Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Λιγότεροι από τους μισούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εντάχθηκαν τελικά στο ΠΕΔΥ. Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία, μόλις οι 2.319 από τους 5.000 γιατρούς (46,40%) είχαν αποφασίσει να κλείσουν τα ιατρεία τους και να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο νέο σύστημα.
Λιγότεροι από τους μισούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ
Λιγότεροι από τους μισούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως, επιχειρεί να διασκεδάσει τους φόβους ότι τα πολυϊατρεία δεν θα έχουν ικανοποιητικό αριθμό γιατρών για να ξαναλειτουργήσουν στις 20 Μαρτίου, λέγοντας πως θα καλύψει άμεσα τα κενά με την πρόσληψη αρχικά επικουρικών και συμβασιούχων. Παρόλα αυτά επισημαίνει ότι μπορεί να μην χρειάζεται συνολικά 5.000 γιατρούς στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

Με προβλήματα ξεκίνησε την Πέμπτη τη λειτουργία του και ο νέος τηλεφωνικός αριθμός του ΕΟΠΥΥ, στον οποίο οι πολίτες μπορούν να καλούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι με αστική χρέωση για να πάρουν πληροφορίες για τους συμβεβλημένους και τους ελεγκτές γιατρούς. Όπως παραδέχθηκε στον ΣΚΑΪ ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός δεν μπόρεσε να πιάσει γραμμή...

Εξάλλου, μέσα στο Μάρτιο θα κατατεθεί στη Βουλή πολυνομοσχέδιο που θα συμπληρώνει τις μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και θα καθιερώνει παράλληλα τα επ' αμοιβή απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία. Οι ασθενείς θα πληρώνουν είτε από την τσέπη τους είτε μέσω της ιδιωτικής τους ασφάλειας.

Στο μεταξύ, απάντηση στις καταγγελίες για την έλλειψη συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ στο νησί της Σάμου έδωσε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για καρτέλ γιατρών.

«Όταν σε κάποιο νησί ή σε κάποια περιοχή βλέπουμε ότι δεν έρχεται κανένας γιατρός να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, κανένας, προφανώς αυτό είναι αποτέλεσμα μεταξύ τους συνεννόησης. Εμείς βλέπουμε, δεν είμαστε τυφλοί και εμείς θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα των ασφαλισμένων μας και αυτοί οι γιατροί που κάνουν αυτή τη συνεννόηση σε λίγο θα κλαινε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας