Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας,
προυπολογισμού 2,7 εκατ. Ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου παρουσία του Διευθυντού του Κέντρου Υγείας κ. Δαυρή και του Δημάρχου Ιστιαίας κ. Καπόλου ανακοίνωσε την ένταξη του έργου «Επέκταση και Αναδιαρρύθμιση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας» συνολικού προϋπολογισμού 2.717.000 Ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου, 2007-2013».
Συγκεκριμένα με την απόφαση ένταξης χρηματοδοτείται η επέκταση του Κέντρου Υγείας κατά 935 τ.μ., η αναδιαρρύθμιση του 40% των υφιστάμενων επιφανειών και η ανακαίνιση του συνόλου των υφιστάμενων επιφανειών, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπονται και τα παρακάτω τμήματα: Μονάδα Τεχνητού Νεφρού 7 Θέσεων, θάλαμοι νοσηλείας 16 κλινών και μόνωση 1 κλίνης, Χειρουργείο-Αίθουσα Γύψου-Αποστείρωση-Ανάνηψη, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Τμήμα Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, Αίθουσα Υπερήχου, Τηλεϊατρικής, Ακτινολογικό-Ακτινοσκοπικό.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ανακοινώνοντας την απόφαση ένταξης του έργου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δήλωσε:
«Ανακοίνωσα σήμερα την πράξη ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου «Επέκταση και Αναδιαρρύθμιση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας» στο πλαίσιο του Άξονα «Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στη Στερεάς Ελλάδα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου, 2007-2013»συνολικού προϋπολογισμού 2.717.000 Ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε πράξη μια ακόμη δέσμευσή μας. Είχα επισκεφθεί το Κ.Υ. Ιστιαίας προ 45 ημερών και εκεί διαβεβαίωσα τους πολίτες και τα στελέχη του Κ.Υ. όπως και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής σχετικά με το ακριβές χρονοδιάγραμμα της δέσμευσής μας.
Από τότε μέχρι σήμερα δόθηκε Διαχειριστική Επάρκεια  στη ΔΕΠΑΝΟΜ, το φορέα υλοποίησης δηλαδή του Υπουργείου Υγείας, υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στη ΔΕΠΑΝΟΜ και την ανάδοχο εταιρεία για την υλοποίηση του έργου και τέλος εντάχθηκε το έργο της αναβάθμισης του Κ.Υ. Ιστιαίας στο ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο συγκεκριμένης πρόσκλησης ενδιαφέροντος στον τομέα της Υγείας ύψους 47,0 εκατ. Ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο ανταποκριθήκαμε σε ένα χρόνιο αίτημα της Τοπικής κοινωνίας, των πολιτών, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζεται το Κ.Υ. Ιστιαία και καλύπτεται ένα σημαντικό κενό στο χώρο της παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Υγείας στη Βόρεια Εύβοια.
Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους βουλευτές του νομού Εύβοιας για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά τους στην υλοποίηση αυτού του έργου. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας οι οποίοι με την προσπάθεια που έκαναν, τις κινητοποιήσεις τους αλλά και την ενημέρωση που μας παρείχαν, καταφέραμε όλοι μαζί, σε μια κοινή προσπάθεια, να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα…»
Δημοφιλή σήμερα

Αρχίζει η τελευταία φάση του Κτηματολογίου στη Χαλκίδα

Αρχίζει η τελευταία φάση του Κτηματολογίου στη Χαλκίδα

14/12/2017
Η τέταρτη φάση κτηματογράφησης (KTIMA 16) αφορά το 64% της έκτασης της χώρας και 16 εκατ. δικαιώματα (43%)....
Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

15/12/2017
Εκτός Nomads βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης, η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή....
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σλάλομ στη Χαλκίδα

13/12/2017
Η Χαλκίδα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα υπέροχο θαλασσινό θέαμα στον Πορθμό του Ευρίπου, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, που θα προσφέρουν οι αθλητές, ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας