Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
«Αντιπλημμυρικά έργα στο Λήλαντα ποταμό πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές» είχε ζητήσει ο Κώστας Μαρκόπουλος με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων στις 28-11-2013.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Μετά από σχεδόν 3 μήνες έλαβε απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών που καταδεικνύουν για άλλη μια φορά το μέγεθος του προβλήματος των ατέρμονων καθυστερήσεων για να γίνουν έργα στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την απάντηση η χρηματοδότηση του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα ποταμού Λήλαντα από εκβολή έως γέφυρα Βασιλικού» απορρίφθηκε αφού δεν κατέστη δυνατή η έγκριση περιβαλλοντικών όρων λόγω έλλειψης οριοθέτησης της οριογραμμής του ποταμού. Ο χαρακτηρισμός των εκβολών ως υγρότοπου περιέπλεξε την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση για να γίνουν έργα στις εκβολές θα ήταν αναγκαία η κατεδάφιση κτισμάτων (οικίες κλπ). Αφού λοιπόν δεν προχώρησαν τα έργα στις εκβολές, η αρμόδια υπηρεσία μας ενημερώνει ότι πρέπει μάλλον να προκριθεί η κατασκευή έργων διαχείρισης της ροής με φράγματα ανάσχεσης πλημμύρας και αποταμίευσης στο ορεινό τμήμα του ποταμού.

Όμως ούτε αυτά τα έργα έχουν προχωρήσει και ο βουλευτής έχει καταθέσει ερώτηση και για την πορεία αυτών των έργων και αναμένεται και για αυτή την ερώτηση η άποψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το οποίο έως τώρα δεν έχει απαντήσει.

Η εικόνα που αποκόμισε ο Κώστας Μαρκόπουλος από τις απαντήσεις έως τώρα, είναι ανίκανοι, αδιάφοροι και επικίνδυνοι…
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας