Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Υπεγράφη 6 Ιουλίου, από το  Νομάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά, και τον εκπρόσωπο της εργολήπτριας εταιρείας “ΕΝΤΕΧΝΟΣ Α. Ε. ” Χαράλαμπο Αγγέλου, η σύμβαση του σπουδαίου έργου οδοποιίας, Τσακαίοι-Πόρτο Λάφια προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσία του γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς  Παντελή Σκλιά, Αντινομαρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Πρόκειται για ένα τμήμα του κεντρικού οδικού άξονα προς τη Νότια Εύβοια  το οποίο θα αναμορφώσει το οδικό δίκτυο, θα βγάλει τη Νότια Καρυστία από την απομόνωση δεκαετιών και θα προσδώσει νέα δυναμική ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Νομάρχης Εύβοιας, Θανάσης Μπουραντάς, στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε  στο ιστορικό του συγκεκριμένου έργου, το οποίο αντιμετώπισε δύο προβλήματα: την προσφυγή κατοίκων οικισμού της περιοχής (για τυπικό λόγο) στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το μπλοκάρισμα του έργου σε 1,5 χλμ.  δρόμου και δεύτερον την αδυναμία εκτέλεσης των εργασιών του έργου από τον ανάδοχο εργολάβο, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί έκπτωτος.

Για το πρώτο ζήτημα υπήρξε θετική απόφαση από το ΣτΕ, ενώ το δεύτερο ξεπεράστηκε με την επιλογή του τρίτου (μετά από σιωπηρή άρνηση του δεύτερου) στη σειρά μειοδότη του διαγωνισμού.

Ο Νομάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το νέο ανάδοχο, τονίζοντας ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θα σταθεί δίπλα στην εταιρεία για την γρήγορη ολοκλήρωση του έργου. Υπογράμμισε δε ότι κανένα τμήμα του νέου δρόμου δε βρίσκεται επί του παλαιού, γεγονός που σημαίνει ότι δε θα υπάρχει ενόχληση των πολιτών.

Εκ μέρους της εταιρείας “ΕΝΤΕΧΝΟΣ Α.Ε.” κος Αγγέλου χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερης σημασίας, τόνισε την άριστη γνώση της περιοχής και των τεχνικών χαρακτηριστικών του έργου και υποσχέθηκε την παράδοση του μέσα στη συμβατική προθεσμία, δηλαδή σε ενάμισι χρόνο.     

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας τέλος, συνεχάρη τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες της, υπογραμμίζοντας ότι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων για να παραδοθεί το μεγάλο αυτό έργο για το Νομό, εντός του χρονοδιαγράμματος.

     
Δημοφιλή σήμερα

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης

21/1/2019
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης ανακοίνωσε τα πρώτα 5 ονόματα του ψηφοδελτί...
Ο Κώστας Μπασδέκης συμμετείχε στην διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ο Κώστας Μπασδέκης συμμετείχε στην διαμαρτυρία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

21/1/2019
Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας στη συγκέντρωση των εργατών της ΛΑΡ...
Η κυβέρνηση κωφεύει στην κραυγή αγωνίας για τη ΛΑΡΚΟ

Η κυβέρνηση κωφεύει στην κραυγή αγωνίας για τη ΛΑΡΚΟ

18/1/2019
Την αγωνία τους για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων της εταιρείας ΛΑΡΚΟ η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο εξέφρασαν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας