Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας Παναγιώτης Σίμωσης στους Προέδρους των Επιμελητηρίων Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, με θέμα τα πυρόπληκτα δάνεια.
Παναγιώτης Σίμωσης
Παναγιώτης Σίμωσης

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του είναι το ακόλουθο:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ομολογώ ότι έκπληκτος παρακολουθώ και προσπαθώ να κατανοήσω τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε ένα τόσο σημαντικό θέμα το οποίο είναι καθοριστικό για την προοπτική των επιχειρήσεων των νομών μας.

Είμαι υποχρεωμένος να σας υπενθυμίσω ότι από τον Αύγουστο του 2007 τα Επιμελητήρια Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας ( το Αχαϊας απουσίαζε) από κοινού με το Επιμελητήριο Ευβοίας, δώσαμε πολλές και δύσκολες μάχες για τη ρύθμιση των οφειλών όλων των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων, όπως χαρακτηρίστηκαν συνολικά, νομών μας με τους τότε προέδρους Αρκαδίας Δ.Παυλή, Ηλείας Αγγ. Αγγελόπουλο, Μεσσηνίας Γ. Καραμπάτο για να μπορέσουμε να πετύχουμε αλλά και να υλοποιήσουμε τις περίφημες ρυθμίσεις, ξεπερνώντας το ένα μετά το άλλο τα πολλαπλά και δύσκολα εμπόδια και τελικά καταφέραμε αυτό που αρχικά φαινόταν ακατόρθωτο!!!

Το ίδιο έγινε στην αρχή της οικονομικής κρίσης, το 2010, όταν καταφέραμε την 2ετή αναστολή – επιμήκυνση μετά από συναντήσεις με την τότε αρμόδια υπουργό κα Κατσέλη.

Αλλά και μετά την εκλογή των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων, το Επιμελητήριό μας πήρε την πρωτοβουλία και πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Χαλκίδα στις 16.1.2012, όπου μετά από συζήτηση συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε από κοινού τον αγώνα για τακτοποίηση των πυρόπληκτων δανείων στη λογική της «μακροχρόνιας παράτασης» και της ομαλής ροής χρηματοδότησης των επιχειρήσεων κλπ. Επισυνάπτω το κοινό Δελτίο Τύπου 16/01/2012.

Στη συνέχεια όλοι μαζί πετύχαμε την αναστολή των δόσεων του 2012 και μετά από συναντήσεις στην Τρίπολη, καταλήξαμε σε κοινή πρόταση για μακροχρόνια βιώσιμη λύση την οποία και γνωρίσαμε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα με κοινοποίηση στο γραφείου του Πρωθυπουργού (Επιμελητήριο Αρκαδίας Αρ. Πρωτ.1095/17.04.13).

Από όλες μας τις ενέργειες προκύπτει ότι κοινός στόχος μας είναι η μακροχρόνια λύση ως μοναδική βιώσιμη και αυτός ο στόχος ενισχύεται από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση. Απρόσμενα όμως, αγαπητοί συνάδελφοι, χωρίς να προηγηθεί καμία συνάντηση –συζήτηση για να εξετάσουμε την προτεινόμενη πιθανή αναστολή των δόσεων των ετών 2013 και 2014 για το 2015 - η οποία προκύπτει από απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, σε ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας κ. Μαρκόπουλου -  εσείς την υιοθετήσατε, την θεωρήσατε δεδομένη, την κάνατε σημαία σας, εκφράσατε τις ευχαριστίες σας και την ικανοποίησή σας και μάλιστα την θεωρείτε «απόλυτα σύμφωνη με τις προσπάθειές σας».

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δεν μπορώ να εξηγήσω τον «ενθουσιασμό» σας για την σύμφωνη γνώμη σας με την «εξαγγελία», όπως την αποκαλείτε.

Όμως, οφείλουμε να αναρωτηθούμε: μπορούν να αντέξουν οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών τόσο μεγάλο βάρος το 2015, αποπληρώνοντας τρεις δόσεις μαζί;

Ή μήπως υπονοείτε ότι αν δώσουμε τώρα μία προσωρινή λύση θα μπορέσουμε στην συνέχεια να πάμε σε άλλη λύση μακροπρόθεσμη???.

Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά τα όσα είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κατά τη συζήτηση στη Βουλή, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν ζητήματα που δεν δικαιολογούν τον «ενθουσιασμό σας».

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στο Επιμελητήριο Ευβοίας, σε ανοιχτή συνεδρίαση, με τη συμμετοχή φορέων μετά από διαλογική συζήτηση διαπιστώθηκε ότι η εξεταζόμενη αναστολή των δόσεων δεν αποτελεί βιώσιμη και επιθυμητή ρύθμιση και ότι πρέπει να επιμείνουμε και να αγωνιστούμε για βιώσιμη λύση στην κατεύθυνση που από κοινού έχουμε προτείνει (Απρίλιος 2013).

Επειδή πιστεύουμε ότι το μέλλον μας είναι κοινό και ο αγώνας μας δύσκολος, επιβάλλεται σοβαρή εξέταση όλων των δεδομένων και κοινή πρόταση.

Γι΄ αυτό σας καλούμε να ξεκινήσει ένας νέος γύρος συζήτησης και προτείνουμε να  ορίσουμε από κοινού συνάντηση όλων των Επιμελητηρίων σε εύλογο χρόνο.

Με συναδερφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Σίμωσης
Δημοφιλή σήμερα

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

20/04/2018
Ο νομός Εύβοιας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της εκπομπής του STAR Channel «Γυρίσματα στην...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...
Ο Δήμος Χαλκιδέων παρουσίασε τον Απολογισμό των Πεπραγμένων του 2017

Ο Δήμος Χαλκιδέων παρουσίασε τον Απολογισμό των Πεπραγμένων του 2017

19/04/2018
Ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής για το έτος 2017, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ειδικής δημόσιας συνεδρί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
ΧΑΛΚΙΔΕΑ (11/3/2014 11:38:52 μμ)
ΚΥΡΙΕ ΣΙΜΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΖΑΛ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΚΗ ΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΓΚΕΠΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ... ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ... ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ... ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.. ΚΟΥΚΟΥΖΑ ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΡΑ ΣΟΥ.. ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ...
ΕΥΡΙΠΟΣ (13/3/2014 7:36:56 μμ)
Κυρία μου κανένας δεν θα μιλήσει από το Επιμελητήριο γιατί τα θέματα καίνε.. Αυτοί είναι μόνο για ταξιδάκια αναψυχής με ξένα λεφτά για ρουσφετάκια για επιδοτήσεις κ.λ.π. όμορφα.. Όλοι είναι στην γύρα... Εδώ δεν μίλησαν για την Ευβοική Πίστη μετά και το δημοσίευμα της Γνώμης που ξεσκέπαζε τι γινόταν...Κανονικά το Επιμελητήριο θα έπρεπε να κάνει μήνυση παντός υπευθύνου... Θα είχε πλάκα πάντως να γινόταν κάτι τέτοιο.. Πρώτη φορά στα χρονικά κάποιος θα έκανε μήνυση στον εαυτό του... Όποιος κατάλαβε...Κατάλαβε..
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας