Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τη δική του τοποθέτηση έκανε ο Αθανάσιος Χειμάρας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στη Λαμία.
Αθανάσιος Χειμάρας
Αθανάσιος Χειμάρας

Η τοποθέτηση του είναι η ακόλουθη:

 • Βαδίζουμε στους τελευταίους μήνες της θητείας μας.
 • Εάν αποφασίζαμε να κάνουμε έναν απολογισμό των όσων πετύχαμε σε ΕΡΓΑ και πρόσθετες Περιφερειακές Υπηρεσίες, ασφαλώς δεν θα έπρεπε να είμαστε ικανοποιημένοι.
 • Βεβαίως η βασική ευθύνη, βαρύνει την Κυβέρνηση με τα ακραία οικονομικά μέτρα και τις αποφάσεις που πήρε, για την εφαρμογή τους , όπως στο θέμα της συγχώνευσης και μεταφοράς Υπηρεσιών, από μια Περιφέρεια σε άλλη!
 • Όμως εδώ, θα πρέπει να τονίσω και τη δική μας ελαστικότητα, για να μην πω αδράνεια και αδυναμία, στη διεκδίκηση διατήρησης, τουλάχιστον κάποιων εκ των κεκτημένων μας!
 • Και τα λέω αυτά ξανά σήμερα, γιατί πληροφορούμαι ότι συνεχίζεται η απαξίωση της Περιφέρειάς μας, αφού της αφαιρούνται συνεχώς Υπηρεσίες και μεταφέρονται κυρίως στη Θεσσαλία, λες και στοχεύουν στην κατάργησή μας.
 • Άκουσα, ότι μας παίρνουν και την Περιφερειακή Δ/νση Τουρισμού που λειτουργούσε στη Λαμία και την μεταφέρουν και αυτή στη Θεσσαλία στο Βόλο.
 • Αναρωτιέμαι και λέω ότι, αν και αυτό πραγματοποιηθεί, τότε πρέπει να αναμένουμε και την οριστική κατάργησή μας, ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα ως έδρα η Λαμία, αφού ούτως ή άλλως, έχουμε μετατραπεί σε παράρτημα της Θεσσαλίας, που σημαίνει, ότι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες, για την όποια εξυπηρέτησή τους, θα πρέπει να διανύουν πολλά χιλιόμετρα και να περνούν πολλά ΔΙΟΔΙΑ , για να φτάσουν στη Λάρισα ή στο Βόλο, ξοδεύοντας χρήματα και χρόνο, που δεν διαθέτουν.

Να θυμίσω κύριοι συνάδελφοι ότι:

1. Τις Συνεταιριστικές Τράπεζες σε Λαμία και Χαλκίδα τις έκλεισαν .

2. Την έδρα του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας την μετέφεραν στη Θεσσαλία.
Αισθάνομαι άσχημα, όταν διαβάζω την πινακίδα του Πανεπιστημίου, που γράφει «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

3. Η ΜΕΡΥΠ που λειτουργούσε άψογα πολλές δεκαετίες σε πολυτελές ιδιόκτητο κτίριο, βοηθώντας και την οικονομία της περιοχής- ταξίδευσε για Βόρεια Ελλάδα.

4. Η Περιφερειακή Δ/νση των ΕΛΤΑ μεταφέρθηκε σε Θεσσαλία. 

5. Η Περιφερειακή Δ/νση του ΟΑΕΕ ( ΤΕΒΕ ) μετακόμισε στη Λάρισα ( Θεσσαλία ).
 
6. Η Περιφερειακή Δ/νση του ΣΔΟΕ, το οποίο σύμφωνα με την Κυβέρνηση λειτουργούσε ΑΨΟΓΑ και φυσικά σε ιδιόκτητο κτίριο, έκανε φτερά για άλλες Πολιτείες.

7. Το Χημείο από πολύ νωρίς, από τα πρώτα χρόνια της θητείας μας ταξίδεψε.

8. Η έδρα της Περιφερειακής Δ/νσης ΟΤΕ μεταφέρθηκε από τη Λαμία στην ΠΑΤΡΑ.

Και τώρα θέλουν-δεν γνωρίζω αν το έπραξαν-να καταργήσουν και το Τεχνικό Διαμέρισμα ΟΤΕ Κεντρικής Ελλάδας, που εδρεύει στη Λαμία και εξυπηρετεί 4 Νομούς (Φθιώτιδα-Φωκίδα-Ευρυτανία-Βοιωτία).

9. Εμείς το μόνο που θα θέλαμε, είναι να καταργήσουν κάποια ή να μειώσουν τις τιμές των ΔΙΟΔΙΩΝ

Όμως αντί αυτού η Κυβέρνηση, όχι μόνο τα διατήρησε, αλλά προσέθεσε και άλλα « πλευρικά».

Χωρίς να κατασκευάσουν το παράπλευρο οδικό δίκτυο, όπως είχαν δεσμευτεί στο παρελθόν!!

Και για να μην « παραπονούμαστε » ανέβασαν απαγορευτικά και τις τιμές των ΔΙΟΔΙΩΝ.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι

 • Όταν η όποια Κυβέρνηση, δεν είναι δίκαιη απέναντι στην Περιφέρειά μας, εμείς πρέπει να αγρυπνούμε, να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ, όπως κάναμε στο παρελθόν ως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.
 • Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια διαπιστώνω μεγάλη ανοχή και χαλαρότητα στην Περιφέρειά μας, τόσο από την Αυτοδιοίκηση , όσο και από τους πολιτικούς μας , με κάποιες ίσως εξαιρέσεις.
 • Αυτή τη συμπεριφορά μας δυστυχώς την εκμεταλλεύονται όμορες κυρίως Περιφέρειες εις βάρος μας.
 • Νομίζω, ότι οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν, πως ενεργούσαμε  στο παρελθόν και μας δικαιολογούν για τις όποιες παρατηρήσεις και προτάσεις μας σήμερα!
 • Δεν χρειάζεται να θυμίσω, πόσες φορές αντιδράσαμε, οργανωμένα – ενωτικά και δυναμικά και πετύχαμε τους στόχους μας!

Κύριε Περιφερειάρχη, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι εγώ δεν σας είδα ποτέ ως αντίπαλο, με την έννοια της έντονης πολιτικής ή προσωπικής αντιπαλότητας, αλλά ως συνεργάτη, θα έλεγα και φίλο.

 • Για αυτό δεχτείτε παρακαλώ τις παραινέσεις μου και πάρτε πρωτοβουλίες, μήπως το εξάμηνο που μας απέμεινε,περισώσουμε κάποια από τα κεκτημένα και απαραίτητα, για τη λειτουργία της Περιφέρειας μας και την εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι τόσα χρόνια μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους!! 

Π.χ. για κάποιο από τα τόσα σοβαρά θέματα, καλέστε  στο Γραφείο σας, στην Περιφέρεια, Βουλευτές-επικεφαλής Παρατάξεων και εκπροσώπους φορέων, προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε το όποιο σοβαρό πρόβλημα παρουσιάζεται, όπως τώρα με τη  μεταφορά της Δ/νσης Τουρισμού.

Είναι γνωστό σε όλους, ότι όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε πολλά!!

Ενώ μόνοι μας, ελάχιστα έως τίποτα!

Αυτό με δίδαξε η πολυετής θητεία μου, κυρίως στην ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ!!




Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας