Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση στους Υπουργούς Υποδομών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης κατέθεσε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος με θέμα «Ποιοί επέτρεψαν να κυκλοφορούν παράνομα 9θέσια ταξί στην Εύβοια;».
Ποιοί επέτρεψαν να κυκλοφορούν παράνομα 9θέσια ταξί στην Εύβοια
Ποιοί επέτρεψαν να κυκλοφορούν παράνομα 9θέσια ταξί στην Εύβοια

Πριν από περίπου δύο μήνες επαγγελματίες αυτοκινητιστές με ενημέρωσαν ότι κυκλοφορεί στο νομό της Εύβοιας παρανόμως 9θέσιο ταξί. Αμέσως ενημέρωσα το Υπουργείο Μεταφορών και ζήτησα να διερευνηθούν οι καταγγελίες. Πραγματικά έγινε ταχύτατη διερεύνηση του θέματος και αποκαλύφθηκε το αληθές των καταγγελιών. Άμεσα ανακλήθηκε η άδεια και κατατέθηκαν οι πινακίδες από το ταξί που κυκλοφορούσε παράνομα. Όπως δημοσιεύτηκε έγινε γνωστό ότι είχε δοθεί και άλλη άδεια.

Με  το Ν. 4070/12 καθιερώθηκαν τα Ειδικής Μίσθωσης ΕΔΧ ταξί ,από 6 έως 9 θέσεων, χωρίς ταξίμετρο, για αυτοκινητιστές ή νομικά πρόσωπα. Ο Ν. 4093/12 απελευθέρωσε τη μεταφορά σε όλο το κόσμο και έδωσε το δικαίωμα σε αυτοκινητιστές ή όχι, ξενοδοχεία, συνεταιρισμούς και εταιρίες να βγάλουν ΕΙΧ από 5 έως 9 θέσεις. Το κράτος όμως θέσπισε πληθυσμιακά κριτήρια για τον αριθμό των αδειών ταξί που μπορεί να εκδοθούν και καθόρισε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα άνοιγε το μέτρο έκδοσης τέτοιων αδειών. Για την Εύβοια θα γίνουν αιτήσεις από τον Ιανουάριο του 2015.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι σε δημόσιες υπηρεσίες έσπευσαν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους αυτοκινητιστές και να επιτρέψουν να κυκλοφορούν παράνομα στην Εύβοια 9θέσια ταξί πρίν ακόμα ξεκινήσει η έκδοση τέτοιου είδους αδειών. Είναι φυσιολογικό, όσοι σε τέτοιες δύσκολες εποχές προσπαθούν να θρέψουν με τίμιο τρόπο τις οικογένειες τους, να ζητούν να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να διαλευκανθεί αν υπήρχε πρόθεση και από ποιους έγιναν παρανομίες εις βάρος τους μέσα σε δημόσιες υπηρεσίες. Ακόμα και ο απλός πολίτης έχει αγανακτήσει να ακούει για παράνομες πράξεις εντός δημοσίων υπηρεσιών, χωρίς όμως να μαθαίνει στη συνέχεια εάν τιμωρήθηκε κανείς και με ποιες ποινές.

Επιτρέπεται έτσι αδικαιολόγητα να παρουσιάζεται μια εικόνα ότι οι έντιμοι δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν συνήθως στο περιθώριο και στην αφάνεια ενώ όσοι παρανομούν τελικά επιβιώνουν μια χαρά. Η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα πρέπει να πάψει να επιτρέπει να αιωρείται αυτή η εικόνα.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1.Έγινε διοικητική έρευνα για την έκδοση αδειών παρανόμως σε 9θέσια ταξί στην Εύβοια; Ποιά τα αποτελέσματα αυτής; Αποδόθηκαν ευθύνες και σε ποιούς; Ποιές είναι οι ποινές που τους επιβλήθηκαν;

2.Διαπιστώθηκε πρόθεση από συγκεκριμένα άτομα για την έκδοση των εν λόγω αδειών; Ποια είναι αυτά τα άτομα;

3.Απεστάλησαν τα στοιχεία σε εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και τιμωρία των ενόχων;

4.Μετά από την δημοσιοποίηση των γεγονότων έγινε παρέμβαση από τις εισαγγελικές αρχές για την διερεύνηση τους; Εάν ναι, ποιά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας; Εάν όχι, προτίθενται να κάνουν παρέμβαση στο άμεσο μέλλον;
 
Ο ερωτών βουλευτής

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας