Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ΄Τάξης του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας στο εργοστάσιο της Coca – Cola, στο Οινοποιείο – Μουσείο ΤΖΙΒΑΝΙ και στην Σχολή Πεζικού.
Εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών του 4ου γυμνασίου Χαλκίδας
Εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών του 4ου γυμνασίου Χαλκίδας

Σας ενημερώνουμε ότι αντιπροσωπεία 70 μαθητών του  4ου Γυμνασίου  Χαλκίδας της  Γ΄ Τάξης μαζί με τέσσερεις Συνοδούς καθηγητές, τους: Πάζιο Γεώργιο –  Δούνα Θεόδωρο, Μητάκη  Ευαγγελία – Παχούλη Αναστασία  και τον Διευθυντή του σχολείου κ Καπεντζώνη Α., επισκέφθηκαν ανά δύο τμήματα την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 και 26 Μαρτίου 2014 από τις 09:00 έως 11:00, στα πλαίσια του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού  Προσανατολισμού, το Εργοστάσιο της 3Ε στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Οι μαθητές ξεκίνησαν την επίσκεψη τους με μια γενική ενημέρωση (σε μια ανακαινισμένη αίθουσα που θύμιζε έντονα το χώρο που πάλαι ποτέ παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά το γνωστό αναψυκτικό ως ποτό), για τις εργασίες που επιτελούνται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και τα προϊόντα που παράγονται σε μια ιστορική  αναδρομή για τον Ελληνικό χώρο. Επιπλέον τους έγινε η σχετική επίδειξη των προϊόντων παραγωγής. Στη συνέχεια ξεκίνησε η περιοδεία τους στους χώρους εργασίας του εργοστασίου με πολύ μεγάλη προσοχή από όλους, για λόγους ασφάλειας. Επισκέφθηκαν τους κύριους χώρους αποθήκευσης των βασικών υλών παραγωγής(υγρών κ στερεών), τις γραμμές κατασκευής των διαφόρων υλικών συσκευασίας, την περιοχή των αυτόματων συστημάτων κατασκευής - επεξεργασίας – συσκευασίας και ολοκλήρωσης των διαφόρων προϊόντων.

Έγινε διεξοδική ανάλυση της λειτουργίας των κυρίων και βοηθητικών μηχανών του εργοστασίου, του αυτοματισμού και παρακολούθησαν την όλη γραμμή παραγωγής των προϊόντων από την αρχή έως το τέλος. Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου απάντησαν σε όλες τις  απορίες των μαθητών, τόσο σε ότι αφορά την παραγωγή προϊόντων όσο και τις συνθήκες εργασίας. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την ανακατασκευασμένη μονάδα του βιολογικού  καθαρισμού και την μικρή τεχνητή λίμνη με νερά από το βιολογικό καθαρισμό στην οποία υπήρχαν αρκετά ψάρια σε διάφορα μεγέθη, στοιχείο της καθαρότητας του νερού που προκύπτει από τον βιολογικό καθαρισμό  των  αποβλήτων, αλλά και της ευαισθησίας που επιδεικνύει η εταιρεία προς το περιβάλλον  γενικότερα.

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 τα δυο τμήματα της Γ’ Τάξης (Γ1 κ Γ2) μετά την 3Ε επεσκέφθησαν από τις 11:30 έως 14:00 την Σχολή Πεζικού. Εκεί οι μαθητές αφού πρώτα ενημερώθηκαν από τους Αξιωματικούς για τις Στρατιωτικές Σχολές και την στρατιωτική ζωή γενικότερα, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Σχολής, την Αίθουσα Τιμών αλλά και σε μια ειδική ενημέρωση περί σύγχρονων οπλικών συστημάτων παρακολουθώντας επίδειξη  -  παρουσίαση βολών αντιαρματικών πυραύλων νέας γενιάς σε εξομοιωτές τελευταίας τεχνολογίας.

Οι υπεύθυνοι Αξιωματικοί – εκπαιδευτές τους ξενάγησαν τόσο σε οπλικά συστήματα Δυτικού τύπου, όσο και Ρωσικής προέλευσης, απάντησαν δε σε πολλαπλές απορίες. Είναι γεγονός ότι οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την επίδειξη και στη συνέχεια τους δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσουν και αυτοί εικονικές βολές όπως φαίνεται και στις σχετικές φώτο. Οι μαθητές πριν αποχωρήσουν επισκέφθηκαν τον Διοικητή της  Σχολής Πεζικού, Υποστράτηγο κ Μαυρομανωλάκη Γεώργιο και του επέδωσαν σχετικό αναμνηστικό του Σχολείου λόγω της επίσκεψης.


Την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 οι υπόλοιποι μαθητές της Γ΄Τάξης (Γ3) μετά  την 3Ε επισκέφθηκαν το Οινοποιείο – Μουσείο Οίνου Τζιβάνη στη Ριτσώνα από τις 11.30 ως τις 14.00, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την καλλιέργεια αμπελιών, τις γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών και την παραγωγή βιολογικών οίνων. Στη συνέχεια παρακολούθησαν ενημερωτική προβολή για τη διαδικασία οινοποίησης και περιηγήθηκαν στο κελάρι του οινοποιείου όπου ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της ζύμωσης.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο που στεγάζεται σε χώρο του οινοποιείου και φιλοξενεί εκθέματα σχετικά με την οινοποίηση  σε προηγούμενες δεκαετίες, αλλά και παλιά μουσικά όργανα, όπλα, χαρτονομίσματα και αντικείμενα λαογραφικού χαρακτήρα. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από το πλήθος των αντικειμένων και εξέφρασαν πολλές απορίες για τη χρήση τους. Ιδιαίτερη χαρά τους προκάλεσαν τα δώρα που έλαβαν από τον ιδιοκτήτη του οινοποιείου, που σχετίζονταν με τον οίνο (φιάλες οίνου για τους γονείς τους, ξύδι από σταφύλι, βαλσαμικό ξύδι)  και στη  συνέχεια  επέστρεψαν  στο  σχολείο.
Δημοφιλή σήμερα

Φωτιά στο Κοντοδεσπότι Ψαχνών στην Εύβοια

Φωτιά στο Κοντοδεσπότι Ψαχνών στην Εύβοια

12/8/2018
Φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο χωριό Κοντοδεσπότι στην Εύβοια την ώρα που πνέουν πολλοί ισχυροί άνεμοι....
Η φωτιά στο Κοντοδεσπότι βρίσκεται σε ύφεση

Η φωτιά στο Κοντοδεσπότι βρίσκεται σε ύφεση

13/8/2018
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες 12 Αυγούστου 2018 και ώρα 15:23, σε δασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές Σταυρός και Κοντοδεσπότ...
Κινητή συντονιστική μονάδα για την αντιμετώπιση της φωτιάς στο Κοντοδεσπότι

Κινητή συντονιστική μονάδα για την αντιμετώπιση της φωτιάς στο Κοντοδεσπότι

13/8/2018
Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός το πρωι της Δευτέρας 13 Αυγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας