Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και η κοινωνία πλήττεται από την αβάσταχτη εφαρμογή του μνημονίου, διαπιστώνουμε να υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, φτάνοντας σε σημείο, μεγάλο μέρος του πληθυσμού να υποφέρει από κοινωνικά άδικους νόμους, περικοπές και ανεργία.
Κωνσταντίνος Τσάμαρης
Κωνσταντίνος Τσάμαρης

Ειδικά στον πολύπαθο νομό της Εύβοιας όπου τo ποσοστό της ανεργίας έχει ξεπεράσει το 55%. Το βασικό κομμάτι της κοινωνίας  που ταλανίζεται περισσότερο από την κρίση και την ανεργία είναι οι ενεργοί πολίτες και οι νέοι.

Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί τον τελευταίο πυλώνα διατήρησής της κοινωνικής συνοχής και το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών. Οι σύγχρονοι Δήμοι οφείλουν να ενισχύουν και να στηρίζουν τους πολίτες στα πρώτα τους βήματα και να είναι δίπλα τους μέχρι να σταθούν στα πόδια τους.

Οι Δήμοι θα πρέπει να κινηθούν προς τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ (Eυρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) έτσι ώστε να μπορούν οι πολίτες να βρουν πρόσφορο έδαφος για δράση.

Σκοπός του η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της πόλης, τον πρωτογενή τομέα, την αρχή να αναπτύξουν μελλοντικά κάτι δικό τους και πολλά αλλά.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι πολίτες και κυρίως οι νέοι περιθωριοποιούνται συνεχώς . Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να δώσει έμφαση σ' αυτό το κομμάτι της κοινωνίας μας γιατί χωρίς αυτό η κοινωνία μας δεν έχει μέλλον και προοπτική. Ιδέες υπάρχουν, προτάσεις υπάρχουν, το μόνο που μένει είναι να θέλουμε να τις κάνουμε πράξη και να βοηθήσουμε πραγματικά τους πολίτες στην περιοχή μας.

Κωνσταντίνος Ι. Τσάμαρης
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
Δημοφιλή σήμερα

Η Έλενα Ράπτη για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Η Έλενα Ράπτη για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

17/01/2018
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 21ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας διοργανώνει ομιλί...
Μελέτη Γυμνασίου και Λέσχη Αριστείας στo Φροντιστήριo Πουκαμισάς Χαλκίδας

Μελέτη Γυμνασίου και Λέσχη Αριστείας στo Φροντιστήριo Πουκαμισάς Χαλκίδας

24/08/2017
Τα φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ Χαλκίδας ξεκινούν δυναμικά τη φετινή χρονιά, εντάσσοντας στα ήδη υπάρχοντα νέ...
Η ταινία «The Post» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «The Post» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

18/01/2018
Η ταινία «The Post» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 18 εώς και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[3]
Θοδωρής (19/3/2014 6:38:03 μμ)
Ποιοι είναι οι ενεργοί πολίτες? Τι μπορούν να κάνουν οι δήμοι μέσω ΕΣΠΑ ώστε να μπορούν να βρουν οι πολίτες πρόσφορο έδαφος προς την εργασία? Μπορείτε να γίνεται πιο συγκεκριμένος ... ακούγονται αόριστα και ξύλινα όλα αυτά.
Κωστας Τσαμαρης (20/3/2014 1:12:47 πμ)
Καλησπέρα κύριε Θοδωρη, ενεργοί πολίτες είναι όλοι αυτοί που μπορεί ναι μεν να έχασαν την δουλειά τους λόγω της κρίσης αλλά παραμένουν ενεργοι και ζωντανοί. Συγχωρεστε με ανάγκη σας φάνηκε αόριστο, και θα ήθελα να το εξηγήσω. Παρόμοιο παράδειγμα έχει εφαρμοστεί στο Δήμο Ρεθύμνης, ένα ειδικό πρόγραμμα για νέους και οχι μονο από το κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης.Γιατί λοιπόν να μην συμβεί το ίδιο στο δικό μας Δήμο, ώστε να απασχοληθούν οι νέοι υπέρ του Δήμου και των δικών του αναγκών, μέσα από την δημιουργία Κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης και γραφείου ευρέσεως εργασίας όπου και χρηματοδοτούνται από την ευρωπαϊκή ένωση?(στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020,12,5δις)
Κωστας Τσαμαρης (20/3/2014 1:19:33 πμ)
Συνέχεια.... Από όσο βέβαια μπορώ να γνωρίζω και με κάθε επιφύλαξη, η περιφέρεια Στερεά Ελλάδος μαζί με άλλη μια μόνο περιφέρεια, ( Ανατολικού Αιγαίου νομίζω.. Δεν είμαι σίγουρος) εξαιρεθηκε από κοινοτικό προγραμμα ύψους 81 εκατομμυρίων ευρώ που πήγαιναν για την στήριξη των ανέργων επειδή η υπάρχουσα Δημοτική Αρχή αδρανοποιησε τελειως και δεν συνέβαλλε μαζί με άλλους φορείς προς αυτήν την κατεύθυνση. Τεράστιο πλήγμα, και ας πούμε πως αυτό έγινε. Το ερώτημα είναι άλλο για εμένα. Στο επόμενο προγραμμα που θα ανακοινωθεί θα έχουμε κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να ενταχθούμε?
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας