Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ι.Ι.Ε.Κ Praxis Χαλκίδα
Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα : «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ – ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ», συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Ευβοίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:30, στο Μέγαρο του Επιμελητηρίου.
Ημερίδα για το Νέο λύκειο από το Επιμελητήριο Ευβοίας
Ημερίδα για το Νέο λύκειο από το Επιμελητήριο Ευβοίας

Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιβεβλημένης ενημέρωσης του κοινού και κυρίως των μαθητών, με δεδομένο ότι το Λύκειο αλλάζει δραματικά με τον θεσμό του «Νέου Λυκείου». Κεντρικός Ομιλητής της πολύ εποικοδομητικής εκδήλωσης ήταν ο κύριος Στρατηγάκης Στράτος, Εκπαιδευτικός ερευνητής, Σύμβουλος σταδιοδρομίας, ο οποίος με την επιστημονική του κατάρτιση και τις γνώσεις του συνέβαλε από την πλευρά του, στα θετικότατα αποτελέσματα των εργασιών.

Συντονιστής της ανωτέρω ημερίδας ήταν ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας, κος Ιωάννης Γεροντίτης, ο οποίος συνέβαλε ουσιαστικά στην υλοποίηση της ημερίδας μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας κ. Παπαφράγκα.
 
Οι βασικοί στόχοι της εκδήλωσης ήταν η πληροφόρηση και η ανάλυση σχετικά με τις σημαντικές αλλαγές που επιφέρει στο εκπαιδευτικό σύστημα το Νέο Λύκειο. Η πληροφόρηση των παιδιών σε μια δύσκολη εποχή για την οικονομία την επιχειρηματικότητα και συνολικά για την κοινωνία, ώστε να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για τις σπουδές τους.

Συζητήθηκαν οι τάσεις στην αγορά εργασίας και οι επιλογές με τις περισσότερες προοπτικές ενώ επιχειρήθηκε να λυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες απορίες προέκυψαν σε σχέση με το περιεχόμενο της Ημερίδας. Τα θέματα της Ημερίδας κάλυψαν με τον καλύτερο τρόπο τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης, των γονέων και κυρίως των μαθητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση των μαθητών αλλά και των γονέων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς κατέκλυσαν την αίθουσα και παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και με ενεργή συμμετοχή τις εργασίες της ημερίδας..

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κος Ιωάννης Γεροντίτης, τόνισε ότι «Το Επιμελητήριο Εύβοιας προωθεί την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας με  στοχευμένες κινήσεις και δράσεις και μέσα από την εκπαίδευση. Ημερίδες όπως η σημερινή συμβάλουν καθοριστικά στην κατεύθυνση αυτή. Επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο Ευβοίας συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στον Μαθητικό Διαγωνισμού επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στην Εύβοια, μέσω  επισκέψεων σε τουριστικούς προορισμούς και επισκέψεων σε Παραγωγικές επιχειρήσεις, ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές πέρα από την ιστορία μας και τον τόπο μας, την σημερινή επιχειρηματικότητα και τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.»

Ο κύκλος των ημερίδων με θέμα ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ – ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Ευβοίας  και  ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας, θα συνεχιστεί με ανάλογες ημερίδες στην Αιδηψό, στην αίθουσα ΕΤΑΔ και στη Χαλκίδα στο Ξενοδοχείο ΛΟΥΣΥ.  Επισημαίνεται επίσης ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία ημερίδα και στην Κάρυστο, στο Γιοκάλειο Πνευματικό Κέντρο, στις 23/2/2014.
Δημοφιλή σήμερα

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Νοεμβρίου 2016 και στα καταστήματα της Χαλκίδας

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Νοεμβρίου 2016 και στα καταστήματα της Χαλκίδας

24/10/2016
Ξεκινά επίσημα την Τρίτη 1η Νοεμβρίου η έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου με τελευταία ημέ...
Η ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone στη Χαλκίδα

Η ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone στη Χαλκίδα

17/10/2016
Η νέα ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» θα βρίσκεται στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone σ...
Ευβοϊκές επιχειρήσεις και Ευβοϊκά προϊόντα προβλήθηκαν στην Έκθεση SIAL στο Παρίσι

Ευβοϊκές επιχειρήσεις και Ευβοϊκά προϊόντα προβλήθηκαν στην Έκθεση SIAL στο Παρίσι

24/10/2016
Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών προσέλκυσαν τα Ευβοϊκά προϊόντα που προβλήθηκαν στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας