Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αντιπροσωπεία 70 μαθητών του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας (Γ΄Τάξη), μαζί με πέντε συνοδούς καθηγητές, τους επισκέφθηκαν την Αεροπορική Βάση της Τανάγρας (114 ΠΜ) την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, στα πλαίσια του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Επίσκεψη μαθητών της Γ΄Τάξης του 4ου Γυμνασίου στην 114 ΠΜ Τανάγρας
Επίσκεψη μαθητών της Γ΄Τάξης του 4ου Γυμνασίου στην 114 ΠΜ Τανάγρας

Οι καθηγητές συνοδοί της επίσκεψης στην Τανάγρα ήταν οι κύριοι Καπεντζώνη  Α.(Διευθυντή) – Αγγελίδη Ν.(Υποδιευθυντή) - Δούνα Θ.- Πάζιο Γ. – Μητάκη  Ε.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν για περισσότερες από τέσσερεις ώρες στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Επισκέφθηκαν τους εσωτερικούς κ εξωτερικούς χώρους εργασίας, ξεναγήθηκαν στο Μετεωρολογικό Σταθμό της Μονάδας, παρακολούθησαν από κοντά στον εξομοιωτή πτήσης των νέων MIRAGE 2000 – 5 (Simulator) τις διαδικασίες πτήσης και τον τρόπο χειρισμού των αεροσκαφών από επίδειξη που τους έγινε από το ιπτάμενο προσωπικό, και τους επεξηγήθηκαν διάφορες απορίες.

Για καλύτερη δυνατή εξομοίωση κάποιοι μαθητές που επιθυμούσαν έκαναν πτήση και εικονικές αερομαχίες τόσο στα χειριστήρια του εκπαιδευόμενου χειριστή στον Εξομοιωτή, όσο και σε αυτά του εκπαιδευτή, στοιχείο που κέρδισε το ενδιαφέρον  όλων.

Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στον Πύργο Ελέγχου της Μονάδας,  όπου και τους ανέλυσαν διεξοδικά  την λειτουργία που επιτελή το προσωπικό  καθώς και τον τρόπο λειτουργίας των σύγχρονων ηλεκτρονικών συσκευών. Τις πραγματικές συνθήκες εργασίες του προσωπικού είδαν από κοντά στην  Μ.Σ.Β. (Μοίρα Συντήρησης Βάσης) όπου διαπίστωσαν ότι μεγάλο ποσοστό του τεχνικού προσωπικού αποτελείτο από γυναίκες.

Με μια ειδική παρουσίαση μέσω βιντεοπροβολών ενημερώθηκαν για τις πολεμικές δυνατότητες των οπλικών συστημάτων της Πολεμικής  Αεροπορίας, καθώς και για τις δυνατότητες των για μια μελλοντική επαγγελματική  αποκατάσταση στον Αεροπορικό Κλάδο. 

Συνομίλησαν δε με μόνιμους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς διαφόρων ειδικοτήτων για την ζωή και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων στην Αεροπορία. Στο τέλος επισκέφθηκαν ένα από τα καταφύγια (shelter) των αεροσκαφών της 332 ΜΠΚ και το κύριο υπόστεγο εργασίας της 332 ΜΠΚ όπου από κοντά παρακολούθησαν τις εργασίες συντήρησης των  αεροσκαφών, αλλά την διαδικασία εκκίνησης κινητήρα των MIRAGE. Εντυπωσιάστηκαν δε, από αρκετές από-προσγειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από τους χώρους ελέγχου και ειδικά στην διαδικασία τροχοδρόμησης κατά την οποία τα  αεροσκάφη διέρχονταν σε πάρα  πολύ  μικρή  απόσταση από  αυτούς .

Επίσης πριν αποχωρήσουν, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων – πλακετών, από το σχολείο και την Διοίκηση της Μονάδας. Η άριστη και καλά οργανωμένη ενημέρωση και ξενάγηση εκ μέρους των  αξιωματικών, ευχαρίστησε και ενθουσίασε τους μαθητές οι οποίοι αποχώρησαν με θετικές εντυπώσεις από την επίσκεψη αυτή. Οι μαθητές όμως, πριν αποχωρήσουν έβγαλαν αρκετές φωτογραφίες και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του  προσωπικού για την απολύτως πειθαρχημένη και συγκροτημένη παρουσία τους.

Οι Συνοδοί Καθηγητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τόσο το Διοικητή της 114 ΠΜ, όσο και τον Υποδιοικητή κ Σαββόπουλο Αθανάσιο Σμήναρχο (Ι) αλλά και όλους όσους φρόντισαν από την Μονάδα για την  άψογη ενημέρωση και την ζεστή φιλοξενία.
Δημοφιλή σήμερα

Ιερά Αργυπνία στην Αγία Παρασκευή Χαλκίδας

Ιερά Αργυπνία στην Αγία Παρασκευή Χαλκίδας

20/01/2018
Η Μητρόπολη Χαλκίδας ανακοινώνει ότι θα τελεσθεί Ιερά Αργυπνία προς τιμήν της Οσίας Ξένης της Ρωμαίας. ...
Επίσκεψη Γιώργου Ακριώτη στην Κύμη

Επίσκεψη Γιώργου Ακριώτη στην Κύμη

19/01/2018
Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου πολιούχου της πόλης της Κύμης ο κ. Ακριώτης παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου στο «Παπαιωάννειον Εκκλησιαστικό...
Έκοψε τη βασιλόπιτα και το ΚΑΠΗ Βασιλικού

Έκοψε τη βασιλόπιτα και το ΚΑΠΗ Βασιλικού

19/01/2018
Δεκάδες μέλη του ΚΑΠΗ Βασιλικού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρέστησαν το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας