Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο του εργοστασίου των Τσιμέντων Χαλκίδας, οι εργαζόμενοι και άνεργοι, με τη συμμετοχή και άλλων εργατών από διάφορους χώρους, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 26 Μαρτίου, κινητοποίηση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Lafarge στην Παιανία Αττικής.
Οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας βρέθηκαν στα γραφεία της διοίκησης της «Lafarge»
Οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας βρέθηκαν στα γραφεία της διοίκησης της «Lafarge»

Πριν ακριβώς ένα χρόνο η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει πολλές από τις δραστηριότητές της και να απολύσει 236 εργαζόμενους στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της παραγωγής της.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν απολυμένοι και άλλων κλειστών εργοστασίων της Εύβοιας, όπως των «Σέλμαν», «Νεοσέτ» κ.ά., απολυμένοι της «Coca Cola», ενώ το Εργατικό Κέντρο είχε κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι της «Ιντρακόμ» στο πλαίσιο στάσης εργασίας που κηρύχθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους και απολυμένους της «Lafarge».

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασε στο χαιρετισμό του ο Σπύρος Χαλβατζής, βουλευτής του Κόμματος, καθώς επίσης ο Γιάννης Κομνηνός, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής.

Επίσης, στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η Σοφία Ντούρου, περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας.

«Με το παράδειγμα της "Lafarge"φαίνεται ξεκάθαρα το ποιος είναι αυτός που κλείνει τα εργοστάσια: Το κυνήγι του κέρδους τους και μόνο αυτό!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Ιντρακόμ του ΚΚΕ.

Όπως συμπληρώνει: «Και φυσικά η "LAFARGE" δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Λαναράς, Ναυπηγεία, "Χαλυβουργική", "Ελληνική Χαλυβουργία" και τόσα άλλα εργοστάσια που αφού οι εργοδότες μετέτρεψαν τους εργαζόμενους σε ομήρους για την απόσπαση προνομίων των αφεντικών από το κράτος, με ευθύνη και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που χρόνια τώρα υποτάσσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων στα συμφέροντα των εργοδοτών, τελικά έβαλαν λουκέτο για να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους σε πιο ασφαλή λιμάνια για την κερδοφορία τους.

(...) Για αυτό σήμερα χρειάζεται να συνδεθεί ο αγώνας των εργαζομένων με συνολικότερα αιτήματα: Με τη διεκδίκηση ενιαίου δημόσιου κατασκευαστικού φορέα, στον οποίο θα ενταχθεί η παραγωγή τσιμέντου και που στα πλαίσια του κεντρικού σχεδιασμού θα έχει σαν αποστολή την κάλυψη των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών. Αίτημα που πρέπει να συνδυαστεί με τον αγώνα για άλλη πολιτική και οικονομία, για ριζικές αλλαγές με στόχο να αλλάξει τάξη στην εξουσία».

Πηγή: 902.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας