Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Άρχισε η αντίστροφή μέτρηση για τους διοικητές του ΕΣΥ, οι οποίοι την Πέμπτη θα «βαθμολογηθούν» για τις ...επιδόσεις τους από τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Η ώρα της «κρίσης» για τους διοικητές του ΕΣΥ
Η ώρα της «κρίσης» για τους διοικητές του ΕΣΥ

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας θα παρουσιάσει τα 20 καλύτερα και τα 20 χειρότερα νοσοκομεία ενώ οι διοικητές που θα είναι «κάτω από την βάση» κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ΕΣΥ. Ανάμεσα στους διοικητές συγκαταλέγονται και οι πρόσφατα διορισθέντες διοικητές των νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα, οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων θα αξιολογηθούν:

  • Για την τήρηση των προϋπολογισμών, συγκράτηση των δαπανών σε φάρμακα, υγειονομικό - ορθοπεδικό υλικό και αντιδραστήρια αλλά και μείωση των δαπανών για φύλαξη, σίτιση, καθαριότητα.
  • Για τα έσοδα και συγκεκριμένα για την είσπραξη του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και την είσπραξη των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων από τον ΕΟΠΥΥ, τα άλλα ταμεία και τους ιδιώτες-ανασφάλιστους.
  • Για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των νοσοκομείων.
    Τις πληρωμές προμηθευτών, με έμφαση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και την εξέλιξη των διαγωνισμών.
  • Για την αύξηση της χρήσης γενοσήμων εντός των νοσοκομείων σε ποσοστό τουλάχιστον 60% του όγκου των φαρμάκων που χορηγούνται.
  • Έχτρα ...βαθμούς θα εξασφαλίσουν οι διοικητές οι οποίοι προχώρησαν άμεσα σε αντιμετώπιση βλαβών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα εντός 48 ωρών από τη στιγμή που θα προκύψουν. Και τελικά για την ικανοποίηση των ασθενών μέσω της αξιοποίησης των ειδικών ερωτηματολογίων ικανοποίησης των εξωτερικών και εσωτερικών ασθενών.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση της ελεγκτικής του ικανότητας προχώρησε στην ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ με θέμα «Μελέτη Αποτίμησης Νοσοκομειακών Μονάδων με βάση δείκτες και χρήση του ΕΣΥΝΕΤ».

Το έργο προβλέπει την ανάπτυξη δράσεων για την ενίσχυση και βελτίωση της οργανωτικής, διαχειριστικής και ελεγκτικής ικανότητας της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου. Αντικείμενο του έργου αυτού, είναι η παρακολούθηση - αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από τη λειτουργία των νοσοκομείων ΕΣΥ. Η αξιολόγηση μπορεί να γίνει με τη χρήση Δεικτών και την αξιοποίηση των στοιχείων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΣΥ.ΝΕΤ.

Ειδικότερα οι δείκτες που θα χρησιμοποιηθούν αφορούν:

  • Ανάλυση αξιολόγησης με κατηγοριοποίηση νοσοκομείων ανά ΥΠΕ
  • Ανάλυση αξιολόγησης με διάκριση νοσοκομείων βάσει: Αντικειμένου, μεγέθους, γεωγραφικής κατανομής και τη φαρμακευτικής δαπάνη

Πηγή: healthview.gr
Δημοφιλή σήμερα

Στην τελική ευθεία το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Στην τελική ευθεία το Νοσοκομείο Χαλκίδας

16/10/2017
Την ένταξη των συνοδών έργων για την ολοκλήρωση κατασκευής του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφε...
Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

15/10/2017
Φωτιά στο πανέμορφο ελατοδάσος στην περιοχή της Σέτας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017....
Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

15/10/2017
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Ευβοιώτισα ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, Λέλα Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί τη...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας