Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Άρχισε η αντίστροφή μέτρηση για τους διοικητές του ΕΣΥ, οι οποίοι την Πέμπτη θα «βαθμολογηθούν» για τις ...επιδόσεις τους από τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Η ώρα της «κρίσης» για τους διοικητές του ΕΣΥ
Η ώρα της «κρίσης» για τους διοικητές του ΕΣΥ

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας θα παρουσιάσει τα 20 καλύτερα και τα 20 χειρότερα νοσοκομεία ενώ οι διοικητές που θα είναι «κάτω από την βάση» κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ΕΣΥ. Ανάμεσα στους διοικητές συγκαταλέγονται και οι πρόσφατα διορισθέντες διοικητές των νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα, οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων θα αξιολογηθούν:

  • Για την τήρηση των προϋπολογισμών, συγκράτηση των δαπανών σε φάρμακα, υγειονομικό - ορθοπεδικό υλικό και αντιδραστήρια αλλά και μείωση των δαπανών για φύλαξη, σίτιση, καθαριότητα.
  • Για τα έσοδα και συγκεκριμένα για την είσπραξη του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και την είσπραξη των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ, τα άλλα ταμεία και τους ιδιώτες-ανασφάλιστους.
  • Για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των νοσοκομείων.
    Τις πληρωμές προμηθευτών, με έμφαση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και την εξέλιξη των διαγωνισμών.
  • Για την αύξηση της χρήσης γενοσήμων εντός των νοσοκομείων σε ποσοστό τουλάχιστον 60% του όγκου των φαρμάκων που χορηγούνται.
  • Έχτρα ...βαθμούς θα εξασφαλίσουν οι διοικητές οι οποίοι προχώρησαν άμεσα σε αντιμετώπιση βλαβών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα εντός 48 ωρών από τη στιγμή που θα προκύψουν. Και τελικά για την ικανοποίηση των ασθενών μέσω της αξιοποίησης των ειδικών ερωτηματολογίων ικανοποίησης των εξωτερικών και εσωτερικών ασθενών.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση της ελεγκτικής του ικανότητας προχώρησε στην ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ με θέμα «Μελέτη Αποτίμησης Νοσοκομειακών Μονάδων με βάση δείκτες και χρήση του ΕΣΥΝΕΤ».

Το έργο προβλέπει την ανάπτυξη δράσεων για την ενίσχυση και βελτίωση της οργανωτικής, διαχειριστικής και ελεγκτικής ικανότητας της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου. Αντικείμενο του έργου αυτού, είναι η παρακολούθηση - αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από τη λειτουργία των νοσοκομείων ΕΣΥ. Η αξιολόγηση μπορεί να γίνει με τη χρήση Δεικτών και την αξιοποίηση των στοιχείων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΥ.ΝΕΤ.

Ειδικότερα οι δείκτες που θα χρησιμοποιηθούν αφορούν:

  • Ανάλυση αξιολόγησης με κατηγοριοποίηση νοσοκομείων ανά ΥΠΕ
  • Ανάλυση αξιολόγησης με διάκριση νοσοκομείων βάσει: Αντικειμένου, μεγέθους, γεωγραφικής κατανομής και τη φαρμακευτικής δαπάνη

Πηγή: healthview.gr
Δημοφιλή σήμερα

Παναγία Λιαουτσιάνισσα, Κύμη Εύβοιας

Παναγία Λιαουτσιάνισσα, Κύμη Εύβοιας

06/08/2013
Στο συνοικισμό Λιαουτσιάνισσα Κύμης, σε μια μαγευτική τοποθεσία, υψώνεται μεγαλοπρεπής ο Ναός της Παναγίας, αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο ναός εορτάζει την ημέρα Κοιμή...
Η παιδική θεατρική παράσταση «Μύθου του Αισώπου» στη Χαλκίδα

Η παιδική θεατρική παράσταση «Μύθου του Αισώπου» στη Χαλκίδα

25/07/2017
Το Μικρό Θέατρο Λάρισας περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα για 7ο συνεχές καλοκαίρι με τις παραστάσεις Το Ασχημόπαπο, "Ο Βασιλιάς των Λι...
Παραδοσιακά και με πλήθος κόσμου ο εορτασμός της Παναγίας στα χωριά της Κύμης

Παραδοσιακά και με πλήθος κόσμου ο εορτασμός της Παναγίας στα χωριά της Κύμης

15/08/2017
Εκκλησιασμός αλλά και παραδοσιακό στιφάδο στα χωριά της Κύμης....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας