Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δυο μήνες έχει καθυστερήσει η κατάρτιση των προσωρινών πινάκων κατάταξης, απορριπτέων και διοριστέων, από την τριμελή επιτροπή, που έχει συστήσει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την πλήρωση 7 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, σύμφωνα με την υπ' αρ. 1/299Μ/2005 προκήρυξη, που δημοσιεύθηκε στο τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ ΦΕΚ 278/17-8-2005.
Τα παραπάνω προκύπτουν από τις απαντήσεις που έλαβε ο βουλευτής Δ. Πιπεργιάς από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Απόστολο Ανδρεουλάκο και από τον Αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ σε ερώτησή του για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων της προαναφερθείσας προκήρυξης.
Σύμφωνα και με την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών: "Οι φορείς που υπάγονται στον έλεγχο του ΑΣΕΠ, υποχρεούνται, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3260/04, να καταρτίζουν, να αναρτούν και να αποστέλλουν στο ΑΣΕΠ τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων το αργότερο εντός (45) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων."
Στην προκειμένη περίπτωση, όπως σημειώνει και στην ερώτησή του ο Δ. Πιπεργιάς, παρά το γεγονός ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπ' αρ. 1/299Μ/2005 προκήρυξη, έληξε στις 19.10.2005, μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί στο ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης, απορριπτέων και διοριστέων προκειμένου να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης από τους οποίους θα προκύψουν και οι διοριστέοι. Την καθυστέρηση, επιβεβαιώνει και ο κ. Αγησίλαος Μπακόπουλος αντιπρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π., που μεταξύ των άλλων σημειώνει: "Μέχρι σήμερα, η συσταθείσα για την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων τριμελής επιτροπή δεν απέστειλε στο ΑΣΕΠ τους προσωρινούς πίνακες για την άσκηση των προαναφερομένων αρμοδιοτήτων του." Στην συγκεκριμένη περίπτωση και σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού, ισχύουν τα εξής: "Σε περίπτωση αδικαιολόγητης υπέρβασης του ανωτέρω χρονικού ορίου, που διαπιστώνεται κατά τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, οι υπεύθυνοι διώκονται πειθαρχικώς για παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος με βάση έκθεση ελέγχου της Επιθεώρησης του ΑΣΕΠ".
 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα αυτό, ο Δ. Πιπεργιάς δήλωσε: "Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Ανδρεουλάκου και όπως αναγνωρίζει στην επιστολή που απέστειλε το ΑΣΕΠ στο ΥΠΕΣΔΑ, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα έπρεπε να εκδοθούν το αργότερο 45 ημέρες από την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων και να αποσταλούν στον ΑΣΕΠ για έγκριση και εν συνεχεία την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων. Με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων έληξε 19.10.2005 είναι φανερό ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση δύο μηνών και θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος και ενδεχομένως πειθαρχική δίωξη των υπευθύνων για παραβίαση καθήκοντος. Προφανώς η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να μαγειρευτούν τα αποτελέσματα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα γαλάζια παιδιά.
Σε κάθε περίπτωση αναμένω και την απάντηση του συνερωτώμενου Υπουργείου Υγείας για να επανέλθω στο θέμα."
 Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...
Tους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Φθιώτιδας παρουσίασε ο Φάνης Σπανός

Tους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Φθιώτιδας παρουσίασε ο Φάνης Σπανός

19/4/2019
Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας παρουσίασε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 ο υ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας