Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Δέσποινα Μαρίνου είναι υποψήφια δήμαρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με το συνδυασμό Ριζοσπαστική και Οικολογική Συνεργασία, Πολίτες ενάντια στο Μνημόνιο.
Ριζοσπαστική και Οικολογική Συνεργασία. Πολίτες ενάντια στο μνημόνιο
Ριζοσπαστική και Οικολογική Συνεργασία. Πολίτες ενάντια στο μνημόνιο

Συμπολίτες, συμπολίτισσες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Με μεγάλη μου χαρά, σήμερα 20 Μαρτίου 2014, ανακοινώνω ότι αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση μερίδας συμπολιτών μας να ηγηθώ ως υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου και να εκφράσω τον χώρο της ανανεωτικής – ριζοσπαστικής Αριστεράς και ευρύτερα συνεργαζόμενων πολιτικών δυνάμεων που αποδέχονται την ανάγκη βαθιών ριζικών αλλαγών σε αριστερή , προοδευτική κατεύθυνση στην τοπική αυτοδιοίκηση και την χώρα.

Ο συνδυασμός που θα σχηματίσουμε φιλοδοξεί να ανατρέψει το ύφος της εξουσίας που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα στις διάφορες εκδοχές της, το απεχθές δημαρχοκεντρικό μοντέλο εξουσίας. Και μέσα από ένα μοντέλο συμμετοχικής δημοκρατίας των πολιτών να οργανώσει την αντίσταση της κοινωνίας στις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές και να εκφράσει την πρακτική αλληλεγγύη της σε όλους όσους την έχουν ανάγκη, ώστε μέσα στην κρίση κανείς συμπολίτης μας να μην νοιώσει μόνος.

Η δημιουργία κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου, η ουσιαστική στην πράξη λειτουργία κοινωνικού-δημοτικού παντοπωλείου για τους άνεργους, τους ανασφάλιστους και τους μη έχοντες ικανοποιητικά εισοδήματα , θα αποτελέσει πρώτο μας μέλημα.

Η δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της Περιοχής και την αντιμετώπιση της ραγδαία αυξανόμενης ανεργίας, για την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών της, που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, περνά έξω από την «συνδιαλλαγή» η την «διαβούλευση» με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα λόμπυ τους. Περνά μέσα από την μέριμνα μας για την προστασία το περιβάλλοντος, την ανάδειξη και αξιοποίηση των φυσικών πλεονεκτημάτων της Περιοχής , τον ισομερή και ισόρροπο σχεδιασμό για όλη την περιοχή, την κοινωνική διαβούλευση και αποδοχή, την διαφάνεια και την χρηστή διαχείριση των υπαρκτών λιγοστών πόρων. Κυρίως όμως περνά μέσα από την διεκδίκηση πόρων και αρμοδιοτήτων που το κεντρικό κράτος έχει αποστερήσει από την Αυτοδιοίκηση.

Ο συνδυασμός μας, του οποίου οι υποψήφιοι σταδιακά θα ανακοινώνονται τις επόμενες μέρες, θα τεθεί στο πλευρό όλων των πολιτών που δοκιμάζονται και θα επικεντρωθεί στα προβλήματα που χρονίζουν στην περιοχή μας. Θα αντιπαλέψει τα μνημόνια που έχουν οδηγήσει τους συμπολίτες μας σε δεινή θέση αλλά και τον Καλλικρατικό νόμο ο οποίος ακρωτηρίασε το δημοκρατικό περιεχόμενο του θεσμού και αφυδάτωσε την λειτουργικότητα του, ενώ – ειδικά για την περιοχή μας - με την άκριτη συνένωση των πέντε πρώην δήμων δημιούργησε έναν Δήμο Φραγκεσταιν.

Στο κρίσιμο φόντο – με τεράστιους μελλοντικούς κινδύνους και συνέπειες - που διαμορφώνει η σύγκρουση των επιχειρηματικών συμφερόντων στην Περιοχή ( σκουπίδια – RDF – ενεργειακό κέντρο – λιθάνθρακας – φυσικός πλούτος ) εμείς ήδη έχουμε τοποθετηθεί, έχουμε εξ αρχής πάρει θέση και ταχθεί με τα κοινωνικά και λαϊκά συμφέροντα των μακρόχρονα αγωνιζόμενων πολιτών και των κινημάτων τους.

Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε ένα με τον κόσμο και τα δίκαια αιτήματα του.

Εγγυόμαστε ότι οι δομές του Δήμου θα είναι στην υπηρεσία τους, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη.

Μαζί θα ανατρέψουμε τη γραφειοκρατική δομή και την όποια αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής. Η διαφάνεια στις ενέργειες μας θα είναι η καθημερινή μας απασχόληση.

Είμαστε έτοιμοι «να κάνουμε τη μεγάλη διαφορά» , και «να ταράξουμε τα νερά».

Είμαστε το παρόν και το μέλλον του τόπου και αυτό το έχουμε αποδείξει με τους αγώνες που δώσαμε μαζί σας σε όλα τα μέτωπα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΡΧΗ!

ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ!

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Δημοφιλή σήμερα

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

20/04/2018
Ο νομός Εύβοιας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της εκπομπής του STAR Channel «Γυρίσματα στην...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...
Κ.Μαρκόπουλος: Φροντίστε να παραδώσετε την ΛΑΡΚΟ Α.Ε ανοιχτή στην Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Κ.Μαρκόπουλος: Φροντίστε να παραδώσετε την ΛΑΡΚΟ Α.Ε ανοιχτή στην Κυβέρνηση της Ν.Δ.

19/04/2018
Αυστηρή κριτική άσκησε ο Κώστας Μαρκόπουλος προς την Κυβέρνηση και την Διοίκηση τη...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας