Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, Γιάννης Σταθάς και Βασίλης Κυριακάκης προς τον Υπουργό Τουρισμού για την Κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.
Γιάννης Σταθάς και Βαγγέλης Αποστόλου
Γιάννης Σταθάς και Βαγγέλης Αποστόλου

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση για την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. προβλέπεται η κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.

Εξέλιξη που ξαφνιάζει καθώς σε απάντηση σας σε σχετική ερώτηση συναδέλφου βουλευτή  (αριθμ. πρωτ. 8491/14.03.2013, Α.Π.: ΓΡ.Κ.Ε. 67/20.03.2013) είχε υπάρξει σαφής δέσμευση ότι κατά την αναδιάρθρωση δεν θα προκύψει καμία κατάργηση Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού.

Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού  λειτουργεί στη Λαμία εδώ και 25 χρόνια  είναι στρατηγικής σημασίας επειδή εξυπηρετεί τουριστικές περιοχές παγκόσμιας εμβέλειας, όπως χαρακτηριστικά είναι οι Δελφοί, που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά ως «ομφαλός της γης», οι Θερμοπύλες, που έχουν δοξαστεί για το οικουμενικό τους μήνυμα, η Αράχοβα, με το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, τον Παρνασσό, και η περισσότερο αναπτυσσόμενη τουριστική περιοχή, ο Ν. Ευρυτανίας.

Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτελεί σημαντική υπηρεσία ανάπτυξης λόγω των γνωστών γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων ( εναλλαγές ορεινού, πεδινού, νησιωτικού χαρακτήρα) αλλά και του εύρους των δραστηριοτήτων και των προοπτικών που αναπτύσσονται στον Τουρισμό( ιαματικός τουρισμός, αγρο- και οικο-τουρισμός, ορεινός και παραθαλάσσιος τουρισμός).

Επειδή η κατάργηση της Υπηρεσίας με έδρα τη Λαμία και η μεταφορά της στο Βόλο, θα οδηγήσει σε:

1. Δυσλειτουργία στο συντονισμό και στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που παρέχονται σε 2500 Τουριστικές επιχειρήσεις της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

2. Αύξηση της γραφειοκρατίας και καθυστέρηση στην αξιοποίηση των τουριστικών προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. με δεδομένη την δυσκολία απορρόφησης των κονδυλίων, που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους πέντε νομούς της περιφέρειάς μας και για το κράτος την συγκεκριμένη εποχή.

3. Δημιουργία προβλημάτων στην πρόσβαση και στην αμεσότητα μεταξύ του επιχειρηματία π.χ. της Καρύστου που θα  αναγκάζεται  να βρεθεί στο Βόλο για να εξυπηρετηθεί από την νέα Περιφερειακή Υπηρεσία, όπως και αυτός των Αγράφων, του Καρπενησίου, της Αράχωβας, του Γαλαξιδίου, των Καμένων Βούρλων, της Σκύρου, της Β. Εύβοιας  κ.λ.π.

4. Διάλυση οικογενειακής συνοχής των υπαλλήλων της Π.Υ.Τ. Στερεάς Ελλάδας, λόγω του ότι ή θα μετακομίσουν είτε θα αναγκαστούν να διανύουν καθημερινά 250 χλμ. με το όποιο οικονομικό κόστος συνεπάγεται κάτι τέτοιο.

5. Απειλή διαθεσιμότητας και απόλυσης των υπαλλήλων της Π.Υ.Τ. Στερεάς Ελλάδας, διότι θα πρέπει να αξιολογηθούν εξ αρχής βάσει της σύστασης νέων θέσεων και κατάργησης των υπαρχουσών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Η πρόταση κατάργησης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας στηρίζεται σε  μελέτη σκοπιμότητας και απόδοσης; Ποια κριτήρια ελήφθησαν υπόψη;

2. Θα αναθεωρήσει και  ανατρέψει τη σχετική ρύθμιση που προβλέπεται στο Σχέδιο Νόμου για την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας διατηρώντας την έδρα της στη Λαμία;

3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να ενισχυθεί  ο σημαντικός ρόλος που καλείται να υπηρετήσει στον κομβικό τομέα του Τουρισμού στης Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η συγκεκριμένη υπηρεσία;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Αποστόλου Βαγγέλης

Σταθάς Γιάννης

Κυριακάκης Βασίλης
Δημοφιλή σήμερα

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

19/03/2017
Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση περιλαμβάνει ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2017 στη Χαλκίδα....
Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

22/03/2017
Ενημερωτική καμπάνια για το Σύνδρομο Down πραγματοποίησε το προσωπικό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας μαζί με μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας...
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

23/03/2017
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων, το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου στην το...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας