Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων (σε συνεργασία με το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας Ληλαντίων), το Σάββατο 8 Μαρτίου το βράδυ στο χώρο του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου στο κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων στο Βασιλικό, διοργάνωσε μουσική εκδήλωση με θέμα «Η Γυναίκα μέσα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο».
Ο Δήμαρχος με το προσωπικό του Κέντρου, μπρος στο stand με το μήνυμα «δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη» που καλεί τις γυναίκες θύματα βίας «να σπάσουν τη σιωπή τους»
Ο Δήμαρχος με το προσωπικό του Κέντρου, μπρος στο stand με το μήνυμα «δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη» που καλεί τις γυναίκες θύματα βίας «να σπάσουν τη σιωπή τους»

Στόχος της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ήταν μια πρώτη δημόσια παρουσίαση της δομής του Κέντρου, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για το ρόλο που έχει αναλάβει καθώς και η δικτύωσή του στην τοπική κοινωνία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε: «Η θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας καθίσταται ιδιαίτερα επίκαιρη και αναγκαία, ως αιχμή για την προβολή των γυναικείων δικαιωμάτων και την ανάδειξη των  γυναικείων προβλημάτων, στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης. Όπου κλασσικά στερεότυπα τα οποία έδειχναν να έχουν ξεπεραστεί, επανέρχονται στο προσκήνιο, ακυρώνοντας την πρόοδο του πρόσφατου παρελθόντος και επιστρέφοντας σε αποκλεισμούς με βάση το φύλο.

Η δημόσια και ιδιωτική βία κατά των γυναικών αποτελεί μορφή διάκρισης με βάση το φύλο και αξιολογείται ως μια από τις πλέον επαίσχυντες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και όσο συνεχίζεται, τόσο δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο ως κοινωνία. Γι’ αυτό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στην πρόληψη της βίας κατά των γυναικών σε όλη την Ευρώπη.

Η Δημοτική Αρχή, αντιλαμβανόμενη το μέγεθος και τη σημασία του προβλήματος προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία στο Δήμο Χαλκιδέων, Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, προς όφελος των γυναικών και των παιδιών τους.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων απευθύνεται ειδικότερα σε γυναίκες που υφίστανται βία και τους παρέχει χωρίς κόστος και με σεβασμό στο απόρρητο, εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης….

Είναι σημαντικό αυτή η δράση να πετύχει, αυτή η δομή να εξυπηρετήσει το ρόλο της. Καλώ όσες γυναίκες πιστεύουν ότι έχουν ανάγκη να μιλήσουν, να σπάσουν τη σιωπή τους, να απευθυνθούν στο εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου που θα τις συμβουλεύσει και υποστηρίξει δωρεάν και με απόλυτη εχεμύθεια!»
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας