Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Περιοδεία στην Άμφισσα πραγματοποίησε την Τετάρτη 26/2 ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στρεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Συγκέντρωση Γ. Μαρίνου στην Άμφισσα
Συγκέντρωση Γ. Μαρίνου στην Άμφισσα

Το πρωί επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας και το κεντρικό κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους τόσο του νοσοκομείου όσο και με  διοικητικούς υπαλλήλους της Περιφέρειας.

Το απόγευμα μίλησε σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ομιλία του κάλεσε κάθε εργαζόμενο «να μετρήσει καλά την επιλογή του και να χρησιμοποιήσει στοχευμένα την ψήφο του με κριτήριο τη στάση του κάθε κόμματος απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να ξεδοντιάσει τους υπερασπιστές της λυκοσυμμαχίας και να δει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι, αποκαλούμενοι αντιμερκελιστές, κρύβουν  πίσω από πρόσωπα και συνθήματα  το βασικό πρόβλημα. Κρύβουν ότι η  Ε.Ε είναι ένωση των μονοπωλίων που συνενώνουν τις δυνάμεις τους για να επεκταθούν σε νέες αγορές, να εκμεταλλευτούν συνεχώς και πιο άγρια της εργατική τάξη , τους λαούς…

Ψηφίζουμε με δύναμη για ισχυρό ΚΚΕ και καλούμε να βαδίσουν μαζί μας κι αυτοί οι εργαζόμενοι που κρατούν επιφυλάξεις, κι αυτοί που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεση τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αντιλαϊκή πολιτική, κι αυτοί που απείχαν από τις προηγούμενες εκλογές ή έκαναν άλλη επιλογή και τώρα το ξανασκέφτονται στη βάση των νέων δεδομένων…»

Τόνισε την ανάγκη συμπόρευσης και συστράτευσης με το ΚΚΕ για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για να παλέψει ο λαός να γίνει δική του περιουσία ο πλούτος που υπάρχει στη χώρα και στην περιοχή:

«Μιλάμε για το ορυκτό πλούτο της Φωκίδας, για τον Βωξίτη, τον Μπετονίτη, τον Περλίτη, τον Ζεόλιθο και άλλα πολύτιμα υλικά. Γιατί να είναι στα χέρια του Μυτιληναίου, του Ηλιόπουλου, του Κυριακόπουλου  και των άλλων οικονομικών ομίλων, να γίνεται ο πλούτος αυτός κέρδη για τους λίγους, που εκμεταλλεύονται τους πολλούς ;

Η Στερεά Ελλάδα τα έχει όλα.

Έχει τα μεταλλεία της περιοχής και παραγωγικές δυνατότητες για σιδηρονικέλιο, ανοξείδοτο χάλυβα και άλλα  μέταλλα, τσιμέντο, Ναυπηγεία, επεξεργασία ξύλου, ανάπτυξη της χημικής βιομηχανίας, της αμυντικής βιομηχανίας. Τώρα τα κλείνουν, τα ξηλώνουν οι καπιταλιστές και το κράτος τους.

Επιδρά ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η μεταφορά κεφαλαίων και δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, οι κρίσεις, αυτό που κρίνει είναι το κυνηγητό του κέρδους. Ενώ, όλα αυτά μπορούν να τεθούν στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του.

Να κοινωνικοποιηθούν ο ορυκτός πλούτος, η Ενέργεια, οι Τηλεπικοινωνίες, οι Μεταφορές, η Αμυντική Βιομηχανία,  το εμπόριο, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, να γίνουν  λαϊκή περιουσία, να αναπτυχθεί η χώρα και η περιοχή μας με κεντρικό σχεδιασμό με κριτήριο την ικανοποίηση των λαικών αναγκών και όχι το κέρδος. 

Ισχυρό ΚΚΕ γιατί παλεύει, γιατί πάλεψε κι αυτές τις μέρες  στο πλευρό της αγροτιάς, των μικρών και μεσαίων παραγωγών της ελιάς, στην Άμφισσα και στη Φωκίδα, των κτηνοτρόφων για να μη χάσουν το σπίτι τους, το χωράφι της από τις τράπεζες, τους μεγαλέμπορους και τους βιομήχανους αγροτικών εφοδίων, τους εμπόρους των ζωοτροφών,  για να αποσυρθεί τώρα ο νόμος που τους εξοντώνει με την αβάστακτη φορολογία, για να αυξηθούν οι τιμές παραγωγού, να μειωθεί το κόστος , να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο που το απολαμβάνουν σήμερα οι εφοπλιστές.

Μέσα σ αυτή την πάλη μπορούν να συγκεντρωθούν δυνάμεις και να ενισχυθεί ο αγώνας για ριζικές αλλαγές, για να κοινωνικοποιηθεί η γη, οι καπιταλιστικές αγροτικές, κτηνοτροφικές επιχειρήσεις και να οργανωθεί ο παραγωγικός αγροτικός συνεταιρισμός ώστε να ζωντανέψει η ύπαιθρος και να εξασφαλιστούν υγιεινά διατροφικά προϊόντα για το λαό μας, να αξιοποιηθεί και η αγροτική παραγωγή για την ανάπτυξη εμπορικών , οικονομικών σχέσεων με άλλα κράτη και λαούς.

Ισχυρό ΚΚΕ γιατί η πρόταση του για την ανάπτυξη του λαϊκού τουρισμού ακουμπά στα σημαντικά γεωγραφικά , φυσικά πλεονεκτήματα της περιοχής και μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες για ξεκούραση, για αναψυχή.

Ισχυρό ΚΚΕ γιατί στέκεται στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων, κατά των μονοπωλίων που τους συντρίβουν, κατά της αισχροκέρδειας των τραπεζών και της σκληρής φορολογίας.

Ισχυρό ΚΚΕ γιατί δίνει τη μάχη για να μην κλείσουν οι μονάδες του ΕΟΠΠΥ , οι μονάδες υγείας, για να καταργηθούν τα χαράτσια, να  προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Άμφισσας και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής αλλά και για να  γίνει η ριζική αλλαγή, να  κατακτηθεί αποκλειστικά δημόσιο , δωρεάν σύστημα υγείας –πρόνοιας , με βάρος στην πρόληψη, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με σύγχρονο καλά στελεχωμένο και εξοπλισμένο νοσοκομεία και κέντρα υγείας, να υπάρχει φροντίδα για τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες     

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στους θεσμούς της τοπικής διοίκησης και τα κόμματα που τους υπηρετούν:

«Πέρασαν πολλοί Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, Νομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι τα προηγούμενα χρόνια, δοκιμάστηκε η Περιφέρεια και ο Καλλικράτης.
Τι έγινε;

Ο λαός έζησε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Άκουσε πολλά για τα «Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης» και το ΕΣΠΑ  αλλά ο λογαριασμός είναι αρνητικός για το λαό της περιοχής. Τα κονδύλια τροφοδότησαν τα μεγαλοσυμφέροντα, αναγκαία έργα απορρίφθηκαν γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την Ε.Ε, δεν δίνουν κέρδος.

Οι δημοτικές αρχές και το επιτελείο της περιφέρειας αποδείχθηκαν φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής, συντάχθηκαν με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Χαράτσωσαν τις λαϊκές οικογένειες με δημοτικά τέλη, έχουν ευθύνη για την ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών, για την απαράδεκτη κατάσταση με τους παιδικούς σταθμούς, για το οδικό δίκτυο…

Σήμερα που είναι καθαρότερο πως η τοπική διοίκηση είναι μέρος της κεντρικής διοίκησης, κτισμένη πάνω σε ένα αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς πόρους,  η εκλογή αγωνιστών στους δήμους και στην περιφέρεια είναι επιτακτική ανάγκη, υποχρέωση του λαού της περιοχής μας. Στη Άμφισσα και στους άλλους δήμους, στην Περιφέρεια.

Ο Μπακογιάννης και ο Αποστόλου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου ούτε ανεξάρτητοι είναι, ούτε άφθαρτοι, ούτε οραματιστές όπως αυτοδιαφημίζονται.  Είναι δοκιμασμένοι και φθαρμένοι. Απολογητές της Ε.Ε και της αντιλαϊκής της πολιτικής, είναι δεμένοι με πολλά νήματα από τα μεγάλα συμφέροντα γιατί η πολιτική τους αυτά υπηρετεί, σ αυτά δίνει εξετάσεις. 
Ισχυρό ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση».

Γιατί μόνο έτσι οι εργάτες και οι εργάτριες, οι αγρότες και οι αγρότισσες, οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, γυναίκες και άνδρες, οι νέοι και νέες θα έχουν  ένα σταθερό και αταλάντευτο σύμμαχο που θα παλεύει σε σύγκρουση με τα μεγαλοσυμφέροντα και την αντιλαϊκή πολιτική για κάθε λαϊκό πρόβλημα.

«Φτάνει πια», αυτό πρέπει  να φωνάξει ο λαός της περιοχής.

Ψήφο στο ΚΚΕ και στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ». 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας