Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Βουρδάνου, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα το σχέδιο νόμου ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών και λοιπές διατάξεις.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης διαμαρτύρεται για την εφαρμογή διατάξεων του σχεδίου νόμου 3852/10 «Πρόγραμμα Καλλικράτης», που παρουσιάζει πρακτικές δυσκολίες γιατί οι υπηρεσίες που ασχολούνται με θέματα ανάπτυξης της υδατοκαλλιέργειας και της αλιείας στις Αποκεντρωμένες διοικήσεις υπάρχουν μόνο στις έδρες των πρώην Περιφερειών.

Αντίθετα οι αιρετές Περιφέρειες διαθέτουν την κατάλληλη διοικητική υποδομή, τις αντίστοιχες εξειδικευμένες διοικητικές μονάδες και τα αιρετά θεσμικά όργανα που διασφαλίζουν την διαφάνεια, τον έλεγχο, το δημοκρατικό προγραμματισμό και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της Περιφέρειας. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζητά λοιπόν, την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν τις υδατοκαλλιέργειες στις αιρετές Περιφέρειες.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο καταθέτων βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας