Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ολοκληρώθηκαν τα τέσσερα πρώτα σεμινάρια για γονείς, που διοργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Εύβοιας, το επόμενο σεμινάριο ορίστηκε για την Τετάρτη 19/3.
Συνεχίζονται τα σεμινάρια για γονείς από την Δευτεροβάθμια Εκ.Ευβοίας
Συνεχίζονται τα σεμινάρια για γονείς από την Δευτεροβάθμια Εκ.Ευβοίας

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε το τρίτο «Σεμινάριο για Γονείς», που διοργανώνει ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Εύβοιας, με ομιλήτρια την κ. Χαρά Σπηλιοπούλου, Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπ. Αθηνών, Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Εύβοιας.

Η κ. Σπηλιοπούλου μίλησε για το θέμα της πρόληψης των εξαρτησιογόνων ουσιών και τόνισε ιδιαίτερα το ρόλο της οικογένειας στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων. Η συνεργασία και η κοινή στάση των γονιών, η υπευθυνότητα, η συνέπεια και οι ρεαλιστικές προσδοκίες βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν συναισθηματική σταθερότητα, καλή αυτοεκτίμηση και στόχους για τη ζωή, απομακρύνοντας τον κίνδυνο της εξάρτησης.

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε το τέταρτο «Σεμινάριο για Γονείς» με θέμα τη βία στο σχολείο και στην οικογένεια. Η κ. Ειρήνη Μούτση, Ψυχολόγος στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Χαλκιδέων αναφέρθηκε στην ενδοοικογενειακή βία, που αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα κοινωνικά ζητήματα και επηρεάζει ολόκληρη την οικογένεια και έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τις υπηρεσίες που μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα για να βρει βοήθεια και υποστήριξη και να σταματήσει τη βία στην οικογένεια.

Η κ. Εύη Κοφινά, Ψυχολόγος στο Χαμόγελο του Παιδιού, μίλησε για τον εκφοβισμό παιδιών και εφήβων στο χώρο του σχολείου, στο δρόμο από και προς το σχολείο ή από απόσταση με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των παιδιών που εμπλέκονται σε περιστατικά βίας, καθώς και στους τρόπους που μπορούν να παρέμβουν οι γονείς και το σχολείο, ώστε να δημιουργήσουν ασφαλή πλαίσια για τα παιδιά και τους εφήβους.

Το επόμενο «Σεμινάριο για Γονείς» θα γίνει την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, με θέμα: «Διαφυλικές σχέσεις: μεγαλώνοντας αγόρι, μεγαλώνοντας κορίτσι» και εισηγήτρια την κ. Έλενα Σκαρπίδου, εκπαιδευτικό και εμψυχώτρια ομάδων Αγωγής Υγείας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας, Μ. Ερίων και Μ. Δοξάκη (περιοχή Πειραϊκής) και ώρα 18.00-20.00. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με την Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, κα Ιωάννα Ηλιοπούλου, καθημερινά 8.00-15.00 στα τηλέφωνα 2221080811 & 2221022421. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
katerina (16/3/2014 7:30:15 μμ)
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΘΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ? ΕΥΧΑΡΙΣΤς ΠΟΛΥ!
Eviaportal (17/3/2014 3:48:35 πμ)
Καλησπέρα σας. Η ώρα που θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο είναι από τις 18:00 έως και τις 20:00. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη, επομένως μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος θέλει.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας