Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού σήμερα 6 Μαρτίου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Συμεών Κεδίκογλου, και το Παρατηρητήριο για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού διοργάνωσαν κεντρική εκδήλωση στην Αίθουσα του Υπουργείου «Γαλάτεια Σαράντη» στις 09.30.
Εκδήλωση Υπ.Παιδείας, με πρωτοβουλία Συμεών, για την παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας
Εκδήλωση Υπ.Παιδείας, με πρωτοβουλία Συμεών, για την παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας

Στην εκδήλωση συμμετείχαν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την ενεργή και αποκεντρωμένη δράση του Παρατηρητηρίου για την ευαισθητοποίηση, την αποτελεσματική πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

Ο αρμόδιος για τα θέματα του Παρατηρητηρίου υφυπουργός κ. Συμεών Κεδίκογλου απηύθυνε χαιρετισμό και παρουσίασε το έργο του Υπουργείου. Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν και ο κ. Κ. Γιαννόπουλος, Πρόεδρος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο επιστημονικός υπεύθυνος της «Ε.ΨΥ.ΠΕ.» (Εταιρίας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου) κ. Ι. Τσιάντης καθώς και ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού κ. Π. Βεντήρης. Την εκδήλωση συντόνισε η παρουσιάστρια κ. Μαίρη Συνατσάκη.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να δοθεί ο λόγος στον μαθητή. Γι’ αυτό, σημαντικό μέρος θα έχουν ερωτήσεις με θέματα:

Α. τον εκφοβισμό,
Β. το διαδικτυακό εκφοβισμό και
Γ. τον εκφοβισμό και ειδικές ανάγκες,
από και προς τους μαθητές με συντονιστές ψυχολόγους από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ώστε να αναδειχθεί τόσο το πρόβλημα όσο και οι καλές πρακτικές που σημειώθηκαν.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σχολεία της Περιφέρειας και σχολεία Ειδικής Αγωγής μέσω διαδικτυακής σύνδεσης skype.

Όσον αφορά στη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων, η εκδήλωση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Κουκλοθέατρο από τον κ. Σοφιανό, της γνωστής «Φρουτοπίας», που ζωντανεύει παραμύθια και ιστορίες με ήρωες παιδιά-θύματα ενδοσχολικής βίας, ενώ σχετικά με τη συμμετοχή στην εκδήλωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης -Γυμνασίων και Λυκείων- θα προβληθεί για πρώτη φόρα το trailer του ντοκιμαντέρ με θέμα την ενδοσχολική βία που έχει δημιουργήσει η διεθνώς διακεκριμένη σειρά ντοκιμαντέρ «Εξάντας» του Γιώργου Αυγερόπουλου. 

Τέλος, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της δράσης «+δημιουργώ» και πραγματοποιήθηκε η βράβευση των σχολείων για τη δημιουργία του λογότυπου και της αφίσας για το Παρατηρητήριο για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, καθώς και τα πρώτα συμπεράσματα από τη μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε το Παρατηρητήριο με τα 42.000 ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν από μαθητές.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας