Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Βασίλης Κεδίκογλου εμφανίστηκε αυτή τη φορά ήπιος στην κριτική του στον Θανάση Μπουραντά, αλλά ιδιαίτερα σκληρός στην κυβέρνηση και τα κόμματα που έχουν βάλει χαλινάρι στη Ν.Α. και δεν επιτρέπουν στην Εύβοια να πάει μπροστά... 
Β.Κεδίκογλου
Β.Κεδίκογλου

Τους τελευταίους 7 μήνες περίπου, ο πρώην Υπουργός, Βασίλης Κεδίκογλου εξετάζει τις αντιδράσεις φίλων και πολιτών στην πρόθεσή του να διεκδικήσει τη Νομαρχία της Εύβοιας. Οι πιο συντηρητικοί τον συμβούλεψαν να μην τολμήσει το εγχείρημα... "Άλλωστε η ιστορία και πορεία του στην πολιτική σκηνή της χώρας και του νομού δεν επιτρέπουν τέτοιες κινήσεις προκαλούμενες απο τάσεις υστεροφημίας" είπαν. Ωστόσο δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν και οι "ταλιμπάν" του Βασίλη Κεδίκογλου, που πιστοί τον ακολουθούν σε κάθε μονοπάτι των επιλογών του, και δεν είναι λίγοι! Έτσι λοιπόν δεν αρκείται σε μια παρουσία μέσω ανακοινώσεων και άρθρων, που αφορούν θέματα της Εύβοιας, αλλά θέλει ο Βασίλης Κεδίκογλου να αλλάξει την πορεία του νομού, αρκεί οι πολίτες να του εμπιστευτούν τη Νομαρχία!!! Πριν μια εβδομάδα περίπου ανακοίνωσε την πρόθεσή του και την περασμένη Παρασκευή έδωσε συνέντευξη τύπου προκειμένου να διευκρινήσει τους λόγους της τόλμης του.  

Στην ουσία αναφέρθηκε στη διακήρυξή του, που δημοσίευσε και το eviaportal.gr για τις Νομαρχιακές εκλογές. Αξίζει όμως να επισημάνουμε κάποια σημεία τις συνέντευξης τύπου του Βασίλη Κεδίκογλου για όση σημασία μπορεί να έχουν και προς κατανόηση των κινήσεων του πρώην Υπουργού, τόσο το 2006 όσο και σήμερα...

1. Απέφυγε να ασκήσει κριτική στην παρούσα Νομαρχιακή Αρχή και στον Θανάση Μπουραντά. Γεγονός, που ξαφνιάζει... ίσως(!), δεδομένου ότι το 2006, που είχε βγει και πάλι στην δημοσιότητα εκφράζοντας την επιθυμία του να διεκδικήσει τη Νομαρχία, ο Βασίλης Κεδίκογλου είχε στόχο το "σύστημα Μπουραντά". Θυμίζουμε, ότι ήταν ιδιαίτερα σκληρός με τον Νομάρχη και υποστήριζε ότι πρέπει επιτέλους να "πέσει" αυτό το καθεστώς που τίποτα δεν έχει να προσφέρει στην Εύβοια. Σήμερα όμως, τρία χρόνια μετά, ο Βασίλης Κεδίκογλου υποστηρίζει ότι ενδιαφέρεται για τη Νομαρχία, προκειμένου να την "απογαλακτίσει" απο κόμματα και επιρροές που δεν επιτρέπουν στη Νομαρχιακή Αρχή να διεκδικήσει αυτά που οφείλονται στην Εύβοια απο τις κυβερνήσεις. Η μόνη του αναφορά στο πρόσωπο του Θανάση Μπουραντά ήταν για να τονίσει, πως η Εύβοια έχει Νομάρχη ως το 2010 και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε, οπότε δεν χρειάζεται να μπούμε στη λογική της κριτικής της παρουσίας της Νομαρχιακής Αρχής. Αν και με τρόπο ιδιαίτερα sic υποστήριξε ότι "ο Θανάσης Μπουραντάς είναι πολύ καλός, πιο καλός απο όσο πρέπει για να είναι Νομάρχης... και δεν είναι σκληρός!"

2. Στο ερώτημα αν αυτή τη φορά θα το πάει ως τέλος, ο Βασίλης Κεδίκογλου άρπαξε την ευκαιρία και έδωσε εξηγήσεις για το 2006, που τελικά έμεινε μόνο στην πρόθεση! Ο πρωθυπουργός λοιπόν εκείνη τη χρονιά και μόλις είχε βγει ως νέος - ο Κ.Καραμανλής - έβαλε στον Βασίλη Κεδίκογλου ζήτημα εθνικής πολιτικής, στην οποία μια υποψηφιότητα του στη Νομαρχία της Εύβοιας θα δημιουργούσε εμπόδια... Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, όπως επισημαίνει ο ίδιος και δεν υπάρχει λόγος να ακούσει κανέναν πρωθυπουργό παρά μόνο τον Λαό του Νομού. Αν λοιπόν, οι πολίτες αγκαλιάσουν το εγχείρημά του και συστρατευτούν δίπλα του, τότε θα διεκδικήσει τη Νομαρχία με ανεξάρτητο φορέα, μακριά απο κόμματα και ταμπέλες, με ανθρώπους που έχουν όρεξη και δύναμη. Επιμένει, πως ακόμα και αν κάποιο κόμμα του προτείνει στήριξη δεν θα τη δεχτεί!

3. Ο Σίμος ας πράξει κατά συνείδηση... Πως να παραβλέψει κανείς, ότι ο υιός ανήκει στο κυβερνών κόμμα και εκπροσωπεί την Εύβοια στο Κοινοβούλιο. Ωστόσο ο Βασίλης Κεδίκογλου επιμένει να διαχωρίζει τη θέση του απο αυτή του Σίμου και τον αφήνει να πράξει κατά βούληση στην πολιτική του πορεία. Πόσο εύκολο άραγε είναι να μην επηρεαστεί η πολιτική παρουσία του Σίμου και η πορεία του απο τις κινήσεις του Βασίλη Κεδίκογλου;; Θα φανεί στις εθνικές εκλογές εφόσον αυτές γίνουν πρόωρα... θαρρώ!
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
Κων-νος Γ. (17/7/2009 12:04:11 μμ)
Τι πρόσφερε στο Νομό σαν υπουργός και σαν ένα από τα δυνατότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επι είκοσι χρόνια? Για αυτούς που λίγο ή πολύ τον έζησαν στο πετσί τους, μένει η ανάμνηση ενός υβριστή που δεν σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που για ψύλου πήδημα αυθημερόν μετέθετε αστυνομικό χιλιόμετρα απο την οικογένειά του,που κάλυπτε ποινικά υπόπτους στην Β. Εύβοια.που έκανε τα άνομα χατήρια υπανθρώπων για να τους έχει ορκισμένους ταλιμπάν όπως τους ονομάζετε και στο άρθρο σας. Όταν έχασε το κόμμα του την έξουσία η οικογένεια δεν έπρεπε να την χάσει και έτσι έχωσε τον γιό του στο κόμμα που ερχόταν στην εξουσία. Οι ταλιμπάν ακολούθησαν και κολούσαν τώρα μπλέ αφίσσες. Θέλει όμως πάλι εξουσία για τον εαυτό του,θέλει τους υπηκόους του. Ε, αει.....
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας