Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δύο επιμορφωτικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Κύμης -Αλιβερίου.
Δύο Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στο Αλιβέρι
Δύο Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στο Αλιβέρι

Στα σεμινάρια έλαβαν μέρος 50 εκπαιδευτικοί από τα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 2ο 3ο Αλιβερίου, 1ο 2ο Κύμης, Κριεζών, Οξυλίθου, Αυλωναρίου, Βέλους, Μονοδρίου, Αγ. Ιωάννη, Συκιών, Δύστου, Αγ. Λουκά, Αγ. Αποστόλων, Μετοχίου και από τα Νηπιαγωγεία 2ο 3ο Αλιβερίου, Αγ. Ιωάννη, Νεοχωρίου, Αυλωναρίου, Συκιών, Κοσκίνων, Οξυλίθου.

Ο Σχολικός Σύμβουλος της 6ης περιφέρειας Δημήτρης Ζώζουλας σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλεια Καλαμπαλίκη και με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Εύβοιας, διοργάνωσαν βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Ο κήπος με τις 11 γάτες» για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, που εργάζονται στα δημοτικά σχολεία της 6ης Περιφέρειας.

Στο σεμινάριο προτάθηκε για αξιοποίηση το ομώνυμο παραμύθι του Luciano Morati για παιδιά Δημοτικού (Γ-Ε τάξη) εγκεκριμένο υλικό πρόληψης από το Υπουργείο Παιδείας. Σκοπός του προγράμματος «Ο κήπος με τις 11 γάτες» είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις ώστε να γίνουν ικανά να αντισταθούν σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου και να αποφύγουν κακές επιρροές. Προσεγγίστηκαν βιωματικά και δοκιμάστηκαν σε μορφή προσομοίωσης, ζητήματα  που αφορούν την ανάπτυξη ικανοτήτων επιλογής και απόφασης με υπευθυνότητα και αυτονομία, αναγνώρισης και αντιμετώπισης συγκρούσεων, αναγνώρισης και διαχείρισης συναισθημάτων, αντίστασης στις πιέσεις της ομάδας των φίλων.

Εισηγήτριες - συντονίστριες του σεμιναρίου ήταν οι:

  • Ελένη Ευθυμιάδου, Κοινωνιολόγος, στέλεχος του Κέντρου
  • Μαρία Κίσσα, Ψυχολόγος, στέλεχος του Κέντρου
  • Θάλεια Καλαμπαλίκη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Εύβοιας

Το δεύτερο σεμινάριο ήταν στο πλαίσιο του θεματικού έτους της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία 2013-14 «Ενεργός πολίτης» πραγματοποιήθηκε επίσης με την οργανωτική και παιδαγωγική επιμέλεια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας Θάλειας Καλαμπαλίκη εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Ενεργός πολίτης στην αυλή του σχολείου».

Στόχος του εργαστηρίου που είχε θεωρητικό και βιωματικό μέρος  ήταν να ενεργοποιήσει τους εκπαιδευτικούς με νέες ιδέες για την αξιοποίηση των εξωτερικών χώρων του σχολείου και για το σχεδιασμό μαζί με τους μαθητές ποικίλων δράσεων στη αυλή.

Στο εργαστήριο παρουσιάστηκαν επίσης το πιλοτικό πρόγραμμα Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας «Αυλή του σχολείου ,η αυλή των θαυμάτων» από την Θάλεια   Καλαμπαλίκη και τα σχετικά περιβαλλοντικά προγράμματα που εκπονήθηκαν με την ευθύνη των εκπαιδευτικών Παγώνας Αντωνιάδη (2ο Δ. Σχ. Αλιβερίου) και Ελένης Τζάνου ( Νηπ. Αγ. Ιωάννη ).
Δημοφιλή σήμερα

Έκλεψαν τα δέντρα που φύτεψαν οι μαθητές στην Δροσιά Χαλκίδας

Έκλεψαν τα δέντρα που φύτεψαν οι μαθητές στην Δροσιά Χαλκίδας

19/03/2018
Ούτε την προσπάθεια των μικρών μαθητών του Γυμνασίου Δροσιάς δεν σεβάστηκαν κάποιοι “αμετανόητοι”, οι οποίοι εξαφάνισαν μεγάλο α...
Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Παναγίας της Οδηγήτριας

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Παναγίας της Οδηγήτριας

17/03/2018
Την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Οδηγητρίας στη Χαλκίδα....
Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού στην Γαλλία

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού στην Γαλλία

17/03/2018
Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών προσέλκυσε το περίπτερο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας