Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επίκαιρη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Λαμία στις 21 Μαρτίου 2014, με θέμα «Το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 – Οι προτεραιότητες για τους Δήμους», με κοινή διοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
Ημερίδα για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020
Ημερίδα για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και συμμετείχαν Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωποι και στελέχη της Αυτοδιοίκησης και των φορέων της, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών και παραγωγικών φορέων της Στερεάς Ελλάδας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τις ομιλίες του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά και του Προέδρου της ΠΕΔ Ευάγγελου Τετριμίδα, καθώς και τις παρουσιάσεις των ομιλητών:

  • κ. Ι. Γούπιου, Διευθυντή Ανάπτυξης κ, Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ΕΕΤΑΑ
  • κ. Ι. Φίρμπα, Προϊστάμενου της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
  • κ. Α. Παπαθανασίου, Προϊσταμένης ΕΔΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η έναρξη της ημερίδας έγινε με χαιρετισμό ομιλία του Περιφερειάρχη, ο οποίος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ 2007-2013 και στο σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με «πέντε αλήθειες και ένα μύθο».

Αλήθεια πρώτη:

Η Στερεά Ελλάδα είναι στην κορυφή της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με ποσοστό απορρόφησης 94,45 %.

Αλήθεια δεύτερη:

ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας = Πρόγραμμα εργοκεντρικό. Με μεγάλες σημαντικές και χρήσιμες παρεμβάσεις, σε όλους τους τομείς, σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας.

Αλήθεια τρίτη:

Εξασφαλίσαμε ένα νέο μεγαλύτερο ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη Στερεά Ελλάδα ύψους 333,35 εκ. €, αυξημένο κατά 20,55 % σε σχέση με το τρέχον.

Αλήθεια τέταρτη:

Το νέο ΕΣΠΑ της Στερεάς Ελλάδας, ενισχύεται ακόμα παραπάνω με πόρους για την αγροτική ανάπτυξη.

Αλήθεια πέμπτη:

Οι συνεχείς διεκδικήσεις και παρεμβάσεις για να δεσμεύσουμε περισσότερα κονδύλια, για να πετύχουμε περισσότερα για τον τόπο και την κοινωνία.

Και ένας μύθος:

Πως ότι κάναμε, δρομολογήσαμε, πετύχαμε, έγινε απλά, ομαλά και άκοπα.

Στη συνέχεια ο κ. Περγαντάς αναφέρθηκε σε σημαντικές τομές που πρέπει να γίνουν για την αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης και την μεγαλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων καθώς και στις προκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη Στερεά Ελλάδα, λέγοντας συγκεκριμένα :

«Το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι μια μεγάλη πρόκληση για τη Στερεά Ελλάδα.
Απέναντι σ’ αυτή την πρόκληση, που εμείς παλέψαμε και καταφέραμε περισσότερα (όπως τη μεγαλύτερη αύξηση στο νέο ΕΣΠΑ) πρέπει να προτάξουμε και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου:

Την ισχυρή δυναμική του σε παραγωγή, τη στρατηγική γεωγραφική του θέση, το σημαντικό τουριστικό και πολιτιστικό του πλούτο.

Κεντρικός στόχος είναι να αναδειχθούν οι νέες ευκαιρίες που θα φέρουν τη Στερεά Ελλάδα πιο κοντά στην ισόρροπη σύγκλιση, στην κοινωνική και οικονομική συνοχή».

Τέλος, ο Περιφερειάρχης τοποθετήθηκε με πολιτικό και αυτοδιοικητικό λόγο, τονίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο των ΟΤΑ στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, και στην τοπική κοινωνική και οικονομική ζωή. Χαρακτηριστικά επεσήμανε:

«Η Αυτοδιοίκηση πάνω απ΄όλα έχει συμμέτοχο τον πολίτη.

Απέναντι σ΄αυτόν τον πολίτη η ευθύνη είναι μεγάλη. Όχι μόνο για να προχωρήσουμε αξιόπιστα για όσα πρέπει να αλλάξουν, αλλά κυρίως για να δώσουμε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματά του.

Εκεί θα κριθούμε εν τέλει όλοι : κόμματα, φορείς και πρόσωπα».
Δημοφιλή σήμερα

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

20/2/2019
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας