Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι δύο Εφορείες Αρχαιοτήτων (23η ΕΒΑ και ΙΑ΄ ΕΠΚΑ) σχεδιάζουν το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο για την Εύβοια στο παλαιό οινοπνευματοποιείο «Αρέθουσα» στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Σ

Σημαντικό κομμάτι της έκθεσης θα αποτελέσει η αφήγηση της ιστορίας του ίδιου του κτηρίου. Για την καλύτερη τεκμηρίωση και στοιχειοθέτηση της ιστορίας του, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τη συγκέντρωση πληροφοριακού υλικού που αφορά τη λειτουργία του εργοστασίου, τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα, τους εργάτες που δούλεψαν, τα μηχανήματα παραγωγής, καθώς και παλιές φωτογραφίες ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα.

Η συμβολή σας στην προσπάθεια αυτή είναι πραγματικά πολύ σημαντική ώστε να αναδειχθεί και να γίνει ευρύτερα γνωστή η ιστορία του σημαντικού αυτού κτηρίου, πολύτιμου μάρτυρα της βιομηχανικής πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας.

Για τις πληροφορίες σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 22210-22402, καθώς και στη σελίδα του μουσείου στο facebook «Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας», «Αρέθουσα Μουσείο».

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Γκάνη Πένυ, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος στην 23η ΕΒΑ.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας