Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο Βασίλης Ντόβολης δηλώνει ότι συνεχίζεται η συνεργασία και η κοινή προσπάθεια με το Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά.
Βασίλης Ντόβολης
Βασίλης Ντόβολης

Συναντηθήκαμε πριν από 4 περίπου χρόνια σε μια κοινή προσπάθεια αλλαγής ενός κατεστημένου στην τοπική Αυτοδιοίκηση που είχε βαλτώσει την λειτουργία των Δήμων στην περιοχή μας, ιδιαίτερα στον πρώην Δήμο Ταμυνέων. Η προσπάθειά μας αυτή ήταν ανιδιοτελής, με όραμα, αξιοπρέπεια, δύναμη,  ένα πραγματικά ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και ήταν νικηφόρα.

Θελήσαμε με ενότητα και με κοινούς στόχους να λειτουργήσουμε ενιαία για το κοινό καλό, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων του Δήμου μας.

Στο στραγγαλισμό των Δήμων (και του δικού μας) και την οικονομική αφαίμαξη που επέβαλαν τα μνημόνια και οι εφαρμοζόμενες κεντρικές πολιτικές, καταφέραμε να απαντήσουμε με αξιόλογο και αξιοπρόσεκτο έργο σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και βέβαια και στο Αλιβέρι, την έδρα του Δήμου.

Ο Καλλικράτης δημιούργησε, κόντρα στη θέληση των πολιτών, ένα Δήμο-γίγαντα, που τόσο σε θεσμικό όσο και σε χωροταξικό επίπεδο έθετε συνεχώς εμπόδια και συνθήκες ασφυξίας.  Αντιπαλέψαμε πολλά από τα αρνητικά που επέφερε, με όραμα, συνεχή προγραμματισμό κι ένα εκτενές σχέδιο. Θελήσαμε να αναδείξουμε ολόκληρο τον πλούτο και τις ομορφιές του τόπου μας και σε σημαντικό βαθμό  το καταφέραμε.

Συμβάλαμε στην παραγωγή θετικού έργου στους περισσότερους τομείς, στην παιδεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη, τον αθλητισμό, τον εξωραϊσμό των πόλεων και των χωριών του Δήμου μας. Τα έργα είναι πολλά και ορατά σε όλους, αλλά πολύ σημαντικά είναι και  εκείνα που ‘’δεν φαίνονται’’, όπως βιολογικoί καθαρισμοί, ανακύκλωση, κ.α.

Αγωνιστήκαμε να διατηρηθούν οι Δομές και οι Υπηρεσίες στο Δήμο μας για την εξυπηρέτηση των πολιτών, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα τους.

Δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη.

Εξοικονομήσαμε χρηματοδοτήσεις για πολλά έργα πνοής. Στις προτεραιότητές μας για το μέλλον εντάσσεται το φράγμα των Μανικίων, η διαχείριση των υδάτινων πόρων (ποσοτικά και ποιοτικά), η ανάδειξη του υδροβιότοπου του Δύστου, κ.α.

Θέλουμε στην πράξη να ενισχύσουμε τη συμμετοχή των Δημοτών τόσο με τον εμπλουτισμό των λαϊκών συνελεύσεων που ανελλιπώς πραγματοποιούσαμε τα 3,5 χρόνια αυτής της Δημοτικής μας θητείας, όσο και με την ενίσχυση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων καθώς και με την ενίσχυση των δραστηριοτήτων των κατά τόπους συλλογικοτήτων.

Θέλουμε να βαθύνουμε τη δημοκρατία στο Δημοτικό Συμβούλιο με την ουσιαστική συμβολή της αντιπολίτευσης, να συνεχίσουμε να λειτουργούμε με την μέγιστη δυνατή διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση, να ενισχύσουμε την αποκέντρωση στις λειτουργίες του Δήμου πέρα ακόμα κι απ’τα θεσμοθετημένα.

Επιθυμούμε να συνεχίσουμε από κοινού τη δύσκολη προσπάθεια, με συλλογικότητα και με ανεξαρτησία σκέψης και δράσης, για την ολοκλήρωση στην επόμενη 5ετία των στόχων και των οραμάτων μας.

Να συνεχίσουμε να παράγουμε έργο προς όφελος των δημοτών, βελτιώνοντας τις συνθήκες  της ζωής τους στη δύσκολη αυτή οικονομική κατάσταση και την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε, μεγεθύνοντας την αλληλεγγύη.

Συνεχίζουμε, μαθαίνοντας από τα όποια λάθη μας, διαθέτοντας  ανιδιοτελές πάθος για τα κοινά και πολύ όρεξη για δουλειά, ενώνοντας περισσότερες δυνάμεις, προκειμένου  να παράξουμε  περισσότερα πράγματα για τον Δήμο μας.

Συνεχίζουμε τη συνεργασία - Συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια και στις νέες συνθήκες.

Βασίλης Ντόβολης

Δημήτρης Θωμάς
Δημοφιλή σήμερα

Έκλεψαν τα δέντρα που φύτεψαν οι μαθητές στην Δροσιά Χαλκίδας

Έκλεψαν τα δέντρα που φύτεψαν οι μαθητές στην Δροσιά Χαλκίδας

19/03/2018
Ούτε την προσπάθεια των μικρών μαθητών του Γυμνασίου Δροσιάς δεν σεβάστηκαν κάποιοι “αμετανόητοι”, οι οποίοι εξαφάνισαν μεγάλο α...
Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού στην Γαλλία

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού στην Γαλλία

17/03/2018
Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών προσέλκυσε το περίπτερο ...
Δύο πυρκαγιές σε Ψαχνά και Ερέτρια κατέσβησε η Πυροσβεστική υπηρεσία Χαλκίδας

Δύο πυρκαγιές σε Ψαχνά και Ερέτρια κατέσβησε η Πυροσβεστική υπηρεσία Χαλκίδας

19/03/2018
Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας, κατέσβησε δύο πυρκαγιές σε Ψαχνά κα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας