Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με τον Δήμαρχο Θηβαίων κο Νικολάου, συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Χαϊνάς, την Τετάρτη 19 Μαρτίου στο Δημαρχείο Θηβών.
Ο Κώστας Χαϊνάς επισκέφθηκε την Θήβα
Ο Κώστας Χαϊνάς επισκέφθηκε την Θήβα

Ο Δήμαρχος Θηβών έκανε έναν σύντομο απολογισμό της δράσης της δημοτικής αρχής και παρουσίασε τα κύρια προβλήματα του Δήμου, που συνδέονται με την ολοκληρωμένη διαχείριση των νερών, των απορριμμάτων, την αντιμετώπιση της ρύπανσης της γης και των νερών και άλλα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων.

Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο κο Στρατέλο και εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών. Η συζήτηση και ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν πολύ δημιουργικός και ανταλλάχθηκαν σκέψεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Θήβας και γενικότερα η επιχειρηματικότητα, με τα κλειστά καταστήματα στη πόλη των Θηβών και με την αδυναμία πληρωμών ακόμη και των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ από πολλούς εμπόρους της περιοχής.

Τέλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο κο Δημητρίου και εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Θηβών, οι οποίοι του παρουσίασαν την δραματική εικόνα με τις κλεισμένες επιχειρήσεις, αλλά και με αυτές που κινδυνεύουν με λουκέτο και τον κίνδυνο κατάρρευσης της παραγωγικής δομής της μεταποίησης της περιοχής. Επίσης επισημάνθηκαν τα προβλήματα της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας που μεγαλουργεί στην ευρύτερη περιοχή και εξαιτίας της υποστελέχωσης των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ο Κώστας Χαϊνάς από την πλευρά του, ανέλυσε το ρόλο και τις δυνατότητες που έχει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και σημείωσε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως ο κάμπος των Θηβών, η μεγάλη παρουσία της μεταποίησης, στην άτυπη και χωρίς υποδομές όμως βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων-Σχηματαρίου-Θηβών και με τα μεγάλα προβλήματα ρύπανσης της γης και των νερών, όπως ο Ασωπός, οι πλούσιοι φυσικοί υδάτινοι πόροι της Υλίκης και της Παραλίμνης, και ιδιαίτερα η μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά της πόλης των Θηβών και οι ανεκτίμητοι αρχαιολογικοί πόροι που σε μεγάλο βαθμό παραμένουν αναξιοποίητοι.

Ανέλυσε, πως συγκεκριμένα μπορούμε με την υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος ανόρθωσης και εξυγίανσης της άτυπης βιομηχανικής περιοχής, μπορούμε να χωροθετήσουμε ένα μεγάλο επιχειρηματικό πάρκο, με την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και με την κατασκευή μιας κεντρικής μονάδας επεξεργασίας και με ένα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης, θα μπορεί να υποδεχθεί τα λύματα όλων των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής.

Το σχέδιο αυτό μπορεί να υλοποιηθεί χρηματοδοτούμενο από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, με πολλαπλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ρύπανσης των νερών και της γης, την αναγέννηση της αγροτικής παραγωγής και την δημιουργία νέων μεταποιητικών μονάδων. Για το θέμα της διαχείρισης των νερών απαιτείται η υλοποίηση ενός προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης που θα αντιμετωπίζει ορθολογικά την έλλειψη νερού σε ορισμένες περιοχές και τις απώλειες που έχουμε σε περιόδους υπερχείλισης της Υλίκης. Τέλος για την ύδρευση ορισμένων περιοχών του Σχηματαρίου-Οινοφύτων-Θηβών με ποιοτικό και υγιεινό νερό χωρίς εξασθενές χρώμιο, απαιτείται η δημιουργία κεντρικού διυλιστηρίου.
Δημοφιλή σήμερα

Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

20/01/2017
Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων θα προχωρήσει στην αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή στη Χαλκίδα. ...
Νέες θέσεις εργασίας στα Δικαστήρια Χαλκίδας

Νέες θέσεις εργασίας στα Δικαστήρια Χαλκίδας

19/01/2017
Τέσσερις νέες θέσεις προκηρύχθηκαν για τα Δικαστήρια της Χαλκίδας....
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έγιναν τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου ΑμεΑ στα Καμάρια Ιστιαίας

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έγιναν τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου ΑμεΑ στα Καμάρια Ιστιαίας

18/01/2017
Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery


Αρχή της σελίδας