Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαρκόπουλος, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη για την εξασφάλιση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων για την ολοκλήρωση του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Μακέτα του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας
Μακέτα του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

«Εξασφάλιση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων για την ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας»

Οι εργασίες ανέγερσης του  νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας προχώρησαν με γρήγορους ρυθμούς τον τελευταίο χρόνο, με αποτέλεσμα να έχουν ολοκληρωθεί τα μπετά, οι μονώσεις, η τοιχοποιία και τελειώνουν οι  ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Η απορρόφηση των 22 εκατ. ευρώ που είχαν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Π.Ε.Π.) Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013, θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου δυο μήνες. Το υπόλοιπο ποσό έως τα 71.420.000 ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός του έργου είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) και υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες είναι αμφίβολη η ύπαρξη σχετικών πιστώσεων προς απορρόφηση.

Το έργο μετά από αλλεπάλληλες εξαγγελίες και αναβολές, ανατέθηκε σε κατασκευαστική εταιρία από τον Μάρτιο 2009 και υποτίθεται ότι θα ολοκληρωνόταν τον Μάρτιο 2013, αλλά προς το παρόν έχει μετατεθεί για τον Ιούνιο 2015. Αφορά την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου νοσοκομείου δυναμικότητας 278 κλινών και την προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας αποτελεί ένα έργο πρώτης προτεραιότητας για την πόλη της Χαλκίδας αλλά και για όλο το νομό Ευβοίας. Το υπάρχον νοσοκομείο εξυπηρετεί τους κατοίκους της Χαλκίδας, αλλά προσέρχονται σε αυτό και κάτοικοι από όλη την Εύβοια, την Βοιωτία και πλήθος τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόκειται για έναν αριθμό πάνω από 200.000 ανθρώπους για τους οποίους όλοι συμφωνούν ότι οι παρούσες δομές δεν επαρκούν.

Πριν από ένα χρόνο έκρουσα τον κώδωνα κινδύνου και απευθύνθηκα  με επίκαιρη ερώτηση μου στον τότε Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για ανεύρεση πηγής χρηματοδότησης για τη συνέχιση του έργου. Ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε ότι το τομεακό πρόγραμμα του Υπ. Υγείας του νέου ΕΣΠΑ δεν περιείχε χρηματοδότηση έργων υποδομής, ειδικά δε σε περιφέρειες Μεταβατικής Στήριξης όπως είναι αυτή της Στερεάς Ελλάδας, διαψεύδοντας όποιους είχαν ανακοινώσει ότι τα υπόλοιπα χρήματα θα ανευρεθούν από το συγκεκριμένο Τομεακό πρόγραμμα. Σήμερα οι κάτοικοι της Εύβοιας ανησυχούν εάν έχει βρεθεί πηγή χρηματοδότησης για τη συνέχιση του έργου, αφού καμία σχετική ενημέρωση δεν υπάρχει από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.  

Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κος Υπουργός

 
1. Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ολόκληρου του έργου και από ποιές πηγές; Έγινε διαπραγμάτευση του Υπουργείου Υγείας με την Ε.Ε. για χρηματοδότηση συμπληρωματικών έργων υποδομής, όπως είχε δεσμευτεί ένα χρόνο πριν, ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζος; Ποιά είναι τα αποτελέσματα αυτής της διαπραγμάτευσης;
2. Ποιό είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα των έργων για την ολοκλήρωση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας; Υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών για την εξασφάλιση πιστώσεων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες;

Ο ερωτών βουλευτής

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας