Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο Βασίλης Ντόβολης δηλώνει ότι συνεχίζεται η συνεργασία και η κοινή προσπάθεια με το Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά.
Βασίλης Ντόβολης
Βασίλης Ντόβολης

Συναντηθήκαμε πριν από 4 περίπου χρόνια σε μια κοινή προσπάθεια αλλαγής ενός κατεστημένου στην τοπική Αυτοδιοίκηση που είχε βαλτώσει την λειτουργία των Δήμων στην περιοχή μας, ιδιαίτερα στον πρώην Δήμο Ταμυνέων. Η προσπάθειά μας αυτή ήταν ανιδιοτελής, με όραμα, αξιοπρέπεια, δύναμη,  ένα πραγματικά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και ήταν νικηφόρα.

Θελήσαμε με ενότητα και με κοινούς στόχους να λειτουργήσουμε ενιαία για το κοινό καλό, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων του Δήμου μας.

Στο στραγγαλισμό των Δήμων (και του δικού μας) και την οικονομική αφαίμαξη που επέβαλαν τα μνημόνια και οι εφαρμοζόμενες κεντρικές πολιτικές, καταφέραμε να απαντήσουμε με αξιόλογο και αξιοπρόσεκτο έργο σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και βέβαια και στο Αλιβέρι, την έδρα του Δήμου.

Ο Καλλικράτης δημιούργησε, κόντρα στη θέληση των πολιτών, ένα Δήμο-γίγαντα, που τόσο σε θεσμικό όσο και σε χωροταξικό επίπεδο έθετε συνεχώς εμπόδια και συνθήκες ασφυξίας.  Αντιπαλέψαμε πολλά από τα αρνητικά που επέφερε, με όραμα, συνεχή προγραμματισμό κι ένα εκτενές σχέδιο. Θελήσαμε να αναδείξουμε ολόκληρο τον πλούτο και τις ομορφιές του τόπου μας και σε σημαντικό βαθμό  το καταφέραμε.

Συμβάλαμε στην παραγωγή θετικού έργου στους περισσότερους τομείς, στην παιδεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη, τον αθλητισμό, τον εξωραϊσμό των πόλεων και των χωριών του Δήμου μας. Τα έργα είναι πολλά και ορατά σε όλους, αλλά πολύ σημαντικά είναι και  εκείνα που ‘’δεν φαίνονται’’, όπως βιολογικoί καθαρισμοί, ανακύκλωση, κ.α.

Αγωνιστήκαμε να διατηρηθούν οι Δομές και οι Υπηρεσίες στο Δήμο μας για την εξυπηρέτηση των πολιτών, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα τους.

Δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη.

Εξοικονομήσαμε χρηματοδοτήσεις για πολλά έργα πνοής. Στις προτεραιότητές μας για το μέλλον εντάσσεται το φράγμα των Μανικίων, η διαχείριση των υδάτινων πόρων (ποσοτικά και ποιοτικά), η ανάδειξη του υδροβιότοπου του Δύστου, κ.α.

Θέλουμε στην πράξη να ενισχύσουμε τη συμμετοχή των Δημοτών τόσο με τον εμπλουτισμό των λαϊκών συνελεύσεων που ανελλιπώς πραγματοποιούσαμε τα 3,5 χρόνια αυτής της Δημοτικής μας θητείας, όσο και με την ενίσχυση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων καθώς και με την ενίσχυση των δραστηριοτήτων των κατά τόπους συλλογικοτήτων.

Θέλουμε να βαθύνουμε τη δημοκρατία στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ουσιαστική συμβολή της αντιπολίτευσης, να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με την μέγιστη δυνατή διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση, να ενισχύσουμε την αποκέντρωση στις λειτουργίες του Δήμου πέρα ακόμα κι απ’τα θεσμοθετημένα.

Επιθυμούμε να συνεχίσουμε από κοινού τη δύσκολη προσπάθεια, με συλλογικότητα και με ανεξαρτησία σκέψης και δράσης, για την ολοκλήρωση στην επόμενη 5ετία των στόχων και των οραμάτων μας.

Να συνεχίσουμε να παράγουμε έργο προς όφελος των δημοτών, βελτιώνοντας τις συνθήκες  της ζωής τους στη δύσκολη αυτή οικονομική κατάσταση και την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε, μεγεθύνοντας την αλληλεγγύη.

Συνεχίζουμε, μαθαίνοντας από τα όποια λάθη μας, διαθέτοντας  ανιδιοτελές πάθος για τα κοινά και πολύ όρεξη για δουλειά, ενώνοντας περισσότερες δυνάμεις, προκειμένου  να παράξουμε  περισσότερα πράγματα για τον Δήμο μας.

Συνεχίζουμε τη συνεργασία - Συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια και στις νέες συνθήκες.

Βασίλης Ντόβολης

Δημήτρης Θωμάς
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...
Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία η συνεδρίαση της...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας