Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε στους Υπορυγούς Άμυνας και Οικονομικών ως αναφορά, την επιστολή των Εργαζομένων του Σωματείου Ηλεκτρομηχανικής Κύμης προς τη διοίκηση της ΕΑΣ ΑΕΒΕ.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Με την επιστολή τους οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί ενώ έγινε η εξόφληση των οφειλόμενων μισθών όλων των εργαζομένων του ομίλου της ΕΑΣ, οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης παραμένουν απλήρωτοι για το έτος 2013 και συνεχίζουν για το 2014, παρόλο που συνεχίζεται η λειτουργία του εργοστασίου και η παραγωγή πολεμικών προϊόντων για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής των εργαζομένων είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΑΣ/ κ.Δεμίρη

Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΑΣ / κ.Χριστογιάννη

ΓΕΝΙΚΟ Δ/ΝΤΗ ΗΜΚ / κ. Πράγια

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, έγινε η εξόφληση των οφειλομένων μισθών ΟΛΩΝ των εργαζομένων του ομίλου Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ,  πλην των εργαζομένων την ΗΜΚ που παραμένουν απλήρωτοι για το έτος 2013 και συνεχίζουν για το 2014. Επιστρέψαμε στις θέσεις μας, όντας απλήρωτοι και εξαθλιωμένοι, σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε το εργοστάσιο, αποδεικνύοντας ότι κύριο μέλημά μας είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του μοναδικού εργοστασίου στην περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Ενός από τα τελευταία εναπομείναντα εργοστάσια στο νομό της ανεργίας, την Εύβοια, ώστε να συνεχίσει να παράγει τα πολεμικά προϊόντα για τα οποία δημιουργήθηκε και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Για άλλη μια φορά «Δεν μας είδαν, δεν μας ξέρουν».

Για άλλη μια φορά είμαστε το εργοστάσιο-φάντασμα και οι εργαζόμενοι εξιλαστήρια θύματα να αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και την άνιση μεταχείριση μεταξύ των υπολοίπων εργαζομένων του ομίλου.

Υποσχέσεις ότι και εμείς θα πληρωθούμε αποδεικνύονται λόγια κενά περιεχομένου. Μοναδικοί αποδέκτες της απαξίωσης, της άνισης μεταχείρισης, εγκλωβισμένοι στην άτεγκτη πολιτική της διοίκησης των ΕΑΣ, του ΥΕΘΑ και την ανύπαρκτη πρωτοβουλία των πολιτικών φορέων για επίλυση των προβλημάτων.

Για ακόμη μια φορά σας καλούμε να μας ενημερώσετε:

  • Πότε θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ομίλου;
  • Ποιες ενέργειες έχει κάνει η Γεν. Δ/νση του εργοστασίου προς αυτή την κατεύθυνση;
  • Ποιες ενέργειες έχει κάνει η Διοίκηση των ΕΑΣ για να λύσει το μείζον αυτό θέμα;
  • Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για να συνεχιστεί η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου;

Ζητάμε άμεση ενημέρωση για όλα τα θέματα που ταλανίζουν εργοστάσιο και εργαζόμενους.

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος

Μ.Χουλιαρά

Η Γεν.Γραμματέας

Β.Γκατζιώνη                                
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας