Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σύμφωνα με άρθρο της Ημερήσιας Οικονομικής Εφημερίδας "ΕΞΠΡΕΣ", εγκρίθηκε η κατασκευή υποβρύχιου καλωδίου διασύνδεσης της Νότιας Εύβοιας με την Αττική, για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από τα ιδιωτικά αιολικά πάρκα!!!


"Tη διεκδίκηση από κοινού με τον όμιλο Ρέστη συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Electroprivreda του Μαυροβουνίου ενέκρινε χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο ενέκρινε επίσης την ανάθεση στην εταιρία Nexans, έναντι 64 εκατ. ευρώ, της κατασκευής υποβρύχιου καλωδίου διασύνδεσης της Νότιας Εύβοιας με την Αττική για τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τα ιδιωτικά αιολικά πάρκα.
 

Συγκεκριμένα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε τη συμμετοχή σε κοινοπραξία με την GoldenEnergy One Holdings Ltd (όμιλος Ρέστη) στον διαγωνισμό που διενεργεί η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου. Ο διαγωνισμός αφορά την αγορά μετοχών και τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έως ποσοστού 45% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας Electroprivreda Crne Gore AD Niksic (EPCG).

Η εταιρία EPCG είναι η κρατική εταιρία ηλεκτρισμού του Μαυροβουνίου και δραστηριοποιείται στην παραγωγή, διανομή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Οι σταθμοί παραγωγής της έχουν εγκατεστημένη ισχύ 868 MW (658 MW υδροηλεκτρικά και 210 ΜW θερμικά) και η ετήσια καθαρή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι 2.045 GWh. Η εταιρία τροφοδοτεί 322.200 πελάτες.

Εξάλλου σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση της Νότιας Εύβοιας με την Αττική, πρέπει να σημειωθεί καταρχήν ότι το έργο έχει στόχο να εξυπηρετήσει τη μεταφορά της ενέργειας που παράγεται από ιδιωτικά αιολικά πάρκα στη Νότια Εύβοια. Ως εκ τούτου η απόφαση για την ανάθεση ελήφθη υπό την αίρεση ότι η κατασκευή του έργου θα αρχίσει μόλις συμφωνηθεί, μετά και την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ότι το κόστος του έργου θα βαρύνει τις εταιρίες που θα το αξιοποιήσουν. Πρέπει να σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί σειρά επαφών και σύμφωνα με πληροφορίες οι εταιρίες ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΤΕΧ, Endesa Hellas, Iberdrola, Κοπελούζος και Gamesa με επιστολές τους προς τη ΔΕΗ αποδέχονται να αναλάβουν μέρος του κόστους του έργου.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε περίπου 78 εκατ. ευρώ καθώς πέραν του υποβρύχιου καλωδίου προβλέπεται εναέριο δίκτυο αλλά και αναβάθμιση των υποσταθμών της Νέας Μάκρης και του Πολυπόταμου στην Εύβοια. Το τμήμα αυτό του έργου θα κατασκευαστεί από τη ΔΕΗ με αυτεπιστασία και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές η επιχείρηση θα ζητήσει την ανάληψη του συνόλου του κόστους από τους ιδιώτες ενώ δεν αποκλείεται να απαιτηθεί τροποποίηση του σχετικού κώδικα λειτουργίας της αγοράς από τη ΡΑΕ".

 
Δημοφιλή σήμερα

Εορταστίκο Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Χαλκίδας για το Πάσχα 2018

Εορταστίκο Ωράριο Εμπορικών Καταστημάτων Χαλκίδας για το Πάσχα 2018

21/03/2018
Ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων τα Εμπορικά Καταστήματα της Χαλκίδας και με εορταστικό ωράριο όλη την Μεγάλη Εβδομάδα....
Η παιδική ταινία «Σέρλοκ Ζούμπομς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Σέρλοκ Ζούμπομς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/03/2018
Η παιδική ταινία «Σέρλοκ Ζούμπομς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 22...
Οι μαθητές των Ψαχνών ενημερώθηκαν για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Οι μαθητές των Ψαχνών ενημερώθηκαν για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

21/03/2018
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, η ημερίδα Επ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας