Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Πέμπτη 13, και την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στην Ενορία του Μαντουδίου της Βορειοκεντρικής Ευβοίας.
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας στο Νηπιαγωγείο Μαντουδίου
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας στο Νηπιαγωγείο Μαντουδίου

Στη διάρκεια της περιοδείας του επισκέφθηκε τα Σχολεία όλων των βαθμίδων της Πόλεως, κατόπιν προτροπής και φροντίδας των καλών εφημερίων της Ενορίας, Πρωτοπρεσβ. π. Ιωάννου και του υιού του π. Νικολάου Μάρκου, σε αγαστή συνεργασία με τους Διευθυντές, καθηγητές και δασκάλους των Σχολείων.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Ενιαίο Λύκειο και το ΕΠΑΛ Μαντουδίου, συνοδευόμενος από τους δύο εφημερίους της ενορίας του π. Ιωάννη και π. Νικόλαο και τον Διάκονό του π. Νεκτάριο Ευγενικό, συνάντησε τους Διευθυντές και καθηγητές των δύο Λυκείων και συζήτησε μαζί τους για θέματα καθημερινότητας των διδασκόντων και προβληματισμού για το μέλλον του Σχολείου και των μαθητών. Ακολούθως συναντήθηκε με τους μαθητές, στους οποίους απηύθυνε λόγο οικοδομής κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κοινωνική μας πρόοδο με βάση τη σχέση μας με τον πλησίον, όπως μας τη διδάσκει η Εκκλησία μέσα από το Ευαγγέλιο και μετά απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το νεόδμητο Δημοτικό Σχολείο, όπου δάσκαλοι και μαθητές του επεφύλαξαν συγκινητική υποδοχή. Κατά την εκεί παραμονή του μίλησε στα παιδιά για την καθαρότητα της παιδικής ψυχής, που αποτελεί στόχο για κάθε χριστιανό. Σας αντιπροσφορά προς τα πατρικά λόγια και την αγάπη του Επισκόπου τους, οι μικροί μαθητές του Δημοτικού, μέλη όλοι του κατηχητικού της ενορίας Μαντουδίου, έψαλλαν, υπό τη διεύθυνση του π. Νικολάου Μάρκου, Τροπάρια και τραγούδια. Λίγο αργότερα, οι δάσκαλοι δεξιώθηκαν το Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο και συζήτησαν μαζί του για θέματα εκπαιδευτικής - παραγωγικής δράσης ενός επαρχιακού Σχολείου, όπως το Δημοτικό Μαντουδίου.

Την Παρασκευή, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο Μαντουδίου, στα οποία οι νηπιαγωγοί και οι μικροί μαθητές τον δέχτηκαν σαν πραγματικό πατέρα, πέρασαν μαζί ένα χαρούμενο μεσημέρι και του προσέφεραν, ως δώρο για την αγαθή του παρουσία ένα άλμπουμ με έργα ζωγραφικής των μικρών παιδιών.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Γυμνάσιο, όπου οι καθηγητές και οι μαθητές τον άκουσαν να τους ομιλεί για την εν Χριστώ ζωή μέσα από παραδείγματα, τονίζοντας τους και την αξία του ενσυνείδητου εκκλησιασμού.

Έπειτα οι μαθητές συνδιαλέχθηκαν με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και οι καθηγητές τον ευχαρίστησαν για την συνεχή φροντίδα και το ενδιαφέρον του για την μαθητιώσα νεολαία της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και για κάθε εκπαιδευτικό, που παρά τις αντιξοότητες της εποχής δεν παραβλέπει την ορθή άσκηση του καθήκοντος του.

Σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος προσέφερε ως δώρο ένα βιβλίο με την Ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας, με την εξήγηση των δυσνόητων λέξεων και φράσεων, προτρέποντάς τους για ουσιαστική συμμετοχή στη ζωή της κοινής προσευχής, μέσα από την λαοφιλή αυτή Ακολουθία της Εκκλησίας.
Δημοφιλή σήμερα

Με κάθε επισημότητα η πανήγυρη προς τιμήν του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου

Με κάθε επισημότητα η πανήγυρη προς τιμήν του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου

27/05/2017
Με πληθωρική συμμετοχή χριστιανών από τα πέρατα της οικουμένης, πανηγύρισε το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στο Νέο Προκόπ...
Σε δενδροφύτευση στο πάρκο του Λαού και στο Αλσύλλιο Κανήθου προχώρησαν 5 δημοτικά σχολεία

Σε δενδροφύτευση στο πάρκο του Λαού και στο Αλσύλλιο Κανήθου προχώρησαν 5 δημοτικά σχολεία

29/05/2017
Σε δενδροφύτευση θάμνων και πουρναριών στο Πάρκο το Λαού και στο Αλσύλ...
Χωρίς Τρένα και Προαστιακό από την Τρίτη εώς την Πέμπτη

Χωρίς Τρένα και Προαστιακό από την Τρίτη εώς την Πέμπτη

29/05/2017
Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), με εξώδικό της προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανακοίνωσε την απόφασή της να προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας