Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα
της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Βόρεια Εύβοια:
Λύσεις σε θέματα υψηλού ενδιαφέροντος.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς στη διάρκεια επίσκεψής του στη Βόρεια Εύβοια είχε συνάντηση εργασίας με τους Δημάρχους Ιστιαίας κ. Γιάννη Καπόλο, Ωραιών κ. Γιάννη Σταματίου και Αρτεμισίου κ. Ζάχο Χριστοφή.
 Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκε η πορεία των αναπτυξιακών έργων που υλοποιούνται στην περιοχή καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε σχετικά με την πορεία της αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας της Ιστιαίας και ειδικότερα για την ένταξη του έργου, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. Ευρώ,  στο ΕΣΠΑ.
Επίσης, κρίθηκε αναγκαία η κατ’ εξαίρεση συμπληρωματική σύμβαση ύψους 2,0 εκατ. Ευρώ από εθνικούς πόρους με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού και των Δικτύων Αποχέτευσης του Συνδέσμου Ύδρευσης-Αποχέτευσης Βόρειας Εύβοιας που χρηματοδοτείται από το Γ’ ΚΠΣ. Η αναγκαιότητα συνδέεται με το γεγονός της ειδικής υφής του εδάφους και την ανάγκης επιπλέον αντιστηρίξεων για την τεχνική αρτιότητα του έργου, ενώ το αίτημα είναι κοινό.
Τέλος, ο κ. Σκλιάς ενημέρωσε τους δημάρχους σχετικά με τη δυνατότητα που παρέχεται από την Ειδική Πρόσκληση ύψους 23,0 εκατ. Ευρώ που εξέδωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού στους δήμους που συμμετέχουν στον ΦΟΔΣΑ Βόρειας Εύβοιας και την αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.  Με τον τρόπο αυτό παρέχεται η δυνατότητα της άρτιας λειτουργίας του ΧΥΤΑ, την περαιτέρω αναβάθμισή του και τελικά την οριστική λύση στο τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων στη Βόρεια Εύβοια.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σκλιάς δήλωσε:
«Ήταν μια ιδιαίτερα χρήσιμη συνάντηση. Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε και να επιλύσουμε σημαντικά θέματα διαδημοτικού χαρακτήρα σε ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα, όπως αυτά των έργων που υλοποιούνται από το Γ’ ΚΠΣ, για αυτά που προγραμματίζονται στο ΕΣΠΑ αλλά και την ένταξη στο ΕΣΠΑ του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας.
Είμαι σίγουρος ότι η καλή συνεργασία θα συνεχισθεί και στο μέλλον προς όφελος των κατοίκων της Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδας…»
Δημοφιλή σήμερα

Τα λεφτά της λαϊκής της Κύμης και το τετράδιο της ντροπής

Τα λεφτά της λαϊκής της Κύμης και το τετράδιο της ντροπής

16/03/2018
Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου σχετικά με την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρει μεταξύ ...
Αισχύλου Ορέστεια στο Θέατρο Σέττας «Νίκος Παπακωνσταντίνου»

Αισχύλου Ορέστεια στο Θέατρο Σέττας «Νίκος Παπακωνσταντίνου»

16/03/2018
Ο Θίασος «Κασταλία», σε μια ξεχωριστή Σκηνική Συνάντηση με το Θεατρικό Εργαστήρι Κύκλος, Αμαρύνθου, παρουσιάζει την Τριλογία του Α...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας