Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τετράωρη στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας στα γραφεία της Lafarge θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαρτίου.
Φώτο αρχείου
Φώτο αρχείου

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Απεργούμε, διαδηλώνουμε, αντιστεκόμαστε, απέναντι στις πολιτικές τους, που διαλύουν την κοινωνία, ξεπουλάνε την Ελλάδα στους «κατακτητές», οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, φτώχια, ανέχεια και αυτοκτονίες.

Η Εύβοια ένας Νομός ολόκληρος εξαφανίστηκε από τον εργασιακό χάρτη, αφού «έκλεισαν» στο σύνολό τους σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις.

Υπάρχει η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα κρατούν τις άδειες λειτουργίας τους, Λιμανιών, Λατομείων και κρατάνε σε ομηρία αιχμαλώτους τους εναπομείναντες εργαζόμενους.

Δεν είναι ούτε εργαζόμενοι ούτε απολυμένοι και οι περισσότεροι είναι και ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η ομηρία συνεχίζεται στη ΣΕΛΜΑΝ (17 μήνες), ΝΕΟΣΕΤ (20 μήνες), ΙΝΤΕΡΚΕΜ (22 μήνες),  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ πρ.Τσαούσογλου (30 μήνες), ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ (16 μήνες), ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΑΛΗΝΟΣ, ξεπουλήθηκαν, έγινε πλιάτσικο και χρησιμοποιήθηκαν ύποπτες μεθοδεύσεις που είναι σε διερεύνηση.

Στα Ξενοδοχεία μετράμε τουλάχιστον 3 κλεισίματα και συνεχίζονται σε ορισμένα τριτοκοσμικές συνθήκες.

Την ίδια ώρα η ανεργία στο Νομό ξεπέρασε το 40%, στους νέους το 75%, το 60% είναι μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και το 60% των μικρών επιχειρήσεων και καταστημάτων έκλεισαν και αναμένεται άλλο 20%.

Στο εργοστάσιο της ELBISKO (ΑΛΛΑΤΙΝΗ), βρίσκονται όλη την προηγούμενη εβδομάδα σε 3ωρες επαναλαμβανόμενες  στάσεις εργασίας για υπογραδή Σ.Σ.Ε. και με αφορμή ότι στο εργοστάσιο των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ στις 26 Μάρτη, κλείνουν ένα χρόνο από το σταμάτημά του, το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και έπειτα από απόφαση που πάρθηκε  από Σύσκεψη Σωματείων, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από 10.00΄π.μ. έως 2.00΄ μ.μ.

Το Σωματείο των Τσιμέντων ναυλώνει λεωφορεία για να πραγματοποιήσει κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της LAFARGE στην Παιανία.

Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τον Βούρκο 26/3/2014 μέρα Τετάρτη και ώρα  9.30΄το πρωί. Θα μείνουν και λεωφορεία πίσω, με την έναρξη της στάσης εργασίας   για αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ – ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας