Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα : «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ – ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ», συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Ευβοίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:30, στο Μέγαρο του Επιμελητηρίου.
Ημερίδα για το Νέο λύκειο από το Επιμελητήριο Ευβοίας
Ημερίδα για το Νέο λύκειο από το Επιμελητήριο Ευβοίας

Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιβεβλημένης ενημέρωσης του κοινού και κυρίως των μαθητών, με δεδομένο ότι το Λύκειο αλλάζει δραματικά με τον θεσμό του «Νέου Λυκείου». Κεντρικός Ομιλητής της πολύ εποικοδομητικής εκδήλωσης ήταν ο κύριος Στρατηγάκης Στράτος, Εκπαιδευτικός ερευνητής, Σύμβουλος σταδιοδρομίας, ο οποίος με την επιστημονική του κατάρτιση και τις γνώσεις του συνέβαλε από την πλευρά του, στα θετικότατα αποτελέσματα των εργασιών.

Συντονιστής της ανωτέρω ημερίδας ήταν ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας, κος Ιωάννης Γεροντίτης, ο οποίος συνέβαλε ουσιαστικά στην υλοποίηση της ημερίδας μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας κ. Παπαφράγκα.
 
Οι βασικοί στόχοι της εκδήλωσης ήταν η πληροφόρηση και η ανάλυση σχετικά με τις σημαντικές αλλαγές που επιφέρει στο εκπαιδευτικό σύστημα το Νέο Λύκειο. Η πληροφόρηση των παιδιών σε μια δύσκολη εποχή για την οικονομία την επιχειρηματικότητα και συνολικά για την κοινωνία, ώστε να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για τις σπουδές τους.

Συζητήθηκαν οι τάσεις στην αγορά εργασίας και οι επιλογές με τις περισσότερες προοπτικές ενώ επιχειρήθηκε να λυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες απορίες προέκυψαν σε σχέση με το περιεχόμενο της Ημερίδας. Τα θέματα της Ημερίδας κάλυψαν με τον καλύτερο τρόπο τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης, των γονέων και κυρίως των μαθητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση των μαθητών αλλά και των γονέων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς κατέκλυσαν την αίθουσα και παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και με ενεργή συμμετοχή τις εργασίες της ημερίδας..

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κος Ιωάννης Γεροντίτης, τόνισε ότι «Το Επιμελητήριο Εύβοιας προωθεί την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας με  στοχευμένες κινήσεις και δράσεις και μέσα από την εκπαίδευση. Ημερίδες όπως η σημερινή συμβάλουν καθοριστικά στην κατεύθυνση αυτή. Επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο Ευβοίας συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στον Μαθητικό Διαγωνισμού επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στην Εύβοια, μέσω  επισκέψεων σε τουριστικούς προορισμούς και επισκέψεων σε Παραγωγικές επιχειρήσεις, ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές πέρα από την ιστορία μας και τον τόπο μας, την σημερινή επιχειρηματικότητα και τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.»

Ο κύκλος των ημερίδων με θέμα ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ – ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Ευβοίας  και  ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας, θα συνεχιστεί με ανάλογες ημερίδες στην Αιδηψό, στην αίθουσα ΕΤΑΔ και στη Χαλκίδα στο Ξενοδοχείο ΛΟΥΣΥ.  Επισημαίνεται επίσης ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία ημερίδα και στην Κάρυστο, στο Γιοκάλειο Πνευματικό Κέντρο, στις 23/2/2014.
Δημοφιλή σήμερα

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

20/04/2018
Ο νομός Εύβοιας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της εκπομπής του STAR Channel «Γυρίσματα στην...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...
Κ.Μαρκόπουλος: Φροντίστε να παραδώσετε την ΛΑΡΚΟ Α.Ε ανοιχτή στην Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Κ.Μαρκόπουλος: Φροντίστε να παραδώσετε την ΛΑΡΚΟ Α.Ε ανοιχτή στην Κυβέρνηση της Ν.Δ.

19/04/2018
Αυστηρή κριτική άσκησε ο Κώστας Μαρκόπουλος προς την Κυβέρνηση και την Διοίκηση τη...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας