Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Την Κυριακή 6 Απριλίου στις 19:00 τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Κύμης θα συζητήσουν για το ιστορικό μυθιστόρημα «Σικελικός Εσπερινός» της καταξιωμένης συγγραφέως Ισμήνης Καπάνταη.
Σικελικός Εσπερινός
Σικελικός Εσπερινός

Στη συζήτηση θα παραβρεθεί και θα συμμετάσχει και η συγγραφέας Ισμήνη Καπάνταη.

Χώρος συνάντησης το ξενοδοχείο Κύμη Παλλάς στην Παραλία της Κύμης.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ισμήνη Καπάνταη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Παντρεύτηκε τον Βάσο Καπάνταη και έχει έναν γιο. Έργα της: Επτά φορές το δαχτυλίδι (1989), Απειρωτάν και Τούρκων, μυθιστόρημα (1990), Η Ιστορία της Ιόλης, μυθιστόρημα (1992), Πού πια καιρός, μυθιστόρημα (1996), Στο Κρυφό Σχολειό, παιδικό (1997), Ιωνία (Οι Έλληνες στη Μικρασία), λεύκωμα (1997), Εκκλησίες στην Κωνσταντινούπολη, λεύκωμα, δίγλωσση έκδοση (1999), Η Φλώρια των νερών, μυθιστόρημα (1999), Το άλας της Γης, μυθιστόρημα (2002), Eμείς έχουμε εμάς, μυθιστόρημα (2007), Oκτώ φορές το δαχτυλίδι (2008) και Kυνική ιστορία, μυθιστόρημα (2008), Με θέα τη ζωή, μυθιστόρημα (2009).

Έχουν μεταφρασθεί: Επτά φορές το δαχτυλίδι, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Mc Gill, Μόντρεαλ 1994 και Βαλκανική Βιβλιοθήκη, Σόφια 2005. Απειρωτάν και Τούρκων, Εκδόσεις Ορφελίν, Βελιγράδι 1995 (αυτή την περίοδο μεταφράζεται και στα αγγλικά). Ιωνία (Oι Έλληνες στη Μικρασία), Αδάμ, 1999. Η Φλώρια των νερών (αγγλικά) 2002, για την οποία ο μεταφραστής Rick Newton έλαβε το βραβείο Elizabeth Constantinides Translation Prize του Modern Greek Studies Association. Eμείς έχουμε εμάς, Crocetti Editore, Mιλάνο, 2009.

Μεταφράσεις: Τα πουλιά του αθώου δάσους (The Birds of the Innocent Wood) της Deirdre Madden, 2003. Άνθη του Λόγου (Champ Fleury) του Geofroy Tory, βασιλικού τυπογράφου του Φραγκίσκου Α΄ της Γαλλίας, 2005. Οκτώβρης, οχτώ το πρωί (October, Eight O᾽ Clock) του Norman Manea, 2011. Η οικογένειά μου και άλλα ζώα (My Family and Other Animals) του Gerald Durrell, υπό έκδοση.
Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά· έχει γράψει επίσης κείμενα για ντοκιμαντέρ.

Tιμήθηκε με το Βραβείο Χριστιανικών Γραμμάτων (1990) και με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών (1992) για το μυθιστόρημα Απειρωτάν και Τούρκων.

Εργογραφία:

 • (2013) Σικελικός εσπερινός, Εκδόσεις Καστανιώτη
 • (2012) Το άλας της γης, Έθνος
 • (2009) Απειρωτάν και Τούρκων, Εκδόσεις Καστανιώτη
 • (2009) Με θέα τη ζωή, Εκδόσεις Καστανιώτη
 • (2008) Κυνική ιστορία: Υπό ανωνύμου του ελληνοφώνου (Καστανιώτης)
 • (2008) Ναταλία Μελά / Συλλογικό έργο (Ωκεανίδα)
 • (2008) Οκτώ φορές το δαχτυλίδι (Καστανιώτης)
 • (2007) Εμείς έχουμε εμάς (Καστανιώτη)
 • (2006) Στο κρυφό σχολειό (Ποταμός)
 • (2002) Το άλας της Γης (Καστανιώτης)
 • (1999) Εκκλησίες στην Κωνταντινούπολη – του Νίκου Γκίνη (Καστανιώτη)
 • (1999) Η Φλώρια των νερών (Καστανιώτης)
 • (1997) Ιωνία – του Ήρκου Αποστολίδη ( Αδάμ – Πέργαμος)
 • (1995) Που πια καιρός (Εστία)
 • (1993) 9 διηγήματα πολιτικής φαντασίας – του Βασίλη Βασιλικού (Κέδρος)
 • (1992) Η ιστορία της Ιόλης (Εστία)
 • (1990) Απειρωτάν και Τούρκων (Εστία)
 • (1989) Επτά φορές το δαχτυλίδι (Εστία)

Ταξίδι στο Βυζάντιο με όχημα την πένα της Ισμήνης Καπάνταη

Η Ισμήνη Καπάνταη, σταθερή αξία στο ιστορικό μυθιστόρημα, μας ταξιδεύει αυτή τη φορά στο Βυζάντιο του 13ου αιώνα, με το νέο της βιβλίο «Σικελικός Εσπερινός» (εκδ. Καστανιώτη).

Έρωτες απαγορευμένοι, άνθρωποι κυνηγημένοι, δολοπλοκίες και μηχανορραφίες στο παρασκήνιο, προσωπικά και συλλογικά οράματα συνθέτουν την εντυπωσιακή τοιχογραφία της εποχής, που αναπαριστά ανάγλυφα μια από τις πιο συγκλονιστικές περιόδους της βυζαντινής ιστορίας».

«Μέσα του 13ου αιώνα: Η Κωνσταντινούπολη έχει ανακαταληφθεί από τον Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγο, ο οποίος προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενη νέα Σταυροφορία έρχεται σ’ επαφή με το Βατικανό και συντελείται η Ένωση των Εκκλησιών. Στο αρχοντικό του Ιωσήφ και της Αρετής, στην ενετοκρατούμενη Κρήτη, μεγαλώνει η Δέσποινα, ένα κορίτσι με σπάνια διαισθητική ικανότητα.

Όταν φτάνει στο νησί ο Μάρκος, απεσταλμένος του αυτοκράτορα, η Δέσποινα τον ερωτεύεται και κάνει ό,τι μπορεί για να τον πλησιάσει. Η ευκαιρία της δίνεται όταν, λόγω του χαρίσματός της, τον συνοδεύει μεταμφιεσμένη, μέλος και η ίδια της αποστολής «πρακτόρων» του Μιχαήλ Η΄ στη Σικελία, με σκοπό να δημιουργήσουν προσκόμματα στον Κάρολο Ανδεγαυό, ο οποίος ετοιμάζει νέα εκστρατεία.

Κι ενώ η ειρήνη στο Βυζάντιο απειλείται από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, και κάθε μέρα είναι πιο κρίσιμη από την άλλη, τα γεγονότα κλιμακώνονται και φέρνουν τους ήρωες προ των ευθυνών τους, αντιμέτωπους με δύσκολα διλήμματα και μεγάλες αποφάσεις.
Δημοφιλή σήμερα

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

17/8/2018
Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, ο φάρος της Κακής Κεφαλής και ο φάρος Βασιλίνας, στα πλαίσια...
Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

17/8/2018
Το Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018....
Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

Στη μνήμη του Θανάση Πρωτόπαπα

17/8/2018
Η Μαριάννα Ράνου, αρχιτέκτων, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της, για τον θάνατο του Αθανάσιου Πρωτόπαππα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας