Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας,
προυπολογισμού 2,7 εκατ. Ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου παρουσία του Διευθυντού του Κέντρου Υγείας κ. Δαυρή και του Δημάρχου Ιστιαίας κ. Καπόλου ανακοίνωσε την ένταξη του έργου «Επέκταση και Αναδιαρρύθμιση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας» συνολικού προϋπολογισμού 2.717.000 Ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου, 2007-2013».
Συγκεκριμένα με την απόφαση ένταξης χρηματοδοτείται η επέκταση του Κέντρου Υγείας κατά 935 τ.μ., η αναδιαρρύθμιση του 40% των υφιστάμενων επιφανειών και η ανακαίνιση του συνόλου των υφιστάμενων επιφανειών, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπονται και τα παρακάτω τμήματα: Μονάδα Τεχνητού Νεφρού 7 Θέσεων, θάλαμοι νοσηλείας 16 κλινών και μόνωση 1 κλίνης, Χειρουργείο-Αίθουσα Γύψου-Αποστείρωση-Ανάνηψη, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Τμήμα Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, Αίθουσα Υπερήχου, Τηλεϊατρικής, Ακτινολογικό-Ακτινοσκοπικό.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ανακοινώνοντας την απόφαση ένταξης του έργου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δήλωσε:
«Ανακοίνωσα σήμερα την πράξη ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου «Επέκταση και Αναδιαρρύθμιση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας» στο πλαίσιο του Άξονα «Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στη Στερεάς Ελλάδα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου, 2007-2013»συνολικού προϋπολογισμού 2.717.000 Ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε πράξη μια ακόμη δέσμευσή μας. Είχα επισκεφθεί το Κ.Υ. Ιστιαίας προ 45 ημερών και εκεί διαβεβαίωσα τους πολίτες και τα στελέχη του Κ.Υ. όπως και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής σχετικά με το ακριβές χρονοδιάγραμμα της δέσμευσής μας.
Από τότε μέχρι σήμερα δόθηκε Διαχειριστική Επάρκεια  στη ΔΕΠΑΝΟΜ, το φορέα υλοποίησης δηλαδή του Υπουργείου Υγείας, υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στη ΔΕΠΑΝΟΜ και την ανάδοχο εταιρεία για την υλοποίηση του έργου και τέλος εντάχθηκε το έργο της αναβάθμισης του Κ.Υ. Ιστιαίας στο ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο συγκεκριμένης πρόσκλησης ενδιαφέροντος στον τομέα της Υγείας ύψους 47,0 εκατ. Ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο ανταποκριθήκαμε σε ένα χρόνιο αίτημα της Τοπικής κοινωνίας, των πολιτών, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζεται το Κ.Υ. Ιστιαία και καλύπτεται ένα σημαντικό κενό στο χώρο της παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας Υγείας στη Βόρεια Εύβοια.
Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους βουλευτές του νομού Εύβοιας για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά τους στην υλοποίηση αυτού του έργου. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας οι οποίοι με την προσπάθεια που έκαναν, τις κινητοποιήσεις τους αλλά και την ενημέρωση που μας παρείχαν, καταφέραμε όλοι μαζί, σε μια κοινή προσπάθεια, να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα…»
Δημοφιλή σήμερα

Άντρας σώθηκε από πνιγμό χάρη στην άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ στην Αιδηψό

Άντρας σώθηκε από πνιγμό χάρη στην άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ στην Αιδηψό

19/8/2018
Το πρωί της Κυριακής 19 Αυγούστου 2018, ένας άντρας παρολίγον να χάσει τη ζωή του στη παραλία Αγίου Νικολάου σ...
Πεπραγμένα και δράσεις Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου

Πεπραγμένα και δράσεις Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου

18/8/2018
Ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου εξέδωσε δελτίο τύπου για την ενημέρωση των πολιτών....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας