Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δύο επιμορφωτικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Κύμης -Αλιβερίου.
Δύο Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στο Αλιβέρι
Δύο Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στο Αλιβέρι

Στα σεμινάρια έλαβαν μέρος 50 εκπαιδευτικοί από τα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 2ο 3ο Αλιβερίου, 1ο 2ο Κύμης, Κριεζών, Οξυλίθου, Αυλωναρίου, Βέλους, Μονοδρίου, Αγ. Ιωάννη, Συκιών, Δύστου, Αγ. Λουκά, Αγ. Αποστόλων, Μετοχίου και από τα Νηπιαγωγεία 2ο 3ο Αλιβερίου, Αγ. Ιωάννη, Νεοχωρίου, Αυλωναρίου, Συκιών, Κοσκίνων, Οξυλίθου.

Ο Σχολικός Σύμβουλος της 6ης περιφέρειας Δημήτρης Ζώζουλας σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλεια Καλαμπαλίκη και με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Εύβοιας, διοργάνωσαν βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Ο κήπος με τις 11 γάτες» για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, που εργάζονται στα δημοτικά σχολεία της 6ης Περιφέρειας.

Στο σεμινάριο προτάθηκε για αξιοποίηση το ομώνυμο παραμύθι του Luciano Morati για παιδιά Δημοτικού (Γ-Ε τάξη) εγκεκριμένο υλικό πρόληψης από το Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός του προγράμματος «Ο κήπος με τις 11 γάτες» είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις ώστε να γίνουν ικανά να αντισταθούν σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου και να αποφύγουν κακές επιρροές. Προσεγγίστηκαν βιωματικά και δοκιμάστηκαν σε μορφή προσομοίωσης, ζητήματα  που αφορούν την ανάπτυξη ικανοτήτων επιλογής και απόφασης με υπευθυνότητα και αυτονομία, αναγνώρισης και αντιμετώπισης συγκρούσεων, αναγνώρισης και διαχείρισης συναισθημάτων, αντίστασης στις πιέσεις της ομάδας των φίλων.

Εισηγήτριες - συντονίστριες του σεμιναρίου ήταν οι:

  • Ελένη Ευθυμιάδου, Κοινωνιολόγος, στέλεχος του Κέντρου
  • Μαρία Κίσσα, Ψυχολόγος, στέλεχος του Κέντρου
  • Θάλεια Καλαμπαλίκη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Εύβοιας

Το δεύτερο σεμινάριο ήταν στο πλαίσιο του θεματικού έτους της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία 2013-14 «Ενεργός πολίτης» πραγματοποιήθηκε επίσης με την οργανωτική και παιδαγωγική επιμέλεια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας Θάλειας Καλαμπαλίκη εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Ενεργός πολίτης στην αυλή του σχολείου».

Στόχος του εργαστηρίου που είχε θεωρητικό και βιωματικό μέρος  ήταν να ενεργοποιήσει τους εκπαιδευτικούς με νέες ιδέες για την αξιοποίηση των εξωτερικών χώρων του σχολείου και για το σχεδιασμό μαζί με τους μαθητές ποικίλων δράσεων στη αυλή.

Στο εργαστήριο παρουσιάστηκαν επίσης το πιλοτικό πρόγραμμα Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας «Αυλή του σχολείου ,η αυλή των θαυμάτων» από την Θάλεια   Καλαμπαλίκη και τα σχετικά περιβαλλοντικά προγράμματα που εκπονήθηκαν με την ευθύνη των εκπαιδευτικών Παγώνας Αντωνιάδη (2ο Δ. Σχ. Αλιβερίου) και Ελένης Τζάνου ( Νηπ. Αγ. Ιωάννη ).
Δημοφιλή σήμερα

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

19/03/2017
Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση περιλαμβάνει ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2017 στη Χαλκίδα....
Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

22/03/2017
Ενημερωτική καμπάνια για το Σύνδρομο Down πραγματοποίησε το προσωπικό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας μαζί με μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας...
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

23/03/2017
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων, το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου στην το...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας