Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το σύγχρονο τοπίο των εκδόσεων αρχιτεκτονικής, παραδοσιακών και ψηφιακών, έχει αλλάξει διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα. Ο Βασίλης Μιστριώτης στην ομιλία του έκανε λόγο για την προβολή της αρχιτεκτονικής στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Βασίλης Μιστριώτης
Βασίλης Μιστριώτης
Ο συμπολίτης μας Βασίλης Μιστριώτης, δημιουργός του πρώτου e-περιοδικού αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, στο ακόλουθο βίντεο παρουσιάζει το ρόλο που οφείλουν να διαδραματίσουν να νέα σύγχρονα αρχιτεκτονικά περιοδικά, μέσα από μια ιστορική αναδρομή  στο GreekArchitects.gr.

 
 Λίγα λόγια

Ο Βασίλης Μιστριώτης γεννήθηκε στη Χαλκίδα τον Αύγουστο του 1975. Το Φεβρουάριο του 2000 ολοκλήρωσε τις σπουδές του, με άριστα, λαμβάνοντας το πτυχίο του αρχιτέκτονα μηχανικού. Η μεταπτυχιακή του εργασία η οποία βραβεύτηκε, εκπονήθηκε στο πλαίσιο του ευρύτερου τομέα: Στεγαστικά Κτίρια και Συγκροτήματα και είχε ως θέμα, Αστικά Ξενοδοχειακά Συγκροτήματα.

Από το 2001 έως και σήμερα δραστηριοποιείται ενεργά με τη με την εκπόνηση αρχιτεκτονικών μελετών και τη κατασκευή ιδιωτικών και δημόσιων έργων καθώς διατηρεί αρχιτεκτονικά γραφεία σε Αθήνα και Χαλκίδα.

Το 2002 εκδίδει το αρχιτεκτονικό e-περιοδικό GreekArchitects.gr, μια προσπάθεια αδέσμευτης επικοινωνίας και προβολής αρχιτεκτονικών θεμάτων και ερευνών, ενώ από το 2005 το περιοδικό εκδίδεται και στα Αγγλικά με τίτλο GreekArchitects.net

Ως διευθυντής σύνταξης του GreekArchitects.gr έχει εκδώσει αρκετά βιβλία και περιοδικά, ενώ παράλληλα έχει επιμεληθεί της διοργάνωσης 2 διεθνών αρχιτεκτονικών διαγωνισμών (Δ. Αρεοπαγίτου & Πύργος Πειραιά)  και δεκάδων δράσεων για την αρχιτεκτονική όπως εκθέσεις ημερίδες κα.

Το 2008 δημιούργησε τον διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό αρχιτεκτονικής GRATV.gr (www.gratv.gr)  με στόχο την δημιουργία ενός οπτικοακουστικού αρχείου θεμάτων αρχιτεκτονικής. Ο σταθμός λειτουργεί σε 24ωρη βάση live streaming και on Demand με συνεχή ροή προγράμματος (εκπομπές, εκδηλώσεις, ρεπορτάζ, κα.) ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την μετάδοση του σταθμού και από ψηφιακές ή δορυφορικές πλατφόρμες. Παράλληλα, μεταδίδει live συνέδρια και αρχιτεκτονικές δράσεις ενώ φιλοξενεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο αρχείο βίντεο αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος.

Το 2010 δημιουργεί την e-κιβωτό πραγματοποιώντας τη ψηφιοποίηση ιστορικών - έντυπων αρχιτεκτονικών περιοδικών και κειμένων, όπως τα "Αρχιτεκτονικά Θέματα" και "Θέματα Χώρου + Τεχνών", με στόχο τη διαφύλαξη τους για τις μελλοντικές γενιές. Την ίδια χρονιά (2010), δημιουργεί το θεσμό των ετήσιων αρχιτεκτονικών βραβείων Διπλωματικών εργασιών για νέους αρχιτέκτονες.

Το 2011 εκδίδει ένα νέο αρχιτεκτονικό περιοδικό , το GRA REVIEW, το οποίο στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του επιστημονικού λόγου για την αρχιτεκτονική, στην προώθηση και στην αναβάθμιση του αρχιτεκτονικού διαλόγου στην Ελλάδα καθώς και στη δημοσιοποίηση αξιόλογων έργων και μελετών.
δημιουργεί.

Το 2012 διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την πρώτη αρχιτεκτονική ζωντανή τηλεοπτική διάλεξη, διάρκειας 3 ημερών, με θέμα: "Αρχιτεκτονική εν μέσω κρίσεως, αλλά και μετά από αυτήν"

Το 2013 εκδίδει το ArchitectsPlanet.tv, ένα νέο διεθνές αρχιτεκτονικό περιοδικό στην Αγγλική γλώσσα.Δημοφιλή σήμερα

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο στον Άγιο Στέφανο

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο στον Άγιο Στέφανο

18/07/2017
Από τα συνεργεία του Δήμου Χαλκιδέων ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουλίου οι εργασίες κατασκευής ισόπεδ...
Τον Φάρο της Χαλκίδας επισκέφθηκαν τα παιδιά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας

Τον Φάρο της Χαλκίδας επισκέφθηκαν τα παιδιά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας

17/07/2017
Την Παρασκευή 14 Ιουλίου παιδιά, εκπαιδευτικοί και εθελοντές επισκέφθηκαν ...
Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμάτων υποσχέθηκε από τη Χαλκίδα ο Σωκράτης Φάμελλος

Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμάτων υποσχέθηκε από τη Χαλκίδα ο Σωκράτης Φάμελλος

18/07/2017
Υπόσχεση για τη δρομολόγηση κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στη Χαλκίδα, έ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας