Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε δηλώσεις προέβη ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αναφορικά με τις οδυνηρές συνέπειες των συγχωνεύσεων και της μεταφοράς δημόσιων υπηρεσιών στη Χαλκίδα. με κύριο στόχο να μην κλείσει το ΊΚΑ Κύμης.
Γιώργος Μαρίνος
Γιώργος Μαρίνος

ΤΟ ΚΚΕ και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ έχουν αντιταχθεί στην πολιτική των συγχωνεύσεων  και το κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών από την Ιστιαία,   Κάρυστο,  Αλιβέρι, Κύμη  και τη μεταφορά τους στη Χαλκίδα.

Είναι γεγονός πως κι αυτή η πολιτική απόφαση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ στρέφεται κατά των εργαζομένων αυτών των υπηρεσιών, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες στη Χαλκίδα, στρέφονται συνολικά κατά των λαϊκών οικογενειών, έχει οδηγήσει ήδη σε πρόσθετη ταλαιπωρία και σε οικονομικό κόστος που δεν μπορούν να σηκώσουν οι οικογένειες που ήδη υποφέρουν από την ανεργία , τη λιτότητα και τη φτώχεια.

Το ΚΚΕ και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ συνεχίζουν τη δράση τους ενάντια στην συγχώνευση και μεταφορά υπηρεσιών στη Χαλκίδα και σ αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να ενημερώσουμε το λαό της περιοχής ότι το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στη βουλή με την οποία εκφράζει την αντίθεση του στη συγχώνευση του ΙΚΑ Κύμης με το ΙΚΑ Χαλκίδας και αναδεικνύει τις οδυνηρές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής.

Στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ που κατατέθηκε στο αρμόδιο υπουργείο την Δευτέρα 17 Μάρτη 2014 αναφέρονται τα εξής: 

«Είναι γνωστό πως η περιοχή της Κύμης καλύπτει μια πολύ μεγάλη έκταση, με πολλά χωριά, προβληματικό οδικό δίκτυο και συγκοινωνία.

Είναι, επίσης γνωστό, πως το υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της Κύμης εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων.

Συνεπώς, κάθε απόφαση για συγχώνευση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κύμης με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Χαλκίδας προκαλεί μεγάλα προβλήματα σε πολλές εργατικές, λαϊκές οικογένειες, σε πολλούς συνταξιούχους που θα αναγκάζονται να διανύουν απόσταση 70 και πάνω χιλιομέτρων από Κύμη και επί πλέον αρκετά χιλιόμετρα από τα χωριά για να μεταβούν στη Χαλκίδα και άλλα τόσα για να επιστρέψουν.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί που θα χρησιμοποιούν το ΚΤΕΛ είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν, να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους και να επιστρέψουν στην Κύμη και πολύ περισσότερο στα χωριά τους.

Μεγαλύτερα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιού­χοι του ΝΗΣΙΟΥ της Σκύρου που θα αναγκάζονται ακόμα και να διανυκτερεύσουν!

Η μεγάλη αυτή ταλαιπωρία συνδυάζεται με αβάσταχτο κόστος για τις λαϊκές οικογένειες που δεν τα βγάζουν ήδη πέρα ή τα βγάζουν με δυσκολία βιώνοντας με οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το υποκατάστημα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Κύμης είναι μια βάση για τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες της περιοχής που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες.

Για τους λόγους αυτούς το ΚΚΕ θεωρεί αυτονόητο να διατηρηθεί ως έχει ή ακόμα και να ενισχυθεί το υποκατάστημα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ της Κύμης και να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να σταματήσει κάθε συζήτηση και να αποσυρθεί κάθε απόφαση που οδηγεί στη συγχώνευση του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ Κύμης με το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Χαλκίδας;»
Δημοφιλή σήμερα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

18/04/2018
Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια...
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

21/04/2018
Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Βατώντα...
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Χαλκίδα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Χαλκίδα

22/04/2018
Στη Χαλκίδα αναμένεται να βρεθεί την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, ο Υπουργός Εθνικής Πάνος Καμμένος, με αφορμή τον εορτασμό της Σχολής Πεζικού....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας