπάνη

Πηγή: healthview.gr
Δημοφιλή σήμερα

Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

20/01/2017
Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων θα προχωρήσει στην αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή στη Χαλκίδα. ...
Εθελοντική αιμοδοσία από την ΕΛΜΕ Ευβοίας στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Εθελοντική αιμοδοσία από την ΕΛΜΕ Ευβοίας στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας

20/01/2017
Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 09:00-13:00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από την ΕΛΜΕ Εύβοιας, στην αίθου...
Το Λαύριο υποδέχεται στη Χαλκίδα ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης

Το Λαύριο υποδέχεται στη Χαλκίδα ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης

20/01/2017
Με ένα πολύ σημαντικό ματς αρχίζει ο 2ος γύρος της Stoiximan.gr Basket League για την Κύμη SEAJETS....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας